VKLA Remekelnek korábbi akadémistáink a felnőtt mezőnyben

A Vasas Kubala Akadémia és a Vasas FC szakmai stábja évek óta azon dolgozik, hogy Akadémiánkról minél több tehetséges fiatal kerülhessen föl és épülhessen be a felnőtt keretbe. Ádám Martin, Berecz Zsombor és Vida Máté személyében olyan játékosokat nevelt ki az évek alatt a Vasas Kubala Akadémia, akik nem csupán a felnőtt keretben, de a korosztályos válogatott csapatokban is megállták a helyüket. Kleisz Márk az a legfiatalabb tehetségünk, aki a nyáron írta alá profi szerződését a Vasas FC-vel, valamint került föl a felnőtt közegbe. Márk folyamatosan kerettag a bajnoki mérkőzéseken, valamint több alkalommal pályára is léphetett.

Hétvégén a Vasas FC felnőtt csapata Mezőkövesd ellen játszott bajnoki mérkőzést, melynek gólzáporos győzelem lett a végeredménye. A mérkőzés négy találatát kivétel nélkül egykori akadémistáink szerezték: Ádám Martin (2), Berecz Zsombor és Vida Máté. Játékosaink rendszeresen tagjai a forduló válogatottjának, ezúttal Berecz Zsombor került be a legjobb tizenegybe.

Fiataljaink a felnőtt csapaton kívül a korosztályos válogatottak mellett egy ideje már a felnőtt keretben is helyet kapnak. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a közös munka jelzés a fiatalok számára:

-Az U21-es csapatra két érdekes, izgalmas összecsapás vár Portugália majd Görögország ellen. Balogh, Berecz, Kalmár, Nagy Dominik vagy Vida már az A-válogatott ajtaján kopogtat. Örülök, hogy a csapat tagjai játékban vannak, hétről hétre futballoznak, a mi feladatunk pedig az, hogy a fiatal tehetségeket fokozatosan figyeljük és beépítsük a felnőtt válogatott távlati keretébe. Remekül dolgoznak, bízom benne, hogy a portugálok elleni meccsen ők is megkapják azt a támogatást a szurkolóktól, mint a felnőtt csapat – fogalmazta meg a közös munka célját Bernd Storck.

2016.09.28. 12:20

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu