U17 Opavszky Balázs győri értékelése és szombati, debreceni bajnoki beharangozója

Szombaton Bencze Zsolt U17-es alakulata az ETO FC Győr csapatát fogadta. A bajnokság 8. fordulójában az ellenfél nem volt ismeretlen játékosaink számára, hiszen idén már játszottunk egy összecsapást, aminek akkor 0-1 lett a végeredménye. Opavszky Balázs, az U17-es korosztály csapatkapitánya foglalta össze a mérkőzésre való felkészülést és a hazai pályán nyújtott teljesítményt.

-A héten a saját játékunk javítására fordítottuk a hangsúlyt. Elsősorban a támadójátékban való gyors, pontos döntéseket, beindulásokat a védelem közé, és a helyzetek kihasználását kellett gyakorolnunk és javítanunk, valamint védekezésben az oldalforgatások elleni védekezést vettük át. Tudtuk, hogy a Győr a szélső játékot fogja erőltetni, de úgy gondolom, hogy a mérkőzésen meg tudtuk valósítani mindazt, amit a támadójátékban és a védekezésben elképzeltünk. Végig agresszívan játszott a csapat, sok labdát szereztünk a pálya középső harmadában. Az eddigi mérkőzések hibáit és rossz megoldásait le tudtuk redukálni. Ami nem tetszett, amiben mindenképpen javítanunk kell, az a helyzetkihasználás. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ezeket értékesíteni kell. A mutatott játék mindenképpen pozitív, viszont nem tudtunk boldogan lejönni a pályáról ennyi kihagyott helyzet után.

Balázs a hétvégi, Debrecen előtti napokban is nagyon elszánt, szavaiból egyértelműen érződik az a motiváltság, mellyel várja csapata az összecsapást.

-Érthető módon a héten erre fókuszáltunk leginkább. Debrecenben mindenképpen cél a három pont, és mindenképpen az előző meccsen produkált játék tovább fejlesztése. Nem elégedhetünk meg ennyivel, több van bennünk, és ezt meg is kell mutatnunk! Minden meccsen és edzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Egyre jobbnak érzem a csapatot, mind mentálisan, mind fizikálisan. Éppen ezért hétvégén nekünk kell lenni annak a csapatnak, amelyik dominál. Az első perctől kezdve folyamatos pressing alá kell helyezni ellenfelünket, és gólokat rúgni! Bízom a csapatban, és tudom, hogy meg tudjuk csinálni!

2016.10.21. 08:39

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu