VKLA Nyerni szeretnének az U16-osok

A június 8-án kezdődő II. Kubala Kupáig minden induló csapatot bemutatunk. Elsőként a cikksorozatot kezdjük a hazai gárdával.

Tavaly nyáron nagy átalakuláson ment keresztül az U16-os csapatunk. Ez azt jelentette, hogy csak 11-en maradtak a korábbi keretből és egy egész kezdőcsapatnyi új játékost igazoltunk. A téli alapozásra újabb három fiú érkezett, vagyis 60 százalékban kicserélődött a keret. Ennek tükrében nem lehetett más célkitűzés, mint egy ütőképes, jó formát mutató együttes megalkotása. (Amely mára sikerült.–a szerk.)

Késedi Gábor vezetőedző minden labdarúgó esetében fontosnak tartotta és tartja ma is a személyes felkészítést. A jól sikerült alapozás után, márciusra kezdett összeérni a csapat. Minőségi munkát produkáltak a fiúk, erős ellenfelekkel vívtak edzőmérkőzéseket és a Telki edzőtábor is jól sikerült. Ennek meg lett a hatása, hiszen mára ott tart az U16-os csapat, ahol a vezetőedző szeretné, sőt a játékosok is úgy gondolják, hogy sokat fejlődtek – igazi csapattá értek.

Tavaly nyáron, 2012 augusztusában a Farkas János torna nem úgy sikerült, ahogy tervezték, de Késedi Gábor szerint, ha azokat a meccseket most játszanák, sokkal jobb eredmény születne. Most itt a lehetőség a II. Kubala Kupán, hogy ezt bebizonyítsák a srácok!

Még két mérkőzés van hátra a bajnokságból és tavasszal eddig veretlen a csapat. A bajnoki ezüstérem már biztos. A szezon egyik legfontosabb tornáján csak azt kell nyújtaniuk, amit tudnak.

A Kubala Kupán két nehézséggel kell szembenézni. „A torna előtt két nappal játsszuk utolsó, sorsdöntő mérkőzésünket a REAC csapatával, így a köztes időben a regenerálódáson lesz a fő hangsúly. A házigazda felé mindig nagy az elvárás. A játékosok is fogadkoznak, hogy magasra tették a lécet. Ezt a győzelmi kényszert helyén kell kezelni, nem szabad, hogy a teher agyonnyomja a labdarúgókat” – mondta a csapat edzője.

„A román ellenfél a sötét ló, hiszen róluk keveset tudunk” – folytatta Késedi Gábor az ellenfelekről. – „Ha a szlovák-válogatott a kemény, agresszív, határozott játékát játssza, akkor kellemetlen ellenfél lesz.”

„Habár a Puskás Akadémia csapatának több válogatott játékosa van, fel lehet venni velük a versenyt, sőt legyőzhető ellenfél” – nyilatkozta a vezetőedző.

Zárszóként csak pár gondolat a trénertől: „Az eredmény nekem nem számít, azt szeretném látni, hogy felszabadult, jó játékot játszunk. Ha ez sikerül, úgyis meg lesz az eredménye.”

További hírek a II. Kubala Kupáról, illetve a tavalyi események összefoglalója megtalálható a "Rendezvények" menüpont alatt.

2013.05.31. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu