U16 Pataki Gergő beszámolója a szombathelyi döntetlenről

Az U16-os korosztály már a harmadik bajnoki  meccsére készült múlt héten, ami nagy kihívásnak tűnt a játékosok számára - tudhatjuk meg Pataki Gergőtől, aki a téli átigazolási időszak alatt érkezett a Vasas Kubala Akadémiához.

-A debreceni győzelem után nagy lendületet vett csapatunk. Bebizonyosodott, hogy képesek vagyunk bármelyik ellenféllel szemben megállni a helyünket. Ennek tudatában kezdtük el hétfőn a felkészülést a következő bajnoki mérkőzésre. Vezetőedzőnk, erőnléti edzőnk és kapusedzőnk maximális szakmai felkészülést, profi hátteret nyújtott nekünk ahhoz, hogy a szombathelyi mérkőzésen is megálljuk a helyünket. Tóth Mihály vezetőedzőnk minden edzésen részletesen elmagyaráz mindent, megtanít minket arra, hogy mit hogyan kell csinálnunk ahhoz, hogy egyre jobbak legyünk - nem csupán fizikálisan, de mentálisan is. A múlt hét is erről szólt: dolgoztunk maximális energiával. Úgy éreztük jól fel vagyunk készülve, vártuk ezt a mérkőzést.

Annak tudatában készültetek, hogy egy igen erős együttes otthonába utaztatok. Ellenfeletek a tabella éléről várta a találkozót, nektek pedig nagyon fontos volt ez az összecsapás a pontszerzés tekintetében.

-Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a tabella első helyén álló csapattal állunk majd szemben. Kihívás volt számunkra mindez, de nem torpantunk meg. A meccs elején lehetett érezni, hogy jó csapategység van a szombathelyi csapatnál. Láttuk, hogy nagyon magabiztosak, jól képzett játékosokkal van dolgunk, de jól uraltuk a helyzetet.

Olyannyira, hogy az első félidőben mutatott játék és a szünetben a gól nélküli döntetlen meg is maradt a 90. perc után is, elhozva ezzel egy pontot Szombathelyről.

-Az első félidőben 0-0 volt az állás, a középpályán és a védelmen volt elsősorban a teher. Nagyon sokat dolgoztunk és harcoltunk. Nagy odafigyelés és koncentráció kellett a részünkről, egy percre sem veszíthettük el a figyelmünket. A második félidőben már a szombathelyiek érezték, hogy nem vagyunk „ kis falat” számukra, egyre izgalmasabbá vált a mérkőzés. Nagyon sokat köszönhetünk kapusunknak, Daninak, hiszen nagyon sokat dolgozott, fantasztikusan védett. Vezetőedzőnk jól frissítette a csapatot, jó időben cserélt, így a  játékosok kellő ütemben szálltak be a mérkőzésbe, és mindent megtettek a csapat érdekében. A meccs végére sikerült megtartanunk az állást, aminek nagyon örültünk, és edzőnk is büszke volt ránk, ami nekünk egy óriási elismerés! Nagy dolog számunkra, hogy a tabella élén álló csapat elleni mérkőzést sikerült döntetlenre lehoznunk!

Most egy hosszabb pihenő következik számotokra, de aztán tovább folytatódnak a küzdelmek, egy szintén erős együttes ellen.

-Csapatunk újabb lendületet vesz, készen állunk egy újabb kihívásra, ami április első napján lesz a Bp. Honvéd csapata ellen. Ők a bajnokság 2. helyén állnak, de reméljük, hogy ugyanilyen energiával és összetartással meg tudjuk valósítani elképzeléseinket ezen a mérkőzésen is!

A felkészülés sűrű programját követően már hetek óta bepillantást nyerhettél a bajnokság életébe is. Hogyan látod az eddig megtett utadat az itt tapasztaltak fényében?

-Egy hónapja vagyok részese egy ilyen csodálatos csapatnak. Úgy érzem, elég hamar sikerült beilleszkednem, ez pedig annak köszönhető, hogy egy nagyon jó csapatkapitánya van ennek a korosztálynak. Oláh Krisztián nagyon sokat segített a beilleszkedés gyorsaságában, illetve a csapattársak is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Eddigi edzőinknek, Mónos Tamásnak és Tóth Mihálynak is sokat köszönhetek, hiszen rendszeresen beszélgettek velem, és remélem egy jó vélemény alakult ki bennük rólam. A bajnoki mérkőzéseken próbálom magamból a maximumot kihozni. Idáig 3 meccs alatt 2 gólt tudtam szerezni, de nekem ez nem elég! Szeretnék egyre többet kihozni magamból és megmutatni, hogy képes vagyok többre. Harcolni fogok a céljaimért! Igyekszem mindent megtenni, hogy egyre jobban elfogadjanak és, hogy segítsem a csapat munkáját, eredményességét. Ebben mindenki a segítségemre van, és ez nagy örömmel és boldogsággal tölt el. Örülök, hogy az Akadémia részese lehetek és, hogy” egymásra találtunk!” Az álmom valóra vált! Köszönöm..

2017.03.16. 19:39

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu