VKLA Rob Maas: "az Akadémián keményen dolgozó, tehetséges játékosok vannak"

Továbbra is töretlen az együttműködés Akadémiánk és a holland Vitesse csapata között. A kapcsolat egyre szorosabb, időről időre egyre magasabb szintre lépünk az arnhemi egyesülettel való közös munkában. 

Rob Maas, Akadémiánk új szakmai igazgatója múlt héten Magyarországra érkezett. Kíváncsiak voltunk, a holland szakember hogyan érzi magát az első néhány nap elteltével, milyen benyomásokat szerzett eddigi ittléte alatt, s milyen volt a fogadtatása a Vasas Kubala Akadémián?

-Úgy érzem, hogy itt minden ember szívesen fogadott engem. Nagyszerű szakemberekkel találkoztam, akik mind keményen és elszántan akarnak dolgozni azért, hogy az Akadémiával egy magasabb szintet érjünk el. Magyarország egy gyönyörű ország, Budapest egy nagyváros, sok időm még nem volt körülnézni, egyelőre két dolog tölti ki a napom: dolgozom és alszom.

Milyen tervekkel és célokkal érkezett a szakmai stáb élére Rob Maas? Melyek azok a feladatok, amiket meg kell valósítania ahhoz, hogy sikeresen működjön a rendszerünk?

-Elsősorban azért érkeztem, hogy szakmai tudást és ötleteket osszak meg az Akadémián dolgozó edzőkkel, és ezzel segíteni tudjak a fejlődés érdekében. Egy olyan személyiség vagyok, akinek az ajtaja mindig mindenki előtt nyitva áll. Természetesen ezzel együtt én is nyitott vagyok más szakemberek tudása felé, hiszen én is tanulhatok. A közös cél az, hogy egy jobb utánpótlás műhellyé, egy még magasabb szintű Akadémiává váljunk.

Érdekes lehet a válasz, vajon mi motiválta Rob Maast, hogy utánpótlásban vállaljon vezetői szerepet Magyarországon?

-Számomra ez most egy nagy lehetőség. Saját magam fejleszthetem az itteni munkámmal, így egy más szintet érhetek el én is szakmailag. Eddig főleg a felsőbb korosztályokba tartozó labdarúgókkal dolgoztam együtt, akik a felnőtt futball kapujában voltak, a fiatalabb utánpótlás egy egészen másfajta közeg, ezért tekintem kihívásnak.

Múlt hét óta van jelen az Akadémia életében az új szakember, így már közvetlenül is rálátása van a Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munkára. Milyen tapasztalatai vannak néhány nap után, hiszen részt vett bajnoki mérkőzéseken, a korosztályok edzéseit látogatja, valamint közös szakmai egyeztetéseken és az első értekezleteken is túl vagyunk?

-Elsősorban azt látom, hogy az Akadémián keményen dolgozó, tehetséges játékosok vannak, de ezt elmondhatom a szakembereinkről is. Elsősorban hosszú távú tervben gondolkodom, viszont rövidtávon kiemelt fontosságú célom az, hogy az U16-17-es korosztályoknak eredményesség tekintetében segítsünk. Ezután egy olyan filozófiát, utat szeretnék kialakítani, amit aztán követni tud majd minden szakember, aki a Vasas Kubala Akadémián dolgozik. Szinte minden korosztály edzésére kilátogattam már, fizikai szinten rendben vannak a csapataink. Négy bajnoki mérkőzést láttam, két győzelmet és két vereséget, ez egyelőre és összességében egy kiegyensúlyozott formát mutat. Az első edzői értekezlet célja is az volt,
hogy megismerjük egymást a kollégákkal, mindenkinek legyen a másikról egy első benyomása. Engem elsősorban az edzőim szakmai visszajelzése és véleménye érdekel, hogy kapjak egy visszacsatolást, nyitott vagyok a szakembereink felé, várom a javaslataikat. Természetesen az elemzésem során kiemeltem a pozitívumokat, de mellette - építő jelleggel – a negatívumokról is beszéltünk, amiken dolgoznunk kell, hogy fejlődni tudjunk.

Rob Maasnak és Akadémiánk szakembereinek sok sikert kívánunk a közös munkához!

2017.03.08. 15:48

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu