Ovifoci program

 

Szalad, átugrik, elindul, visszafordul, belerúg, megáll, ível, sétál, passzol, lehajol, felugrik, fut, irányt változtat, cselez, lelassít, szökdel, gyorsít, csúszik, vetődik, egyensúlyoz, elkap, gurít, pattogtat, gurul, sprintel, megkerül… A kifejezések egymásutánja nyelvtani tekintetben csupán egy egyszerű felsorolás, konkrét esetünkben viszont a Vasas Kubala Akadémia legfiatalabb játékosainak délutáni edzéseit szemlélteti.

Egy kisgyermek - akár a piros-kék színekben futballozó labdarúgó palánták - egyik legalapvetőbb tulajdonsága a kíváncsiság. A különböző korosztályokban máshogy és máshogy megmutatkozó fejlődési igényt pedig mi mással elégíthetnénk ki, mint a gyermekkor egyik legfontosabb megnyilvánulási formájával: a játékkal. A játékok a gyermekek fejlődési folyamatában olyan fontossággal bírnak, amelyek semmi mással nem pótolhatóak. A megszerzett tapasztalatok, átélt ingerek, érzelmi élmények pedig olyannyira meghatározóak a gyermekkor során, hogy azok nagymértékben befolyásolni fogják a későbbiekben számos képességünket, érzelmi életünket, kreativitásunkat, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki.

Akár szakemberként, akár szülőként tekintünk a körülöttünk élő gyermekek mindennapjaira, egyértelműen kijelenthetjük: játékformák és játékeszközök jönnek-mennek az évek során... Mindig lesz, amit kinövünk, amit megununk. Bizonyos "univerzális" darabok és "örökéletű" szerelmek viszont végig fogják kísérni az életünket. Nézzünk körül egy játszótéren a hatévesek között, a kisiskolás gyermekünk kuckójában, egy tizenéves kollégiumi szobájában, vagy akár a saját munkahelyünk öltözőszekrényében: mi az, amit - ha már játéknál tartunk - mindenhol meg fogunk találni? Ilyen, vagy olyan formában, de a gömbölyű játékszer, az a bizonyos labda mind közül meghatározó szerepet tölt be az ember életében.

Miért is? Persze, segít a testi egészség megőrzésében, aktivizál... Amellett viszont kiváló örömforrás életünk minden korszakában, hiszen önfeledt kikapcsolódást és sikerélményt nyújt - nem csoda tehát, hogy bizonyítottan az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz!

Most már láthatjuk, hogy a kimeríthetetlen mozgáskombinációk - és a gyermekkor legfontosabb tevékenysége, a játék, illetve annak elengedhetetlen eszköze, a labda - életkortól függetlenül boldoggá teszik az egyébként is folyamatos mozgásra vágyó gyermeket. A szakavatott szemeken túl a kívülállók számára is egyértelműen kirajzolódik, hogy a testmozgások milyen változatosak, a lehetőségek tárháza pedig végtelen. Amellett, hogy a személyiség számos területén a sport önmagában is pozitívan formáló hatással bír, valamint a különböző mozgásformák is adottak, mindezzel párhuzamosan képzésünkben olyan további tényezők is hangsúlyt kapnak, melyek megvalósítása az Akadémián dolgozó szakemberek feladata:

- olyan kedvező légkör kialakítása, mely érzelmi biztonságot nyújt a különböző tanulási folyamatok elsajátításához
- ideális feltételek megteremtése, melyek a mindennapokban az 5–7 éves korú gyermekek motivációját és mozgásfejlődését irányítottan elősegítik, támogatják
- a megfelelő szakmai program összeállítása, mely professzionálisan illeszkedik a kiemelt akadémiai struktúrába.

A fentebb leírt bevezetésből mindenki számára kiderül, hogy nem csupán tudományosan és statisztikailag alátámasztott tény, de sokéves személyes tapasztalatunk alapján is bizton állítjuk és hiszünk abban, hogy a sporttal - és azon belül is a labdával, estünkben pedig a futballal - való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni... Ennek érdekében a Vasas Kubala Akadémia a 2018/19-es évadban életre hívta a korábbiakban nagy sikerrel működő Ovifoci Programot, viszont idén már új köntösbe öltöztetve azt.

Programunk egyik fontos célja továbbra is a mozgás megszerettetése a gyerekekkel. A foglalkozásokat már egészen fiatalon lehetőségük nyílik elkezdeni annak érdekében, hogy a későbbiekben a sport önmagában is mindennapjaik szerves részét képezze. A felnövő generáció szemléletének kialakításában, a lehetőségek kiaknázásában, a jövő piros-kék tehetségeinek felfedezésében tehát óriási szerepük van az Akadémián dolgozó szakembereknek. Az újragondolt programot Nagy Miklós, az Akadémia tulajdonosa megálmodta, a megvalósítást marketing részlegünk megtervezte és formába öntötte, scout területünk hatékonyságával pedig mára jelen vagyunk a 13. kerület összes óvodájában. Az idei ovifoci programot csapatmunkával hívtuk életre, mely - a gyakorlatban, a mindennapok során - továbbra is együttműködésben zajlik: szakmai stábunk - edzőink, scoutjaink, kapusedzőink - közvetlenül foglalkozhatnak a legfiatalabb korosztállyal, s fedezhetik föl azokat a csiszolatlan gyémántokat, akik immáron a Vasas Kubala Akadémia kötelékébe tartoznak. Hatékonyságunkat igazolja, hogy U6-7-es csapatunk a programnak köszönhetően 40 labdarúgóval, újabb edzésidőpontokkal és stábtagokkal gazdagodott, a létszámunk pedig folyamatosan nő...

- A programunknak - és általa a beáramlásnak - köszönhetően már két csoportban foglalkoztatjuk a legkisebb játékosainkat - mutatja be a legfiatalabb korosztályt átfogó munkát Angyal Péter, a Vasas Kubala Akadémia kis szekciós vezetője, aki nem mellesleg a civil életben gyakorolt testnevelő tanári hivatásának tapasztalatait is kamatoztatni tudja a fiatalokkal és a stábtagokkal való közös munka során.
-  Akadémiánk kiemelt hangsúlyt fektet a kis korosztályos képzésre, ezért nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan fogadhatjuk az új jelentkezőket. Szeretnénk, ha minél több óvodás korú kisgyermek megszeretné ezt a sportágat, ezáltal megismerkedne Akadémiánk korosztály specifikus képzési modelljével. Jelenleg a legkisebbeknél is 2-3 magasan képzett pedagógus, illetve UEFA licence végzettséggel rendelkező szakember foglalkozik a gyerekekkel. Az edzések kialakításánál - figyelembe véve az életkori sajátosságokat - nagy hangsúlyt fektetünk a játékosságra, a sikerélményre, hiszen az a célunk, hogy minden gyermek mosolyogva, pozitív élményekkel gazdagodva menjen haza edzés után a Fáy utcából.

Küldetésünknek tekintjük, hogy - a mai rohanó, mégis mozgásszegény világban - egy olyan korosztály nőjön fel, akiknek hozzátartozik a mindennapi életéhez az aktív sport, hiszen - többek között - ez is az egészséges, boldog élethez való kulcs. Ebben szeretnénk mi segítő kezet nyújtani. A Vasas Kubala Akadémia legfiatalabb korosztályának „edzésein” - mivel itt nem csak kifejezetten labdarúgás specifikus gyakorlatok szerepelnek a repertoárban, ezért indokolt az idézőjel - a gyerekek felszabadultak, örömüket lelik a fociban. A játékos formának köszönhetően olyannyira megszeretik magát a sportot, hogy azt egyfajta kikapcsolódásként élik meg, ahol ráadásul a barátaikkal lehetnek. Ehhez próbálunk egy olyan légkört teremteni, ahol mindez könnyen megvalósulhat, ezért a foglalkozásaink felépítése is ennek szellemében történik: szakembereink változatos, minden esetben az adott korosztálynak megfelelő edzéseket tartanak. Ebben az életkorban a legfontosabb célkitűzésünk, hogy a gyerekek elsősorban megszeressék a játékot. Fontos, hogy már ennyi idősen, tehát az óvodás időszakban kialakuljon a sport iránti elköteleződésük, mely által a napi mozgásigényük kielégítése abszolút ideálissá és megoldottá válik. Mindezen felül természetesen kiemelten foglalkozunk a gyerekek alapvető mozgáskultúrájának kialakításával, illetve figyelmet fordítunk a mozgáskoordináció fejlesztésére is, melyekből egyértelműen következik a folyamatos sikerélmény, a pozitív megerősítések által pedig a gyerekek egészséges és kiegyensúlyozott önbizalmának kiépítése. A feladatra nem is találhatnánk Csoszor Gergelynél alkalmasabb szakembert, hiszen U6-7-es korosztályaink vezetőedzője hosszú évek óta foglalkozik az Akadémia legfiatalabb növendékeivel, nem is akárhogyan:

- Kollégáimmal az az elsődleges célunk, hogy megszerettessük a mozgást, a labdarúgást a hozzánk érkező gyerkőcökkel. Azon dolgozunk, hogy a srácok jól érezzék magukat az Akadémia edzésein, hiszen így kialakul a klubhoz való kötődésük. Mindeközben pedig észrevétlenül is elsajátítják a sporthoz szükséges - és az élet más területein is fontos - alapvető és elengedhetetlen viselkedésbeli szabályokat. Az önfeledt érzés megteremtése érdekében az edzésmunkában rengeteg játékos, labda nélküli, de természetesen főként labdás feladatot alkalmazunk. A foglalkozásokon megjelennek például - az életkoruknak megfelelően méltán népszerű - szerepjátékok is, melyek során a gyerekek autókká, kishajókká, állatokká alakulnak át, de ne csodálkozzunk azon se, ha éppen kedvenc szuperhősük vagy példaképük bőrébe bújnak...

Így már biztosak lehetünk abban, ha Lacika nem is mer első nekifutásra belevágni abba, hogy Karcsi mellett elvigye a lasztit, Pókemberként biztosan nagyszerűen és bátran fog manőverezni... Fekete Gyöngyként a kalózok között nem csupán a Karib-tenger hullámain tud majd stabilan egyensúlyozni... Villám McQueen gyorsaságával sprintel majd a kapuig... és el fogja hinni magáról, hogy ha David de Gea kesztyűjét húzza a kezére, akkor nincs az a lövés, amit ne tudna hárítani....

 •   M GY D V P
  1 ETO FC GYŐR 9 6 2 1 20
  2 FERENCVÁROSI TC 9 5 0 4 15
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 9 4 3 2 15
  4 BUDAPEST HONVÉD-MFA 9 4 2 3 14
  5 PUSKÁS AKADÉMIA FC 9 4 1 4 13
  6 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 9 3 2 4 11
  7 MTK BUDAPEST 9 2 2 5 8
  8 DVSC-DLA 9 2 0 7 6
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 8 6 2 0 20
  2 FERENCVÁROSI TC 8 5 2 1 17
  3 MTK BUDAPEST 8 5 1 2 16
  4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 8 4 1 3 13
  5 DVSC-DLA 8 3 0 5 9
  6 ETO FC GYŐR 8 2 2 4 8
  7 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 8 1 1 6 4
  8 VASAS KUBALA AKADÉMIA 8 0 3 5 3
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 7 5 2 0 17
  2 PUSKÁS AKADÉMIA FC 8 5 1 2 16
  3 FERENCVÁROSI TC 8 5 1 2 16
  4 DVSC-DLA 8 3 1 4 10
  5 ETO FC GYŐR 7 2 1 4 7
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 7 2 1 4 7
  7 MTK BUDAPEST 7 2 0 5 6
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 8 1 3 4 6
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 BUDAPEST HONVÉD-MFA 9 6 3 0 21
  2 PMFC 9 6 1 2 19
  3 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 9 5 3 1 18
  4 PUSKÁS AKADÉMIA FC 8 5 3 0 18
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9 4 3 2 15
  6 DVSC-DLA 8 4 2 2 14
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 9 4 2 3 14
  8 PAKSI FC 9 4 1 4 13
  9 DVTK 8 4 0 4 12
  10 MTK BUDAPEST 8 3 2 3 11
  11 ETO FC GYŐR 8 3 1 4 10
  12 FERENCVÁROSI TC 9 2 4 3 10
  13 MOL FEHÉRVÁR FC 9 2 2 5 8
  14 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 8 1 0 7 3
  15 UTE 8 0 3 5 3
  16 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 8 0 0 8 0
 •   M GY D V P
  1 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 9 8 0 1 24
  2 FERENCVÁROSI TC 9 7 1 1 22
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 8 7 1 0 22
  4 BUDAPEST HONVÉD-MFA 9 7 0 2 21
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 9 5 2 2 17
  6 MTK BUDAPEST 8 5 1 2 16
  7 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9 3 2 4 11
  8 UTE 8 3 1 4 10
  9 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 8 3 0 5 9
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 7 3 0 4 9
  11 PMFC 9 3 0 6 9
  12 PAKSI FC 8 1 3 4 6
  13 MOL FEHÉRVÁR FC 9 1 2 6 5
  14 ETO FC GYŐR 8 1 1 6 4
  15 DVTK 8 1 1 6 4
  16 DVSC-DLA 8 0 3 5 3
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 7 7 0 0 21
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 7 2 0 5 6
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 6 4 0 2 12
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 7 5 0 2 15
  5 REAC SPORTISKOLA SE 7 1 0 6 3
  6 DOROGI FC 7 1 0 6 3
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 6 6 0 0 18
  8 BVSC-ZUGLÓ 7 1 0 6 3
  9 BUDAÖRS 7 1 1 5 4
  10 KELEN SC 7 4 0 3 12
  11 UTE 7 4 0 3 12
  12 DUNAHARASZTI MTK 7 4 1 2 13
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 7 7 0 0 21
  2 VIADUKT SE BIATORBÁGY 7 2 1 4 7
  3 SOROKSÁR SPORT CLUB 7 2 1 4 7
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 7 0 1 6 1
  5 REAC SPORTISKOLA SE 7 2 2 3 8
  6 DOROGI FC 7 4 0 3 12
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 7 6 0 1 18
  8 BVSC-ZUGLÓ 7 0 2 5 2
  9 BUDAÖRS 7 1 2 4 5
  10 KELEN SC 7 4 1 2 13
  11 UTE 7 7 0 0 21
  12 DUNAHARASZTI MTK 7 1 2 4 5
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 DOROGI FC 4 3 1 0 10
  2 ÚFC 3 3 0 0 9
  3 NYERGESÚJFALU SE 3 2 1 0 7
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 3 2 0 1 6
  5 CSEPEL FC 4 1 1 2 4
  6 VÁC VÁROS LSE 3 1 0 2 3
  7 BSE PALÓC FARKASOK USE 3 1 0 2 3
  8 BVSC-ZUGLÓ 3 0 1 2 1
  9 ASTRA-ALEF HFC 4 0 0 4 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 AIRNERGY FC-BMTE 5 5 0 0 15
  2 BUDAÖRS 5 4 0 1 12
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 5 3 0 2 9
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 4 2 0 2 6
  5 DVTK 5 2 0 3 6
  6 ASTRA-ALEF HFC 5 2 0 3 6
  7 ÚFC 5 0 1 4 1
  8 MERCEDES-KLC 4 0 1 3 1
               
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 ÚFC 5 5 0 0 15
  2 COMPLEXPRESS-METIS NFC 4 4 0 0 12
  3 NYÍRSÉG NŐI SC 4 4 0 0 12
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 5 3 0 2 9
  5 MONORI SE 4 2 0 2 6
  6 VÁC-DEÁKVÁR SE 4 2 0 2 6
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 3 1 0 2 3
  8 UFC GYÖMRŐ 5 1 0 4 3
  9 REAC SISE-FEMINA 5 1 0 4 3
  10 BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE (törölve) 0 0 0 0 0
  11 BVSC-ZUGLÓ 3 0 0 3 0
  12 MAGYAR MÉLYÉPÍTŐ-HSE 4 0 0 4 0
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu