VKLA Szezonértékelő – 1. rész (2013, ősz)

Közeledve az őszi szezon végéhez, elérkezett az idő, hogy visszatekintsünk az akadémiai csapatok elmúlt hónapjaira, és szakmailag értékeljük ezt a sikerekben is gazdag periódust. Az elvégzett munka minősítésére és az eredmények méltatására a Vasas Kubala Akadémia szakmai igazgatóját, Németh Antalt kértük meg, a továbbiakban a vele készült interjú olvasható. 

Melyek voltak a fő célkitűzések az őszi szezonra vonatkozólag?

A mi célkitűzéseink sikeressége továbbra sem számokban mérhető – kezdett bele az elemzésbe Németh Antal. – A legfontosabb tervünk az volt, hogy folytassuk a megkezdett munkát. Keményen dolgozunk azon, hogy az Akadémián pallérozódó játékosok még jobban beilleszkedjenek az Akadémia által képviselt egységes stíluson és filozófián alapuló koncepcióba. Ezen keresztül a fő célunk, hogy a játékosok fejlődjenek, és mint minden akadémia, mi is azt szeretnénk látni, hogy minél több saját nevelésű játékosunk kapjon szerepet a felnőtt csapatban.

Sikerült előrelépni a célkitűzések tekintetében?

Igen, jó úton járunk. Igaz, az előrelépés talán nem volt annyira látványos, mint az elmúlt szezonban. Én ezt a jelenséget a fogyókúrához tudnám hasonlítani: az első kilók mindig könnyebben mennek le, és az alakformálás már sokkal nehezebb. Ettől függetlenül jó eredményeket értünk el a pályán kívül is, ugyanis szakmai körökben, a szülőknél, a játékosoknál sőt, az ellenfelek játékosainak és szüleinek körében is egyre jobban téma, hogy mi mit csinálunk. Kezdünk beépülni a köztudatba.

Ha már így fogalmazott, néhány játékosuknak egész jól megy az „alakformálás”!

Ha arra céloz, hogy egyre több növendékünk kerül a felnőtt csapat közelébe, akkor igaza van. Elég csak a Kozármisleny elleni mérkőzésre visszagondolni, amikor hat játékosunk volt a felnőtt keret tagja. Közülük néhányan már szinte kirobbanthatatlanok a kezdőcsapatból, és az ominózus mérkőzésen két gólt szerző Berecz Zsombort a Nemzeti Sport beválasztotta a forduló válogatottjába. Fontos kiemelni a Cseke Benjámin és Nagyházi Dávid „uralta” középpályát is, és az álomszerű bemutatkozáson átesett kapus, Lékai Soma esetét. Na és persze ott vannak a válogatott szereplések is, négy játékosunk stabil kezdő a saját korosztályának válogatottjában, illetve az U20-as nemzeti csapatban is már hárman képviselik a Vasas Kubala Akadémiát.

Gondolja, hogy ez mind az őszi szezonban végzett munka gyümölcse?

Ugyebár az őszi szezon értékelését nem szűkíthetjük le az elmúlt három hónapra, hiszen az általunk nevelt fiatalok nem az én szakmai vezetésem időszakában tanultak meg mindent a futballról. Sok olyan edző és szakember tudását is magukban hordozzák, akik esetleg már nem dolgoznak velünk az Akadémián.

Milyen újítások várhatók szakmai szempontból a közeljövőben?

Tovább bővítjük a kiscsoportos foglalkozások számát. Fehér Csaba személyében egy sokszoros magyar válogatott és a nemzetközi klubfutball tekintetében rutinos edzőnk van, aki a kiscsoportos foglalkozásoknak köszönhetően személyekre szabott edzéseket fog vezényelni a játékosoknak.

Várható mozgás a játékoskeretben?

Folyamatosan erősíteni kell a játékoskeretet. A kiválasztás a szakmánk egyik legfontosabb eleme. Ebben az évben a korábbinál is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni erre. Olyan játékosokat akarunk igazolni, akik nem csak a pályán, hanem azon kívül is tudnak azonosulni a Vasas Kubala Akadémia szellemiségével.

Mit üzenne az Akadémistáknak?

Gratulálok a kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak, különös tekintettel az őszi dobogósokra, az U14-es, az U15-ös és az U18-as csapatra. Mindazonáltal dicséret illeti az összes játékost, edzőt és szakmai vezetőt, hiszen mint mondtam: minket a közös szellemiség visz előre, és a pályán megszerzett pontok csak másodlagosak.

2013.11.26. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu