VKLA Michael Oenning számít U19-es játékosainkra

fotó: vasasfc.hu
 
Mit vár az Újpest elleni - este 20.45-kor kezdődő - mérkőzéstől?
 
- Kétségtelenül szokatlan, hogy „BL-időben” lesz a mérkőzés, de remélem, hogy magyar szinten jó színvonalú mérkőzést fognak a nézők látni. Személy szerint szeretem az esti mérkőzéseket, egészen más a hangulatuk és talán a pályánknak is jót fog tenni, ha egy kicsit nedvesebb lesz az esti órákra, a rászálló harmattól. Az Újpestet jó csapatnak tartom, még ha mostanában hullámzó is volt a teljesítményük. Már csak azért sem árt játékosaimnak koncentráltnak lenni, mert egy hosszú, sok évtizedes hagyományokkal rendelkező derbiről beszélünk, ami mindig pluszmotivációt jelenthet labdarúgóinknak.
 
Mennyiben változtatja meg a szokott heti edzésmunkát, egy ilyen későn megrendezendő mérkőzés?
 
- Egyértelműen van kihatása a felkészülésünkre, főleg, hogy csak kedden délután vált hivatalossá az időpont módosítás. Bár már néhány nappal korábban informálisan a szövetségnél rebesgették, hogy várható egy ilyen döntés. Így például szombaton délelőtt is lesz edzésünk, amire eddig nem volt példa. Másrészt a játékosaimnak is fel kell készülniük arra, hogy a szokottnál később kell megfelelő hőfokra hevülniük, illetve formába lendülniük. Emiatt és a kéthetes válogatott szünet miatt a hét minden napján volt edzés, sőt jövő szerdáig – a Haladás elleni soproni meccsünkig – pihenőnap nélkül folyamatosan készülünk.
Ezeken az edzéseken az előző meccseken felmerült hibák kijavítása szerepel a középpontban. Ilyen például a játékfelépítésben elkövetett gyakori pontatlanságok korrigálása, valamint a rögzített szituációk és természetesen a góllövés.
 
Mi a helyzet a játékosállományunkkal? Többen hiányoztak válogatott elfoglaltság vagy könnyebb sérülés miatt.
 
- Szerencsére jó hírekről számolhatok be. A három U21-es válogatottunk – Nagy, Hangya és Vida -, illetve a macedón válogatottban játszó Kire Risztevszki sérülésmentesen tértek vissza.  Örömteli, hogy Grúz Tamás újra edzésbe állt és Korcsmár Zsolt hajlítóizmának gyógyulása is jól halad. Az U19-es csapatban játszó három játékosunk - Kleisz Márk, Micsinai Miklós és Tóth Olivér - pedig továbbra is a felnőttekkel edz együtt.
 
forrás: vasasfc.hu

2016.03.31. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu