VKLA Megtartottuk akadémiai programsorozatunk első összejövetelét

A Vasas Kubala Akadémia a 2017-es évtől új programsorozatot indított, mely elsősorban a szülőket célozza meg. Első alkalommal hétfőn 17:30-tól a Fáy utcai Sportcentrum kézilabdacsarnokának aulájában az Akadémia oktatási programjáról láthattunk előadást. A rendezvényt Mészáros Júlia oktatásért felelős kollégánk vezette föl a program rövid bemutatásával, kiemelve a partner iskolák, a kollégium és a tanulószoba fontosságát. Ezt követően a Bródy Imre Gimnázium, a Csanádi Árpád Gimnázium, valamint a Kovács Pál Baptista Gimnázium került bemutatásra az iskolák képviselőinek előadásában. A délután folyamán a vendégek megismerkedhettek a felvételi lehetőségekkel, a képzés rendszerével, valamint az iskolákból eddig kikerült, kiemelkedő sportolókkal. Az előadás végén a szülők föltették kérdéseiket, melyek között volt a felvételi átlaggal kapcsolatos érdeklődés, de volt aki bizonyos tantárgyakra, nyelvvizsgákra vagy éppen kollégiumi elhelyezésre és a sporttal kapcsolatos hiányzások tolerálására volt kíváncsi.

Programsorozatunk a tervek szerint februárban egy a SPORTTÁPLÁLKOZÁSSAL kapcsolatos előadással folytatódik, ahová szintén szeretettel várjuk majd a szülőket, érdeklődőket. A pontos helyszínt, időpontot weboldalunkon és facebook oldalunkon, időben publikáljuk majd.

A Vasas Kubala Akadémián sportiskolai hátteret elsősorban U14-19-es korosztályú labdarúgóink számára biztosítunk, igény esetén. A nyitott akadémiai modellnek megfelelően az iskolaváltást labdarúgóink részére nem tesszük kötelezővé, azonban több iskolát is tudunk ajánlani attól függően, hogy ki milyen irányba szeretné tanulmányait folytatni. A velünk kapcsolatban álló iskolákkal napi szintű a kapcsolattartás, az órarendek elkészítésénél edzéseink időpontjait is figyelembe veszik.

A Vasas Kubala Akadémián U14-19-es korosztályú, vidéki labdarúgóink számára kollégiumi elhelyezést biztosítunk mindamellett, hogy nyitott akadémiai modellünknek megfelelően természetesen nem kötelező, sőt, akinél ez megoldható, kifejezetten tanácsoljuk, hogy továbbra is családi körben töltse hétköznapjait.

Játékosainknak lehetőségük van az Akadémián eltölteni az 50 órás iskolai közösségi szolgálatot. Tanulmányi nehézségekkel küzdő labdarúgóink igénybe vehetik a tanulószobai foglalkozást, melyen személyre szabottan foglalkozik velük az Akadémia oktatásszervezője.

A Vasas Kubala Akadémia együttműködésben áll a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiummal (BEKK), mely jól megközelíthető helyen, az 1-es villamos vonalán, a stadionok megállóknál található. A Fáy utcai edzésekre egy átszállással tudnak eljutni a játékosok, az edzéseket követően pedig este egy kisbusszal szállítják vissza a labdarúgókat a kollégiumba az Akadémiától. A kollégiumban emelt adagú ételt kapnak játékosaink, valamint az Akadémia labdarúgói egy nevelőtanárhoz kerülnek, így folyamatos a kapcsolattartás a nevelővel és a kollégium vezetőjével. Azoknak a játékosoknak, akik nehézségekkel küzdenek bármely tantárgyból, van lehetőségük segítséget kérni az Akadémián és a kollégiumban is.

A Csanádi Árpád Gimnázium a kollégiumtól gyalogosan 5-10 percre található. Az intézmény felvételi követelménye minimum 3,8-as átlag. Az iskolában a labdarúgóink kiemelt ételt kapnak ebédre, valamint az órarend úgy kerül kialakításra, hogy a délelőtti edzésen is részt tudjanak venni a labdarúgók, ennek megfelelően később kezdődik a tanítás kedden, szerdán és csütörtökön. Két idegen nyelv tanulására van lehetőség, melyből az egyik az általános iskolában tanult nyelv, a másik pedig választható az angol, német és olasz nyelvek közül.

A Bródy Imre Gimnézium tömegközlekedéssel szintén jól megközelíthető intézmény Újpesten. Az egy korosztályú játékosok itt egy osztályba kerülnek, és az órarend is úgy kerül kialakításra az iskolában, hogy a délelőtti edzésen is részt tudjanak venni a labdarúgók, tehát itt is később kezdődik a tanítás. A gimnáziumban angol, német és orosz nyelv tanulására van lehetőség.

A Kovács Pál Baptista Gimnázium a XV. kerületben található tömegközlekedéssel ideális az intézmény megközelítése. Angol és német nyelv tanulására van lehetőség a gimnáziumban és minimum 3,5-ös átlaggal van lehetőség felvételt nyerni.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium tömegközlekedéssel jól megközelíthető helyen van, minimum 4-es átlaggal van lehetőség felvételt nyerni az intézménybe. A két tannyelvű oktatás 5 éves ciklusban zajlik, melyhez francia nyelv előzetes ismerete szükséges. További idegen nyelvet a második évtől tanulnak, mely lehet angol, német, olasz, latin, vagy orosz nyelv. Sportiskolai osztályt is indít az iskola, melyben az angolt mindenki tanulja, a második nyelv pedig lehet szintén német, olasz, latin, vagy orosz. A sportiskolai osztályban tanuló játékosokkal megértőbbek a hiányzások tekintetében, és lehetőséget ad az iskola az egyéni felzárkózásra is.

A Semmelweis Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a XII. kerületben helyezkedik el, tömegközlekedéssel ideálisan megközelíthető. Egyéni megegyezés alapján az iskola elengedi játékosait a délelőtti edzésekre, és a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott sportiskolai kerettanterv szerint zajlik a sportosztályban tanuló diákok oktatása. A sportosztályban fő nyelvként angolt tanulnak a diákok, emellett van lehetőségük spanyolt vagy németet is tanulni. A sportosztályban különböző kurzusok is jelen vannak: sport- és diákújságírás, amerikai kultúra, idegen nyelvi kurzus, természettudományi kurzus angol nyelven, mitológia, digitális terepjárás, élettan, személyiségfejlesztés, színházi kalandok, természetvédelem közül lehet válogatni.

2017.01.17. 17:35

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu