VKLA Szezonértékelő – 2. rész (U21)

Az U21-es csapat az Akadémia legidősebb együttese. Több olyan játékosa is van a keretnek, aki a felnőtt csapatban kap játéklehetőséget, éppen ezért kevesebbet szerepelhet az Akadémia színeiben. Az őszi szezon halványabb teljesítménye talán ennek a tényezőnek is köszönhető. Késedi Gáborral, az U21-es csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Mennyire sikerült az őszre tervezett célkitűzéseket teljesíteni?

Semennyire, de szétbontanám a dolgot – kezdett bele az értékelésbe Késedi Gábor vezetőedző. – Ha az eredményességet nézzük, akkor nem sikerült a terveinket megvalósítani. Ha a csapat emberi oldalát nézem és egy alkotó közösségként tekintek a csapatra, akkor jó úton járunk. A kezdeti nehézségeken sikerült felülemelkednünk és egy összetartó, jó közösséget tudtunk kovácsolni. Már csak az igazi vezéralakokat kell megtalálnunk a csapaton belül. Ha ez megvan, akkor minden könnyebb lesz.

Térjünk vissza a szakmai oldalra, miben látja a sikertelenséget?

Ugyanazon az úton haladunk tovább, amit kitűztünk másfél éve. Aki látta a mérkőzéseinket, az meg tudja erősíteni, hogy a vesztes találkozókon is jól szervezett és támadó szellemű játékot játszottunk. Ebben a tekintetben egyértelműen látszik a szakmai előrelépés. Amiben fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás javítása és a védekezési hibák megszüntetése. A szezon vége felé már volt 4-5 mérkőzésünk, amikor ezeket a pontatlanságokat minimális szintre tudtuk csökkenteni. Jobban kell figyelni a pontos passzokra és a játékszervezésre. A másik szegmens, amit említettem a helyzetkihasználás. Sok ziccer, sok büntető és sok lehetőség maradt kihasználatlan az őszi időszakban.

Ha egy csapat többször egymás után vereséget szenved, akkor a mentális állapot előtérbe kerül. Hogy dolgozták fel a srácok a sikertelenséget?

A hit és az önbizalom sok esetben csorbát szenvedett. Ez is egy tanulási folyamat, hogy ezeket az állapotokat hogyan kell kezelni, hogyan kell leküzdeni. Az edzői stáb feladata, hogy segítsen ezekben a kritikus időszakokban. Azt bizton állíthatom, hogy szinte sohasem futottunk úgy ki a pályára, hogy nem hittek magukban a srácok. Minden vereség után sikerült új hitet adni a játékosoknak. Ez nem volt egyszerű feladat, hiszen sokszor mindent elölről kellett kezdeni. Ha a hátralévő mérkőzéseinken, vagy a tavaszi időszakban megérzik a fiúk a győzelem ízét, akkor ezen a téren is nagyot lépünk előre és mindenki helyrerázódik.

Az U21-et kirakatcsapatnak mondják. Sok meghatározó játékos már a Vasas FC-ben bizonyíthat bajnoki mérkőzéseken az NB II-ben. A játékosok sikere nem okoz gondot a csapat összeállításában?

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Az, hogy a játékosaim, hétről hétre bizonyítják, hogy helyük van a felnőtt csapatban, az óriási büszkeség nekem és hatalmas szakmai elismerés az Akadémia minden dolgozójának. A szezon elején nem is gondoltuk, hogy akár hat Akadémista ott lehet felnőttek között. Az élet úgy hozta, hogy nem csak megmutatják magukat az NB II-ben, de sok esetben főszerepet vállalnak. Természetesen, így számos alkalommal nem a legerősebb kerettel tudunk kiállni a hétvégi bajnokikra, de ez az élet rendje. Most az a feladatunk a tél folyamán, hogy újragondoljuk a játékoskeretet.

Ez azt jelenti, hogy lesznek változások az U21 háza táján?

Muszáj megoldást találnunk néhány terület megerősítésére. Erről már a vezetőkkel is beszélgettünk. A támadó szekciónknak nagy szüksége van erősítésre. Sok fiatalabb játékos eddig is és ezután is lehetőséget kap arra, hogy idősebb korosztályban bizonyítson, de „házon belül” nem minden esetben tudunk megoldást találni. A csapatnak a tavaszi időszakban masszívabbnak és dominánsabbnak kell lennie.

2013.12.03. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu