U19 Szabó Botond beszámolója a debreceni bajnoki mérkőzésről

A Vasas Kubala Akadémia tavaszi szezonjának harmadik összecsapására készülnek U19-es fiataljaink a hétvégén. A bajnokság 17. fordulójában szombaton 11 órától hazai pályán az Illés Akadémia-Haladás együttesét fogadják Gabala Ferenc vezetőedző labdarúgói. Ellenfelünk jelenleg a tabella 5. helyéről várja a találkozót, mindösszesen 2 ponttal megelőzve akadémistáinkat. Az előző fordulóban a szombathelyiek 2-1-es vereséget szenvedtek a Honvéd otthonában, a tavaszi rajton viszont gólzáporos győzelemmel győzték le a Debrecent. A góllövő listát még mindig Borvető Áron vezeti 8 találattal, így a mérkőzés nagyszerű alkalom lesz, hogy tovább gyarapítsuk lőtt góljaink számát. A héten tovább dolgozott legidősebb csapatunk, a kulisszatitkokba a téli felkészülés alatt sérüléssel küzdő Szabó Botond avat be minket.

-A debreceni utazást megelőző héten egy teljesen más impulzus ért minket az edzőváltás miatt. Ezt a kanyart is nagyon jól vette a csapat, és kőkeményen toltuk a szekeret az edzéseken. Főleg a labdabirtoklásra és a védelem együttes mozgására koncentráltunk.

Az előző fordulóban Debrecenben az első félidő gól nélkül zárult, a második játékrész 64. percében viszont a góllövő listát vezető Borvető Áron talált be az ellenfél kapujába. Mi történt ezután?

-Az első félidőben kiválóan mozgott együtt a csapat, a Debrecen nem tudott a zárt védekezésünkkel mit kezdeni. Leginkább mi alakítottunk ki lehetőségeket. A második félidőben meg is lett ennek a gyümölcse, egy kiváló beadás után lerántották védőnket, a büntetőt csapatkapitányunk magabiztosan értékesítette. Ezt követően a természet ellenünk fordult és a szél mindenképpen be akarta juttatni a labdát a hálónkba, ami sikerült is egy messzi szabadrúgást követően. Ezután a koncentrációnk kicsit lankadt, amiből tanulnunk kell és fogunk is! Nagyon bízom a csapatban, ha így dolgozunk tovább és beleteszünk annyi energiát, amennyit csak tudunk, akkor előbb vagy utóbb meglesz az eredménye!

2017.03.10. 17:50

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu