U14 Pál Zoltán: Szenzációs volt ez a hétvége, rendkívül büszke vagyok a játékosaimra!

Pál Zoltán vezetőedző, a 2017-es Nike Premier Kupa bajnokcsapatának trénere a győzelmet követően összefoglalta gondolatait, melyben kitért a rangos tornára való felkészülésre, a rendezvény szakmai színvonalára, valamint beszélt csapata mentális állapotáról is.
-Hétvégén egy nagyon színvonalas tornán vettünk részt, ahol roppant nehéz dolgunk volt, hiszen az ország krémjét felvonultató Nike Premier Kupán a hazai elit csapatokkal kellett megküzdenünk. Természetesen ennek megfelelően készültünk, csütörtökön főpróbát tartottunk az U15 elleni mérkőzéssel, ami nagyon jól sikerült. Már akkor lehetett látni, hogy bármilyen ellenfeleket sorsolnak ki számunkra, a csapatom nagyon egységes. Akár a heti munkában, akár a csütörtöki mérkőzésen is ugyanazt tapasztaltam: az általam elvártakat láttam viszont a játékosaimtól, a kéréseimet és a feladatokat maradéktalanul teljesítette a csapat. Mindezt tovább tudtuk vinni a szombati és a vasárnapi napra is, így csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni csapatszinten és egyénileg is a labdarúgóimról. Olyan egyéni teljesítményeket láthattunk, ahol nem csupán a maximumot, de annál többet is kihoztak magukból az akadémistáim. A 6-7 játékosból álló mag úgy összefogta a csapat egészét, hogy kivétel nélkül magas szintű játékot láthattak a tornára kilátogatók.

Természetesen nem lehet érzelmek nélkül beszélni az elmúlt két napról, hiszen az aranyérem nem csupán az ország egyik legszínvonalasabb tornájának győzelmét jelenti, hanem a májusi, németországi döntőn való részvételt is, melyen Magyarországot a Vasas Kubala Akadémia fogja képviselni.
-Egész hétvégén olyan erős, elit csapatokkal szemben léptünk pályára, akik ellen a csapategységünk és a szervezettségünk felül tudott kerekedni. A tudatos játékunknak és az egyéniségeinknek köszönhetően kimagaslóan eredményesek tudtunk lenni. Szenzációs volt ez a hétvége, rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, nem tagadom, hogy meg is hatódtam. Csapatmunka nélkül nem sikerült volna a győzelem, így ki kell emelnem a velem dolgozó szakembereket is. Nagyon nagy segítség a stáb jelenléte, így megragadnám az alkalmat, hogy Kun György edzőnek és Bajor Richárd erőnléti edzőnek is megköszönjem a támogatást. Általuk is olyan szinten vannak felépítve a gyerekek, hogy a többi csapathoz hasonlóan bár mi is elfáradtunk, mégis hozzá tudtuk tenni mindig azt a pluszt, ami végül hozzásegített minket a győzelemhez.

A hatalmas győzelem, a számtalan gratuláció és a megannyi extra pillanat után a csapat visszazökken a bajnoki szezonba. Pál Zoltán vezetőedző véleménye szerint a Nike Premier Kupa nagyban hozzásegítette a játékosait ahhoz, hogy a továbbiakban is sikeresek legyenek a tavaszi szezon hátralévő mérkőzésein.
-Folyamatos a taktikai, technikai és fizikális fejlődésünk, ebben a korosztályban pedig ez az elsődleges szempont. Több játékosomnál is észrevehető volt, hogy ezen a tornán érkeztek meg igazán a csapatba. A csapat mellett az egyén fejlődése a legfontosabb. Az első 5-6 játékosom tudja húzni a többieket, így egyre többet megfigyelhető a bajnoki mérkőzéseken, hogy egy szinten futballoznak a csapat tagjai, és ez a folyamatos fejlődés kulcsa.

2017.03.27. 17:17

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu