VKLA Szakmai delegációnk hazatért Hollandiából

A hét elején Hollandiába utazó, 7 fős küldöttségünk a pénteki napon visszaérkezett Magyarországra. Számos újdonsággal és értékes tapasztalattal gazdagodtak szakembereink és játékosaink, aki közül ezúttal U17-es korosztályunk csapatkapitányával, Opavszky Balázzsal beszélgettünk.

-Hétfőn érkeztünk meg a Vitesse edzőközpontjába. A játékosok és a stábtagok is nagyon segítőkészek  voltak, rendkívül pozitív fogadtatásban volt részünk - osztja meg velünk első benyomásait Akadémiánk válogatott labdarúgója.

Hétfőtől péntekig tartózkodtatok Arnhemben, ez idő alatt hogyan épült fel a heti munkátok?

-Összesen 5 edzésen vettünk részt, 2 konditermi, illetve 3 kinti edzésen mutathattuk meg tudásunkat. Az edzéseken a legnagyobb hangsúlyt a labdabirtoklásra fektették és a taktikai elemek precíz, tökéletes kivitelezésére.

Ez az utazás volt számotokra az első alkalom a holland partner otthonában. Az 5 nap alatt volt időtök reálisan látni a két klub szakmai munkája közötti különbséget vagy párhuzamot. Mi az, ami mindenképpen szembetűnő változás volt számotokra?

-A gyakorlatok összességében megegyeznek az itthoniakkal, ami a különbséget jelenti az egyértelműen a játékosok hozzáállása. Nincs olyan, hogy nem tesznek meg mindent az edzésen, mérkőzésen. Mindig 100%-ot próbálnak nyújtani. A konditermi edzés tapasztalatai után - elmondhatom a többiek nevében is, hogy - nem vagyunk lemaradva, nem volt különbség közöttünk.

Gyorsan teltek a napok, most pedig már a csapatotokkal együtt fogjátok folytatni az Akadémia téli felkészülési programját. Milyen érzésekkel tértetek haza a Vitesse-től?

-A hét zárásaként az edzőkkel volt egy meetingünk, ahol mindhárman pozitív visszajelzéseket kaptunk. Nagyon jó volt kicsit belekóstolni a nyugati foci világába, úgy gondolom mindenképpen az előnyünkre válik ez a néhány napos látogatás. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, igyekszünk a kinti gondolkodást, a focihoz való hozzáállást hazahozni. Nagyon élveztem a hetet, remélem lesz folytatása!

2017.01.30. 08:17

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu