VKLA Szezonkezdet előtt: bemutatjuk az U18-as csapatot

Vasárnap délelőtt 11 órától játssza idei első bajnoki mérkőzését a Domján Norbert vezette U18-as csapatunk az Újbuda ellen. A nyári felkészülési meccseknek is betudható Gothia Cupon ugyan nem volt sikeres a csapat, azonban a vezetőedző szerint jó edzőmérkőzéseken kaphatott képet arról, hogy mire lesz jó az igencsak kicserélődött keret.

„A göteborgi torna után már tisztábban látjuk, hogy milyen kerettel tudunk dolgozni. Szükség is volt a nehéz erőpróbákra a skandináv országban, hiszen idén az U21 II. o. Közép A-csoportjában kell helytállnunk. Ez azt jelenti, hogy nálunk javarészt három évvel idősebbek ellen kell felvennünk a kesztyűt mérkőzésről mérkőzésre” – hangolt Domján Norbert vezetőedző az előttük álló szezonra.

Képünkön: Domján Norbert, vezetőedző

A csapat menedzserének elmondása szerint gyengült a keret, mert hat-hét játékosa is a Vasas Kubala Akadémia U21-es csapatához került, ami egyben jó hír. „Öröm az ürömben, hogy több mint egy fél kezdőcsapatra elegendő játékos került feljebb a ranglétrán, hiszen az Akadémia szempontjából a tehetséges játékosok kinevelése az eredményeknél is fontosabb. A nálam maradt labdarúgók számára nagy motiváló erőt kell jelentenie, hogy ők is képesek lehetnek hasonló fejlődésre. Idén több lehetőséget fognak kapni a bizonyításra azok a játékosok, akik a tavalyi szezonban kevesebbet játszottak. Tulajdonképpen az a legfőbb feladat a következő bajnokságra nézve, hogy bebizonyítsuk: a jelenlegi keret tagjaira is lehet számítani” – tűzte ki a célokat Domján Norbert, majd kitért az új igazolásokra.

„Maximálisan elégedett vagyok az új kapusunkkal, Győr Adriánnal, aki a Pénzügyőr csapatából igazolt a Fáy utcába. Jó szellemiségű labdarúgó, úgy érzem húzóembere lesz idén a csapatnak. Spiegelhalter Márk az MTK-ból tért vissza hozzánk. Hatalmas munkabírású középpályás, aki a kombinatív játékból is képes kivenni a részét, ez az erőssége. Van egy kiváló rúgótechnikával megáldott szlovák idegenlégiósunk Mark Verner személyében, akinek sikerült Budapesten kéttannyelvű iskolát találni, így eldőlt, hogy nálunk folytatja pályafutását. Fontos megemlíteni még a békéscsabai Oláh Dánielt, aki védekező középpályásként bevethető. Egyelőre bokasérüléssel bajlódik, de néhány héten belül nagy segítségünkre lehet” – mutatta be röviden az új reménységeket a vezetőedző.

2013.08.21. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu