VKLA Tapasztalatszerzés, felszabadult játék

Már két csapatot górcső alá vettünk a szombaton kezdődő II. Kubala Kupa résztvevői közül. Következzék a másik magyar induló.

Párhuzamosan két mérkőzést is játszik a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) a Vasas Kubala Kupa labdarúgótorna idején. A Puskás Akadémia csapatából azok a játékosok kapnak lehetőséget a Kubala Kupa szombati játéknapján, akik nem játszanak a Győr elleni bajnokin, hiszen egy napon két mérkőzés is vár rájuk. A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) csapata az U17-es első osztályú bajnokságban szerepel, vagyis nem a mi játékosainkkal egy bajnokságban, így sok összehasonlítási alapunk nincs az eddig lejátszott mérkőzések alapján. Sokan a csapatból egy évvel idősebbek között játszanak. A keretben tízen vannak, akik még 16 év alattiak, vagyis ők alkotják majd a kupán induló PFLA együttesét. Mivel a torna első napján bajnoki mérkőzésük is van, így Varga Antal vezetőedző azoknak a játékosoknak ad lehetőséget, akik az év közben kevesebbet játszottak, vagy a Győr ellen nincsenek a keretben.

„Mindig az a legerősebb csapatunk, amely éppen a pályán van” – hangsúlyozta a tréner. – „A bajnokság miatt kicsit nehéz a helyzetem a keret összeállításában. Mi úgy tekintünk a tornára, mint jó versenyzési lehetőségre az akadémistáink számára. A tisztes helytállást és a lehető legjobb színvonalú játékot várom a fiaimtól. Fontos, hogy ez egy nemzetközi kupa, így a játékosaim megismerkedhetnek más futballkultúrákkal. Remek lehetőség, hogy megtapasztaljuk a szlovák és a román csapat játékstílusát és mentalitását” – folytatta Varga Antal.

„A későbbi terveinknek és a versenyeztetési elképzeléseinknek tökéletesen megfelel a mostani megmérettetés. A vasárnapi napon egy kicsit könnyebb dolgom lesz a keret összeállításával, hiszen azok a játékosok, aki szombaton nem, vagy keveset játszottak, ott lesznek a harmadik összecsapásunkon” – mondta a vezetőedző.

 

2013.06.05. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu