VKLA Nemzeti Sport: A Vasasnál már az NB I-re is készítettek költségvetést

Nagy Miklós és Nagy György decemberben lett a Vasas FC tulajdonosa, előbbi klubigazgatóként a napi működésben is részt vesz, ott van az edzéseken, bejár az öltözőbe. A jövőről elmondta: kimondottan magyar játékosokra, saját nevelésű fiatalokra épülő csapatban gondolkodnak – így teremtenének értéket.

A RONGGYÁ OLVASOTT KÖNYV ÉS BENE FERENC KINEVEZÉSE

– Kezdjük a szurkolói szempontból talán legfontosabb kérdéssel: mikor lesz újra NB I-es csapata a Vasasnak?
– Azért dolgozunk, hogy a második helyezettel szemben meglévő tizenegy pontos hátrányunk ellenére már a tavasszal legyen esélyünk, de a következő idényben, tehát másfél év múlva már mindenképp fel kell jutni – adott határozott választ Nagy Miklós, a Vasas FC kisebbségi tulajdonosa, egyben klubigazgatója a Nemzeti Sport kérdésére. – Ennek szellemében kötöttünk szerződést az új vezetőedzőnkkel, Bene Ferenccel is, de az csak egy lépés, hogy fel akarunk jutni, mert ott is kell maradni az NB I-ben.

– Ahogy névrokonával, Nagy György többségi tulajdonossal átvették a Vasas FC irányítását, azonnal megköszönték az addigi vezetőedző, Szanyó Károly munkáját. Miért látták ennek szükségét, és mi döntött az új szakvezető, Bene Ferenc kinevezése mellett?
– Azt követően, hogy 2018 nyarán átvettem az akadémia irányítását, már olyan szemmel figyeltem a Vasast, min lehetne fejleszteni, változtatni hosszú távon. Elkezdtem felépíteni egy saját játékosadatbázist, itthon és külföldön is elvégeztem különböző sportvezetői és scoutképzéseket. Már az akadémia tulajdonosaként is együtt éltem a gyerekekkel, még arra is volt példa, hogy amikor elmentek a Vasas meccseire labdaszedőnek, akkor én kísértem őket és felügyeltem a pálya széléről. Az egyik szememmel őket, a másikkal pedig a csapatot, a kispadokat lestem, tapasztalatokat gyűjtöttem. Higgye el, sokkal tanulságosabb a kispad mellől nézni a meccset, mint a skyboxból! Tavaly ilyenkor hasonlóan nagy volt a lemaradása a csapatnak a 2. helyezettől, mint most, nem láttam az előrelépést, ezért éreztem úgy, hogy váltanunk kell a kispadon és ezt szerettem volna minél előbb meglépni, hogy a téli felkészülést már az új edzővel kezdhessük el. Bene Ferenc modern elméleti tudással rendelkezik, a Taktikai periodizáció című könyvét ronggyá olvastam és már most a felkészülés elején visszaköszöntek azok az elemek, amiket leírt. Úgy gondolom, erre a háttérre alapozva tudunk valami extrával, újszerűvel kirukkolni. Hogy mást ne mondjak, január elején elkezdtük a téli alapozást, de még nem voltak labda nélküli futások (az edzés végi levezetést leszámítva). A gyakorlatokat kivétel nélkül mérkőzésszituációkba ágyazva, labdával végzi a csapat.

A NAP 24 ÓRÁJÁBAN CSAK A VASAS

–  Hogyan épül fel most a háttérben a mindennapi munka és hogyan osztották meg a feladatköröket a tulajdonostársával?
– A magyar futballban gyakran összefolynak a feladatkörök és ezt a Vasasnál is tapasztaltam, mind az irodában, mind a pályán. Az irodában mindössze egy ötfős stáb dolgozott a teljes futballklub működtetéséért.  Miután az üzleti életből jövök, tudom, hogyan épül fel egy sikeres vállalat, hogyan osztják meg a feladatokat a különböző részlegek, ebben is szeretnénk előrelépni. Engem a szakma érdekel, én klubigazgatóként most elsősorban a keret kialakításán, a szakmai alapok megteremtésén dolgozom, azon, hogy kialakuljon egy motiváló környezet, melyben mindenki érdekeltté van téve a minél jobb szereplésben. Az egyéb operatív feladatok tartoznak Domonyai László általános igazgató, az eddig klubmenedzserként és technikai vezetőként egyszerre dolgozó Sowunmi Thomas és az említett stáb hatáskörébe. Nagy György többségi tulajdonos másik sportágból jön, sikeresen curlingezik, így a futballszakmát teljes mértékben rám hagyta. A költségvetést és az üzleti tervet közösen készítettük el. Elmondhatom, már most külön tervet készítettünk az NB II-re és külön egyet az NB I-es feljutás esetére, ez is mutatja, nagy céljaink vannak a klubbal, mindketten elkötelezett Vasas-szurkolók vagyunk, amióta az eszünket tudjuk, és most tehetünk is a klubért. Én szinte tényleg a nap huszonnégy órájában a Vasasért dolgozom, volt olyan, hogy este le sem feküdtem, annyi dolgom volt, reggel pedig már indultam tárgyalni, de imádom ezt a munkát.

– Milyen szempontok alapján állt fel a szakmai stáb, milyen változások várhatók még a keretben?
– A korábbi szakmai stábban, az irodai munkához hasonlóan, összecsúsztak a különböző feladatok. Ferenczi István egy személyben volt erőnléti és pályaedző, volt egy kapusedző, egy-egy orvos, gyúró, és ennyi volt a stáb. Most az erőnléti edző és a pályaedző feladatkörét szétválasztottuk. Előbbi pozícióba érkezett Zalaegerszegről Gaál Miklós, utóbbi posztra pedig az ősvasasos, a klubhoz ezer szállal kötődő Tóth Andrást választottuk, ő és Bene Ferenc remekül kiegészíthetik egymást. Lippai József kapusedzőt pedig már az akadémián megismerhettem, s a játékospolitikánk tervszerűségére jó példa, hogy Jova Leventét már azért is választottuk, mert ők ketten korábban dolgoztak együtt. Most már van videoelemzőnk, lesznek megfigyelőink.Eddig öt játékost igazoltunk, de jönnek még újak (az interjú óta egyikük, Feczesin Róbert már meg is érkezett − lásd keretes írásunkat − a szerző). Kétféle igazolásunk van. Az egyik csoportba tartoznak azok a játékosok, akikkel a jövőt építjük, akik szerintünk hosszú távon a Vasas alapemberei lehetnek, akár az NB I-ben is. Közéjük tartozik a Debrecenből szerződtetett Ujvárosi Ádám, a Győrből érkező Hidi M Sándor, valamint az akadémiáról felkerülő Farkas Botond és Kapornai Bertalan, akiken már most látom az edzéseken, hogy nem lógnak ki a sorból. A másik kategóriát azok a futballisták jelentik, akik azonnal a segítségünkre lehetnek, őket a tengelybe szerződtettük, köréjük szeretnénk építeni a fiatalokat, akiknek hagyunk időt, hogy megtanulhassák a szemléletünket. Kivétel nélkül olyan játékosokat igazoltunk, akik szeretnének előrelépni, akik jó karakterek, nem ijednek meg a versenytől. A keret nagyobb részét már most is alkalmasnak tartom az NB I-re, de szükségünk van erősítésre és arra, hogy minden poszton valós versenyhelyzetet teremtsünk. Sokan kérdezik az új igazolások nyomán, hogy kiket küldünk el, de én mindenkit a munkája alapján szeretnék megítélni, aki a felkészülés során jól reagál a versenyre, az maradhat, még ha nagyobb is lesz ezáltal a keret létszáma a tervezettnél.

KIVÁSÁRLÁSI ÁRAT IS FIZETNEK, DE A BÉREZÉS TELJESÍTMÉNYHEZ KÖTÖTT

– A jelek azt mutatják, ahogy az akadémián, úgy a felnőttcsapatnál sem sajnálja a pénzt új játékosokra, és beszélik, hogy a fizetések megállapításánál is meglehetősen vastagon fognak a tollak Angyalföldön… Miközben nincs minden szurkoló meggyőzve arról, hogy a legutóbb, Izraelben alig játszó Vernes Richárd vagy az NB I-es tapasztalattal nem rendelkező Csató Martin tud-e segíteni a feljutásért folyó küzdelemben.

– Én is sok mindent olvasok, de olyanok híresztelnek, akik nem ültek ott a tárgyalásokon, fogalmuk sincs, hogy mi hangzott el, miben egyeztem meg a játékosokkal, akiket sokan nem is ismernek. Mint mondtam, van egy saját adatbázisom, tisztában vagyok a kiszemeltek képességeivel, és meggyőződésem, hogy sok olyan játékos van a magyar futballban, akit nem kezeltek a helyén, nem kapott annyi lehetőséget, amennyit a képességei alapján megérdemelt volna, én őket keresem. Jova Leventét abszolút NB I-es szintű kapusnak tartom, aki nagyon profi módon áll a futballhoz, mindent aprólékosan megtervez és fontos szempont, hogy lábbal is nagyon jól bánik a labdával, nem véletlenül lett belőle tizenegyesrúgó Nyíregyházán. Csató Martin csaknem 150 NB II-es meccs rutinjával segítségünkre lesz a védelemben, ami az egyik gyenge pontunk volt az ősszel, Vernes Richárd pedig éppen azokban a csapatokban tudott jól futballozni, amelyeknél bíztak benne, márpedig nálunk meg fogja kapni a lehetőséget. Olyan szerződéseket kötöttünk, melyek az NB II-es fizetés mellett azt is rögzítik, hogy mennyit kereshetnek a játékosaink feljutás esetén. Ezért is készítettünk két költségvetést, és az NB I-es a nagyobb bevételek miatt lényegesen magasabb az NB II-esnél. Kiugró fizetésekről az első osztályban sem beszélhetnénk, de a Vasasnál az NB I-es átlagfizetést megkereshetik labdarúgóink, ha feljut a csapat. Minden játékossal teljesítményhez kötött bérezésben szeretnénk megállapodni, ennek érdekében a már meglévő szerződések esetében is át fogjuk alakítani a motivációs rendszert. Azt pedig tudomásul kell venni – hasonló volt a helyzet akkor is, amikor az akadémiára kerestem az erősítéseket –, hogy az NB II nyolcadik helyén álló csapat vezetőjeként ülök le tárgyalni a kiszemeltjeinkkel, és ha visszakérdeznek, hogy miért menjek a Vasashoz, akkor nekem tudnom kell érvelni. Ehhez pedig hozzátartozik a stabil anyagi háttér, az, hogy adott esetben kivásárlási árat is hajlandóak vagyunk fizetni és hozzátartozik az a teljesítményorientált, magyar játékosokra alapozó közeg, amit szeretnénk kialakítani.

AZ NB I-BEN IS CSAK MAGYAR JÁTÉKOSOKAT SZERETNÉNEK SZEREPELTETNI

– A Pakshoz hasonlóan csak magyar játékosokban gondolkodnának feljutás esetén is?
– Nem tervezzük légiósok szerződtetését, akkor sem, ha sikerülne feljutni. Hiszek abban, hogy vannak olyan magyar futballisták, akik megállnák a helyüket az élvonalban, csak nem kapták meg a lehetőséget. Szeretnénk megnézni, hogy magyarokra és saját nevelésű fiatalokra alapozva mit tudunk elérni. Úgy vélem, ezzel a szemlélettel tudnánk értéket teremteni, egy olyan szerethető csapatot, amely miatt kijönnek a szurkolók a stadionba, amelyhez szívesen szerződnek a játékosok. A futball nekem továbbra is a szurkolókról szól. Már most, az NB II-ben is a magasabbak a nézőszámaink az átlagosnál, de hiszek benne, hogy az NB I-ben tovább nőnének, és valódi oroszlánbarlang lehetne a szép új stadionunkból, ahol remek hangulatú meccseket rendezhetünk, ahova félve jönnek az ellenfelek.

– Említette, a magyar futballban általános probléma, hogy összecsúsznak a feladatkörök. Ön egyszerre tulajdonos és klubigazgató is. Nem gondolja, hogy ez feszült helyzeteket szülhet? Bene Ferencnek nem kell tartania attól, hogy a tulajdonos beleszól majd a szakmai munkába?
– Voltam én már játékos, edző és vezető is a BLSZ-ben a Vasas Pasaréthez kötődő Hegyvidéknél és más csapatoknál, de még játékos-edző is, szóval láttam már öltözőt belülről, tisztában vagyok a viszonyokkal, de jelen esetben nem erre alapozok, mivel Bene Ferenc sokkal jobban ért a szakmához mint én, maximálisan bízom benne. Azt elmondtam a játékosoknak, hogy a mindennapjaik része leszek, ott leszek edzéseken, be fogok járni az öltözőbe. Azzal tudok hiteles vezetővé válni, hogy kisebbségi tulajdonosként a saját pénzemet is kockáztatom, és ezért részt veszek az operatív irányításban is. Ezt az üzleti életben is így csináltam, de szerencsére a cégem most már eljutott arra a szintre, hogy nem kell ilyen szinten belefolynom a napi munkába, így teljes mértékben a Vasasra tudok koncentrálni. Nekem az őszinteség alapérték, és miután egy teljes idényen keresztül nem lehet szerepeket játszani, hiszek abban, hogy hosszú távon senki sem játssza meg magát előttem és őszinte, motivált, a fiatalokat segítő közeget tudunk létrehozni. A magyar futballban ez új helyzet, ami most nálunk kialakult, hogy egy kézben van az utánpótlás és a felnőttcsapat, nemcsak tulajdonosi szinten, hanem a napi irányítás szintjén is. Az egyik kiszemeltünk mondta azt az egyik tárgyaláson, ő szeretne a „Vasas-projekt” részévé válni és azóta mi is így emlegetjük, de itt nem rövid távú feladatról van szó. Negyvennyolc éve lakom a XIII. kerületben, és a jövőben sem tervezek elköltözni, így vagyok a Vasashoz fűződő kapcsolatommal is – egy életre szól…           

FUTBALL ÜZLETI ALAPON – ITTHON IS LEHETSÉGES?
Az interjú során sokszor elhangzott az üzleti tervezés, a futball mint üzlet működtetése, de vajon van olyan szinten a labdarúgásunk, hogy ezt Magyarországon is lehessen valós üzletként, piaci bevételeket megcélozva működtetni?

„A labdarúgás azért különbözik bármilyen más vállalkozástól, mert nagyon sok kiszámíthatatlan tényező van, ami miatt nehéz előre megtervezni a bevételi oldalt – mondta Nagy Miklós. – Most ott tartunk, hogy megtervezzük, mennyi pénzre van szükség a működtetéshez, de szeretnénk egyszer eljutni odáig, hogy bevételi oldalon is célokat tűzhessünk ki, ehhez kellenek a jó eredmények, a piacképes játékosok, ennek az alapjait fektetjük most le.”   

NAGY NEVŰ TULAJDONOSOK
Nagy György többségi és Nagy Miklós kisebbségi tulajdonos decemberben jelentette be, hogy megvásárolják Jámbor Jánostól a Vasas FC-t. Az informatikai vállalkozást működtető Nagy Miklós 2018-tól tulajdonosa a Kubala Akadémiának, így most egy kézbe került az első csapat és az utánpótlás. A névrokon Nagy György több üzletágban is érdekelt vállalkozó és a magyar sportban is régóta jelen van, de eddig az egyéni sportokban vállalt szerepet. Ő az elnöke a Magyar Sportlövőszövetségnek, elnökségi tag a Vasas vívószakosztályában, a Curling Világszövetség technikai bizottságának a tagja, emellett a Vasas színeiben curlingezik, vegyes párosban világbajnoki ezüstérmes volt 2009-ben. 

2020.01.17. 10:50

Vissza

 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 8 1 2 25
  2 ETO FC GYŐR 11 8 1 2 25
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 7 2 2 23
  4 DVSC-DLA 11 6 2 3 20
  5 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 11 6 1 4 19
  6 BUDAPEST HONVÉD - MFA 11 6 0 5 18
  7 MTK BUDAPEST 11 5 1 5 16
  8 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 5 0 6 15
  9 DVTK 11 2 4 5 10
  10 MOL FEHÉRVÁR FC 11 2 1 8 7
  11 PUSKÁS AKADÉMIA FC 11 1 3 7 6
  12 PAKSI FC 11 1 2 8 5
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 11 10 0 1 30
  2 BUDAPEST HONVÉD - MFA 11 9 0 2 27
  3 MOL FEHÉRVÁR FC 11 6 1 4 19
  4 DVTK 11 6 1 4 19
  5 MTK BUDAPEST 11 6 0 5 18
  6 DVSC-DLA 11 5 2 4 17
  7 FERENCVÁROSI TC 11 5 2 4 17
  8 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 5 1 5 16
  9 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 11 4 2 5 14
  10 ETO FC GYŐR 11 2 2 7 8
  11 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 2 1 8 7
  12 PAKSI FC 11 0 0 11 0
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 11 8 1 2 25
  2 VASAS KUBALA AKADÉMIA 11 8 1 2 25
  3 BUDAPEST HONVÉD - MFA 11 8 0 3 24
  4 ETO FC GYŐR 11 6 3 2 21
  5 PUSKÁS AKADÉMIA FC 11 6 2 3 20
  6 DVSC-DLA 11 6 1 4 19
  7 MTK BUDAPEST 11 5 1 5 16
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 11 4 2 5 14
  9 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 11 3 0 8 9
  10 PAKSI FC 11 2 2 7 8
  11 DVTK 11 1 2 8 5
  12 MOL FEHÉRVÁR FC 11 1 1 9 4
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD - MFA 19 17 0 2 51
  2 DVSC-DLA 22 15 4 3 49
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 15 2 1 47
  4 UTE 22 13 4 5 43
  5 MTK BUDAPEST 18 13 0 5 39
  6 MOL FEHÉRVÁR FC 22 10 3 9 33
  7 ETO FC GYŐR 21 10 2 9 32
  8 FERENCVÁROSI TC 20 9 3 8 30
  9 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 19 9 3 7 30
  10 VASAS KUBALA AKADÉMIA 20 9 2 9 29
  11 PAKSI FC 21 7 3 11 24
  12 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 21 6 3 12 21
  13 DVTK 21 5 5 11 20
  14 PMFC 21 3 0 18 9
  15 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 19 2 2 15 8
  16 KTE LA 22 1 2 19 5
 •   M GY D V P
  1 DVSC-DLA 22 18 1 3 55
  2 FERENCVÁROSI TC 22 16 5 1 53
  3 BUDAPEST HONVÉD - MFA 21 14 3 4 45
  4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 22 13 3 6 42
  5 ETO FC GYŐR 21 11 5 5 38
  6 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 21 11 2 8 35
  7 PMFC 22 10 2 10 32
  8 MOL FEHÉRVÁR FC 22 9 4 9 31
  9 MTK BUDAPEST 20 8 2 10 26
  10 DVTK 23 7 5 11 26
  11 PAKSI FC 20 8 1 11 25
  12 VASAS KUBALA AKADÉMIA 22 7 3 12 24
  13 KTE LA 22 6 3 13 21
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 21 4 4 13 16
  15 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 19 3 3 13 12
  16 UTE 20 1 2 17 5
 •   M GY D V P
  1 UTE 17 14 1 2 43
  2 FERENCVÁROSI TC 16 13 1 2 40
  3 REAC SPORTISKOLA SE 16 12 0 4 36
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 16 11 2 3 35
  5 KELEN SC 16 10 3 3 33
  6 SOROKSÁR SPORT CLUB 16 5 2 9 17
  7 DUNAHARASZTI MTK 14 5 1 8 16
  8 DOROGI FC 16 5 0 11 15
  9 BUDAÖRS 13 3 2 8 11
  10 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 13 2 2 9 8
  11 VIADUKT SE BIATORBÁGY 15 2 1 12 7
  12 BVSC-ZUGLÓ 16 1 3 12 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 UTE 17 15 1 1 46
  2 VASAS KUBALA AKADÉMIA 17 15 0 2 45
  3 FERENCVÁROSI TC 17 14 2 1 44
  4 KELEN SC 17 11 1 5 34
  5 DUNAHARASZTI MTK 17 6 3 8 21
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 16 6 2 8 20
  7 BVSC-ZUGLÓ 17 5 2 10 17
  8 REAC SPORTISKOLA SE 17 5 0 12 15
  9 DOROGI FC 16 4 3 9 15
  10 SOROKSÁR SPORT CLUB 17 3 5 9 14
  11 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 16 2 4 10 10
  12 BUDAÖRS 16 1 3 12 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS FC 18 15 2 1 47
  2 DLA 18 13 2 3 41
  3 ASTRA-ALEF HFC - ÜLLŐ 17 13 1 3 40
  4 MTK HUNGÁRIA FC 18 13 0 5 39
  5 ETO FC GYŐR 18 9 3 6 30
  6 KÉSZ - ST. MIHÁLY FC 18 8 2 8 26
  7 BUDAÖRS 17 7 3 7 24
  8 KELEN SC 18 7 3 8 24
  9 HALADÁS-VIKTÓRIA 16 5 4 7 19
  10 FERENCVÁROSI TC 19 5 3 11 18
  11 FEHÉRVÁR FC 18 5 2 11 17
  12 VESZPRÉM FC USE 18 4 3 11 15
  13 VASAS AKADÉMIA 17 3 3 11 12
  14 FC HATVAN 18 1 1 16 4
               
               
 •   M GY D V P
  1 SZEKSZÁRDI UFC 11 11 0 0 33
  2 PAKSI SE 11 8 0 3 24
  3 BMTE - AIRNERGY FC 11 7 2 2 23
  4 BUDAPEST HONVÉD 12 5 5 2 20
  5 BVSC-ZUGLÓ 11 4 3 4 15
  6 SZENTLŐRINC-SPORTOLDA 11 4 1 6 13
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 12 2 3 7 9
  8 SIÓFOKI BÁNYÁSZ SE 9 1 2 6 5
  9 DUNAÚJVÁROS PASE (törölve) 0 0 0 0 0
  10 BSE PALÓC FARKASOK USE (törölve) 0 0 0 0 0
  11 REAC SISE-FEMINA 12 0 0 12 0
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚJPEST FC 16 15 1 0 46
  2 SOROKSÁR SC 15 14 0 1 42
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 18 13 3 2 42
  4 FC HATVAN 15 8 2 5 26
  5 KAZINCBARCIKAI SC FC 18 8 2 8 26
  6 NYÍRSÉG NŐI SCE 17 6 4 7 22
  7 VASAS AKADÉMIA 16 7 0 9 21
  8 MONORI SE 17 6 2 9 20
  9 GYULAI AMAZONOK 18 6 2 10 20
  10 SZOLNOKI MÁV UFC 18 3 3 12 11
  11 BVSC-ZUGLÓ 17 3 1 13 10
  12 CIGÁND SE 16 1 1 14 4
  13 NAGYMÁGOCS NSE (törölve) 1 0 1 0 0
  14 HAJDÚSZOBOSZLÓI SE (törölve) 0 0 0 0 0
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

COVID19-tájékoztatás
Infók
Női toborzó

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu