VKLA Schandl Gábor mesélt a szakmai út 5. napjáról

A szakmai túra 5. napján két erőnléti edző Jan van Norel és Tim Arends voltak beszélgetőpartnereink. Tim elmesélte, ők hogyan terveznek a focistáik különböző növekedési ütemével, és a növekedéshez kötött speciális képességekkel, melyek csak bizonyos érési fázisokban fejleszthetők. Ez számukra sem egyszerű tervezési faktor, hiszen az egy csapatban játszók közt is sokszor rengeteg az eltérő biológiai életkorú.

A napokban sokat beszélgettünk erről a témáról, és a terhelés adagolásáról. Több közös következtetésre jutottunk, hogy mi a legideálisabb a játékosok számára.  Beszélgettünk az ő felméréseikről, amelyek közül bizonyosakat egy adott ütem szerint elvégeznek. Ez az edzés visszaellenőrzéséhez szükséges, és miután rákérdeztem, a várt adatokat kapták-e, Jan bevallotta, nem mindig úgy halad a fejlesztés, ahogy tervezik. Van például egy csapatuk akik a létszámukból adódóan kisebb mozgástérrel rendelkeznek a kondícionálás lehetőségeiket tekintve. Eredményeik javítására őket egy másik korosztállyal összevonva fejlesztik, ami új távlatokat nyit.

Az ebéd után Frank Nab fogadott, akivel egy rehabilitációs eszközükről beszélgettem, amit - miután annyit olvastam róla – végre ki is próbálttam magamon. Kora délután Jan és Tim a közeli sportegyetem egy diákcsoportját fogadta, akiknek egy előadásban foglalták össze akadémiájuk működését és elveit. Az előadáson mi is részt vettünk, Tim lelkes fordítását élvezve.

Az előadás után már késő délután az U23-as csapat edzését követtük figyelemmel, ellesve itteni apró de hasznos trükköket. Az én figyelmem egy idő után a számomra specifikusabb - az edzéssel párhuzamosan futó - rehabilitációs edzésre siklott. Közelebb mentem, és Mark az egyik fizioterapeuta kommentálta feladatait. Az foglalkozása alapjaiban megegyezett én és kollegáim foglalkozásival, mégis azok a feladatok amikkel ő dolgozott meg tudtak ihletni.

Ismét rengeteg hasznos dologgal gazdagodtunk , és újabb tartalmas napot tudhatunk magunkénak.

2017.02.03. 23:03

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu