MLSZ Szombaton Skócia az első ellenfél a Telki Kupán

Szombaton kezdetét veszik a több évtizedes múltra visszatekintő Telki Kupa küzdelmei, a magyar U17-es válogatott a skót, a cseh és a szerb korosztályos csapattal méri össze erejét.

A Telki Kupa - amelyet az elmúlt évtizedekben neveztek már Aranykalász-kupának, Ráckevei tornának, Nemzetközi Ifjúsági Tornának is - minden évben az U17-es korosztály egyik legfontosabb erőfelmérője az őszi Európa-bajnoki selejtezők előtt. Így lesz ez idén is, a Szélesi Zoltán szövetségi edző vezette magyar válogatott az Eb-selejtező tornához közeledve erős riválisok ellen mérheti fel aktuális formáját. 

A csapat vasárnap óta készül együtt Telkiben, az első napok programjában délelőttönként tesztek, felmérések, délutánonként edzések szerepeltek. Csütörtökig bő kerettel dolgozott a szakmai stáb, Szélesi Zoltán csütörtökön délután jelölte ki azt a húsz játékost, aki pályára léphet a válogatott soros mérkőzésein. 

- Nemrégiben vettem át a csapatot, ez az első összetartásom ezzel a korosztállyal, de a válogatottat az elmúlt két évben irányító Belvon Attila is tagja a stábnak, és óriási segítséget jelent, hogy tökéletesen ismeri a keretet, a játékosokat - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. - A válogatottat nagyon jó labdarúgók alkotják, de ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy eredményes legyen a csapat, az Eb-selejtezőkig hátralévő időszakban keményen dolgozunk azért, hogy sikeresen zárjuk a tétmérkőzéseket. A Telki Kupán nem állhat minden alapember a rendelkezésünkre, de ez lehetőséget ad arra, hogy - részben a klubok ajánlása alapján - megnézzünk néhány új játékost is. A célunk kettős, hiszen amellett, hogy szeretnénk jó eredménnyel zárni a viadalt, a csapat kialakítása, a játékunkban előforduló hibák javítása is ugyanilyen fontos lesz a következő napokban. 

A magyar válogatott szombaton 17.30 órától Skócia ellen lép pályára Telkiben, hétfőn 17.30-tól a csehekkel játszunk Dorogon, majd szerdán 17.30-tól ismét Telkiben lép pályára a csapat, az utolsó ellenfél a szerb válogatott lesz. 

Az U17-es válogatott kerete: 

Kapusok

Kovács Péter (DVSC)

Ásványi Balázs (Puskás Akadémia)

 

Védők:

Terbe Botond (Kecskemét)

Kovács Dániel (Csíkszereda)

Opavszky Balázs (MTK Budapest)

Ujvárosi Ádám (DVSC-DLA)

Csóka Dániel (ZTE)

Győri Olivér (PFLA Felcsút)

 

Középpályások:

Szoboszlai Dominik (Salzburg)

Bidzilya Anton (MTK Budapest)

Csonka András (Ferencváros)

Lipóth András (Ferencváros)

Schön Szabolcs (Honvéd-MFA)

Kiss Tamás (Illés Akadémia)

 

Támadók

Csoboth Kevin (Ferencváros)

Bencze Márk (Vasas)

Horváth Olivér (MTK Budapest)

Winkler András (Illés Akadémia)

Timári Norman (Puskás Akadémia)

Tóth Zoltán (MTK Budapest)

 

forrás: mlsz.hu

2016.07.29. 20:04

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu