VKLA Szezonértékelő – (U18)

A Gothia Kupán kezdtük a nyári felkészülést. A svédországi torna rendkívül hasznos volt, nem is feltétlen eredményességi szempontból, sokkal inkább azt emelném ki, hogy öt nemzetközi mérkőzést játszottunk – kezdi a visszatekintést Domján Norbert az U18-as csapat vezetőedzője.

Térjünk át a bajnokságra. Remekül kezdett a csapat.

Így igaz, három győzelem zsinórban, ráadásul kapott gól nélkül. Minden edző ilyen rajtról álmodik. Majd a negyedik találkozón szenvedtük el az első vereségünket a Budaörs ellen. Visszagondolva, kissé elszaladt a ló a fiúkkal, azt hitték minden mérkőzésünket meg tudjuk nyerni. Idejében kaptuk a pofont, amely helyretette a fiúkat. Utána megint négy győzelmet könyvelhettünk el. Az októberi hónap volt az, amikor már létszámproblémákkal küzdöttünk. Mind nekünk, mind az U21-es csapatnak sok sérültje volt. A két keretet össze kellett vonni. Ezekben a hetekben nehéz volt kiállítani egy ütőképes csapatot, de mint edző sokszor elmondtam, mindig az a legerősebb csapatunk, amely éppen a pályára lép.

Az előzetes célkitűzésnek megfelelően alakultak az eredmények?

Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy nem tudtuk, hogy mire képes a mi fiatal 96-os korosztályunk, hiszen 1993. január 1-e után született játékosok is szerepelhetnek ebben a bajnokságban. Mindenféleképpen a mezőny első felét céloztuk meg. Az első nyolcba kerülés reális esélynek látszott, sőt azt hiszem, az első hatot is ki mertem mondani. Mi hétvégén befejeztük az őszt, az utolsó három találkozónkat megnyertük, a második helyen állunk. Most azt mondom, hogy a bajnokság végén is ott kell lennünk a dobogón.

Motiválja a srácokat a „félidei bizonyítvány”?

Minden srácon látom, hogy legfőbb célja, hogy megőrizze a csapat a jelenlegi helyezését. Sőt, csak egy csapatot kell megelőznünk az előrelépéshez, ez nagy lendületet ad a téli felkészüléshez.

Kimondva, vagy kimondatlanul a Kubala Akadémia U18-as csapatának az a célja, hogy segítse a 21 év alatti keretet.

Nekünk másik fontos szerepet is be kell töltenünk a bajnoki szereplés mellett, az pedig az U21-es csapat kiszolgálása. Ebben a szerepkörben is maximális segítséget tudtunk nyújtani. Sokszor, úgymond feláldoztuk magunkat a nagy csapat miatt, de nekünk ez a szerepkörünk, így ez nem okoz gondot. A legfőbb nehézsége ennek a helyzetnek, hogy nem tud minden játékos együtt készülni a hétvégi mérkőzésre. A képzést és a fizikai felkészítést mindkét csapatban maximálisan megkapják, de más az, ha együtt készülnek egész héten.

Mennyit változik majd a keret a télen?

Biztos változik, mivel az U21-es csapatot meg kell erősíteni, így ez minket is érint. A fiataloknak ez remek előrelépési lehetőséget jelent, de biztos érkeznek majd más csapatoktól is játékosok.

Nehéz kérdés, hogy elégedett lennél-e tavasszal is az őszi produkcióval?

Abszolút igen. Aláírnám már most az őszi eredményt, ami nem azt jelenti, hogy hátra dőlünk és nem törekszünk jobb és jobb játékra, de egy érem megszerzése elvárható a csapattól. Hogy aztán az milyen színű lesz, kiderül.

2013.12.09. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu