VKLA Megnyerte a konkurenciaharcot Major Barna

Magyar tekintetben összességében szomorú, azonban a Vasas Kubala Akadémia szempontjából örömteli válogatott mérkőzéseken van túl Major Barnabás, a nemrég profi szerződést aláíró kapuvédő. Mint arról korábban beszámoltunk: a Wales elleni 5–5 és a Szlovénia elleni 4–2-es vereség (utóbbi meccsen Major Barna nem lépett pályára. – a szerk.) után a skótok ellen kellett sorsdöntő mérkőzést játszania az U17-es válogatottnak az Eb-selejtezőn.

„Azért nem én játszottam a Szlovénia elleni mérkőzésen, mert Tuboly Frigyes előre tájékoztatott bennünket, kapusokat, hogy az első két meccsen mindketten lehetőséget kapunk a bizonyításra egy-egy meccs erejéig, és az összességében jobban teljesítő hálóőr kezdhet a – mint utólag kiderült mindent eldöntő –  skótok elleni összecsapáson” – mondta Major Barna, aki ezek szerint jobb volt vetélytársánál, Demjén Patriknál, hiszen a skótok elleni derbin a kezdőcsapatban találta magát. „Úgy léptünk pályára, hogy mindenképpen győznünk kell a továbbjutáshoz, ennek értelmében az első percektől kezdve gőzerővel támadtuk az ellenfél kapuját” – mesélte a Kubalás játékos.

„A támadószellem és a nyílt taktika megbosszulta önmagát, hiszen a skótok szereztek vezetést egy védelmi hibát kihasználva” – folytatta a válogatott hálóőr – „A bekapott gól után tovább erőltettük a mezőnyfölényt és még az első félidőben sikerült egyenlítenünk. A második félidőben még jobban kinyíltunk, szinte mindenki mindent egy lapra feltéve támadott. Ebben az időszakban volt két-három nagy bravúrom (a támadó felfogás magában rejti a labdavesztés és a kontratámadások lehetőségét. – a szerk.). Fogtam 100 százalékos ziccert, távoli lövést, és érzésem szerint jól mozdultam ki a kapuból, amikor arra szükség volt. Elég sok pontrúgást végezhetett el a skót csapat, ezeket mind magabiztosan hatástalanítottam: amikor kellett öklöztem, amikor tudtam, lehúztam a labdát. Sajnos az utolsó percben ismét gólt kaptunk egy kísértetiesen hasonló szituációból, mint az első félidőben. Nem volt esélyem védeni, és megítélésem szerint az egész selejtezőcsoport során egyetlen gól sem írható az én számlámra” – foglalta össze a lejátszott meccseken mutatott teljesítményét Major Barna. Kifejtette: véleménye szerint az utolsó meccsen mutatott olyan teljesítményt az U17-es válogatott, amilyen a sikerhez szükséges lett volna.

 

2013.10.04. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu