U14 Mészáros Bálint nyilatkozott a Pécs elleni sikerről

 
U14-es korosztályunk - Magyarországot képviselve - nemrég Berlinben, a Nike Premier Kupa európai döntőjén vett részt. Nagyon tanulságos túra volt a csapatnak, ahol fiatal akadémistáink belekóstolhattak Európa elitjébe. A németországi torna keretéből Mészáros Bálint számolt be a rangos esemény utáni érzéseiről.
 
-Tapasztalatainkat megpróbáljuk kamatoztatni az itthoni meccseken, és még keményebben edzünk a siker érdekében. Erre most egy remek alkalom volt a hétvégi, PMFC elleni hazai bajnoki mérkőzés.
 
Az előző mérkőzésen sem volt már ismeretlen a pécsi együttes fiatal játékosaink számára, hiszen a tavalyi Hungast Kupán már összemérhette erejét a két csapat.
 
-Azóta mindkét keret sokat fejlődött, de talán kijelenthetem, hogy előrébb állunk, mint ők. Ősszel egy nehéz meccsünk volt ellenük, talán az eddigi legnehezebb ebben a szezonban, mert az időjárási körülmények annyira alkalmatlanok voltak a játékra, hogy alig lehetett lejátszani a mérkőzést. Végül 1-0-ás hátrányból felállva, 2-1-re felülkerekedtünk akkor az ellenfelünkön. Óriási akarat és csapategység mutatkozott ki azon a mérkőzésen.
 
Most is egy hasonló mérkőzést vártak labdarúgóink, mindent meg is tettek a győzelem érdekében, hiszen céljaik vannak a bajnokságot illetően.
 
-Reálisan nézve még előre tudunk lépni a tabellán, és ismervén a csapatot, mindenki gőzerővel fog küzdeni a célért.
 
Szombaton egy kemény, masszív, jól futballozó csapattal találkozott Pál Zoltán vezetőedző korosztálya.
 
-Sikerült korán megszerezni a vezetést, ezután pedig az egész első félidőt mi uraltuk, bár a fontos második gól egyelőre elmaradt. A szünetben az edzőnk arra kért minket, hogy a második félidőt ott folytassuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Sajnos ezt nem sikerült maradéktalanul megvalósítanunk, ennek ellenére mégis mi szereztünk gólokat, és már 3-0-ra vezettünk. Ezek a gólok nemhogy jót tettek volna a csapat önbizalmának, hanem még jobban beleültünk a meccsbe. Az ellenfelünk ezt kihasználva 3-2-re szépített. Szerencsére a végén egy gyors kontrával eldöntöttük a mérkőzést, így itthon tartva a három pontot. Összességében egy jó meccset tudhatunk magunk mögött, értékes három ponttal, de máskor az imént említett hibákra még jobban oda kell figyelnünk!
 

2017.05.18. 11:20

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu