U19 Szoros meccsen az MTK-nak jött ki jobban a lépés

Vasas Kubala Akadémia-MTK 1-2 (0-0)

Fáy utca, műfüves pálya 2016.10.01. 10 óra

Lőrincz P. - Kiss B., Takács Zs., Csibra D., Dolhai G. – Kleisz M., Kovács M., Rabatin R. - Erdélyi Zs., Borvető Á., Szabó B.

Cserék: Gergye D. - Erdélyi Zs. helyett a 63. perc, Filipovic M. - Borvető Á. helyett a 77. perc, és Rákos B. - Rabatin R. helyett a 77. perc

Gólszerzők: Csibra D. 66. perc, illetve Berdó M. 67. perc, Kisari T. 86. perc

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

Azt kaptuk a mérkőzéstől, amire egész héten készültünk, de a végeredményt tekintve csalódottak lehetünk. Az MTK többet birtokolta a labdát, mégis mi veszélyeztettük többet a vendégek kapuját. Hullámzott a játék, hiszen mindkét csapat a félidő bizonyos szakaszaiban mélyebben védekezett a megszokottól. A vendégek a széleken próbáltak létszám fölényt kialakítani, amit egy-két esettől eltekintve levédekeztünk. Nagy küzdelem volt a pálya középső harmadában, mert bátran felvállaltuk a párharcokat. A félidő közepén volt egy nagyon jó periódusunk, amikor sorra vezettük a szemre is tetszetős támadásokat. Kis szerencsével, gólokkal is vezethetünk volna, de a kapu előtt nem koncentráltunk eléggé. Talán a félidő helyzetét is mi hagytuk ki, Szabó Botond, Borvető Áron összjátéka után, utóbbi lövését védte nagy bravúrral a vendégek kapusa.

A félidőben arra kértük a játékosokat, hogy továbbra is fegyelmezetten védekezzenek, de többet kockáztassunk a támadások építésében a végjátékban. Láthatóan több párharcot nyertünk meg a második félidő elején, ami gördülékenyebbé tette a játékunkat. A legjobbkor szereztük meg a vezetés, a csereként beálló Gergye Dániel életerős szabadrúgása kipattant a vendégek kapusáról, amit Csibra Dániel a kapuba juttatott. Sajnos nemcsak a vendégek, de egy perccel később mi is hibáztunk, mert egy figyelmetlenségnek köszönhetően kiegyenlített az MTK. Az utolsó tizenöt percben mindkét csapat a győzelemre játszott, sajnos egy tizenegyes eldöntötte a mérkőzés végeredményét. Nem szabad szomorkodnunk, mert bizonyítottuk, hogy CSAPATKÉNT erősek vagyunk, még akkor is, ha ezen a mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Örök igazság: a kiélezett mérkőzéseken az apróságok döntő jelentőséggel bírhatnak, néha a legapróbb játékhelyzetek dönthetik el a mérkőzések végeredményét.   

Hajrá Vasas Kubala!

2016.10.02. 18:56

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu