VKLA Tisztesen helytállt Szlovéniában a Kubala Akadémia

Az 5. helyen végzett U21-es csapatunk a szlovéniai Ljubljanában rendezett nemzetközi ifjúsági labdarúgó-tornán. Mint utólag kiderült: már az első meccsünkön a végül tornagyőztes FK Željezničar csapatával kellett összemérnie erejét Késedi Gábor együttesének. A szarajevói alakulat szerzett vezetést, majd a Kubala Akadémia látványos feljavulásának köszönhetően még az első félidőben sikerült az egyenlítés. A második félidőben ismét a bosnyák csapat szerzett gólt, és a kialakult eredményen már nem tudott változtatni a Kubalás csapat.

A második meccsen az NK Olimpija elleni összecsapás következett. A mérkőzésen végig aktívabb volt a Kubala Akadémia különítménye, azonban a sok-sok kihagyott ziccer és a mezőnyfölény – ahogyan az ilyenkor az a futballban történni szokott – megbosszulta magát. A szlovének szereztek gólt, ezzel beállítva az 1–0-s, vereséget jelentő végeredményt.

A szombati napon lejátszott mérkőzések után egy kellemes Ljubljana-i városnézés szerepelt az U21-esek programjában. A rekreációs célú tevékenység jót tehetett a csapattal, hiszen a második napon, az 5. helyért vívott meccsen sima, 4–0-s Kubalás siker született. „Lehetett volna több is” – jellemezte a meccset sejtelmesen Kézdi Péter, a csapatot elkísérő akadémiai menedzser. A torna lebonyolításáról elmondta, hogy nagyon jól szervezett sportrendezvényen vehetett részt a Vasas Kubala Akadémia.

A rend kedvéért: a döntőben az FK Željezničar 1–0-s gólkülönbséggel győzedelmeskedett az HNK Rijeka ellen. A 3. helyért vívott összecsapáson a Crvena Zvezda a rendes játékidő után büntetőkkel „fektette két vállra” az NK Olimpiját.

A Kubala Akadémia gólszerzői: Zoltay Marcell, Lesták Milán, Forgács Bence, Vogel Márk (2).

 

Az alábbiakban Késedi Gábor részletes elemzése olvasható:

37.Marjana Rozanca Emléktorna

2013.szeptember 28-29.

Ljubljana

Rendező: ND Slovan Ljubljana

Résztvevő csapatok:

ND Slovan, Olimpija Ljubljana, Crvena Zvezda, NK Rijeka, FC Zeljeznicar, Vasas Kubala Akadémia

Egy nagy hagyományokkal rendelkező, idén 100 éves egyesület, nagy múltra visszatekintő szuper tornáján vettünk részt a hétvégén. Ebben a klubban nevelkedett többek között Samir Handanovic is, az Inter kapusa, hogy a jelen sztárjai közül említsek egyet. A tornán részt vett már a Bayern München, Nottingham Forest, Ajax Amsterdam és a Dinamo Zagreb is.

Péntek reggel edzést tartottunk a csapattal a Fáy utcában. Az U21-es csapat kerete jelentősen módosult. A felnőtt keret tagjait nem vihettük magunkkal a tornára, csak Marcsek Ákos tartott velünk, a 94-es születésű kerettagok, a betegek és sérültek szintúgy otthon maradtak. Az U18-as csapat játékosaival töltöttük fel a keretet. Hesz Olivér, Kubicza Patrik, Forgács Bence, Vogel Márk, Győr Adrián, Szilágyi Máté jött velünk, illetve végre játék lehetőséghez tudtuk juttatni az igazolással még nem rendelkező Márk Vernert és a hosszú sérülésből felépülő Simon Krisztiánt. Kb 6 és fél óra utazás alatt értünk ki Ljubljanába. Egy Hotelt, egy Hostelt és egy Wellness központot foglalt magába az az épület együttes, ahol a vendéglátóink elszállásoltak minket. Este egy nagyon szuper helyre vittek minket vacsorázni,ahol hatalmas adagokkal halmoztak el minket. Rövid eligazítás, majd 22.30-as takarodó fért a programba be. Másnap reggel 7.30-kor keltünk, utána reggeli, majd irány a pálya, ahol a bosnyák FK Zeljeznicar csapatával mérkőztünk meg először. A mérkőzés előtt egy másik helyszínen gyorsan lezavartak a szervezők egy hangulatos megnyitót.

Vasas Kubala Akadémia – FK Zeljeznicar 1-2 (1-1)

Összeállítás:

Lékai S. – Lesták M., Kubicza P., Kis B., Marcsek Á. – Tóth Cs., Simon M., Gálfi L. – Zoltay M., Oláh L., Dorogi R.

Cs: Győr A., Kollár M., Simon K., Hesz O., Vogel M.

G: Zoltay M.

Edző: Késedi Gábor

2 x 30 perces meccsek. 5 csere engedélyezett. Felázott, de kiváló minőségű pálya. Több játékosunk nem rendelkezett megfelelő cipővel. A megnyitó miatt,csak nagyon kevés időnk volt a bemelegítésre és ez nem volt ideális. Ellenfelünk magához is ragadta a kezdeményezést. Az első 10 percben egyértelműen domináltak. Irányították a meccset. Sajnos egy elcsúszás miatt szabadon törhettek kapura, amit ki is használtak. Pár cipőcsere után magunkra találtunk. Az ellenfél pressingelni próbált, de szinte mindig kibújtunk a szorításból, egyre többet és egyre magabiztosabban támadtunk. Átvettük az irányítást. Egyértelművé vált a fölényünk. Nagyon jól játszottunk. Egészen parádés gólt rúgtunk. Lábról lábra ment a labda, végül Zoltay Marci fejezte be az akciót. A második félidőben ellenfelünk feladta a taktikáját és teljesen hátrahúzta a védelmi vonalát. Már nem akartak magasan védekezni és labdát szerezni. Egészen tömören védekeztek a kiváló fizikai felépítéssel rendelkező bosnyák játékosok. Nem nagyon találtunk réseket. Rengeteget birtokoltuk a labdát, de a 16-os környékén mindig fennakadtunk valahol a védelmi vonalon. Aztán 4 perccel a vége előtt egy szabadrúgást nagyon szabadon tudott megfejelni az egyik bosnyák fiú és a labda a kicsit megcsúszó Soma mellett szó szerint átvánszorgott a gólvonalon. Ez volt a bosnyák csapat első valamire való akciója a második félidőben. Nagyon dühítő volt.  Maradt a 2-1 és a keserű szájíz. 15 perc pihenés után következett a második mérkőzés.

Vasas Kubala Akadémia – Olimpija Ljubljana 0-1 (0-0)

Összeállítás:

Lékai S. – Marcsek Á., Hesz O., Kis B., Busa S. – Tóth Cs., Simon K., Gálfi L. – Zoltay M., Oláh L., Szilágyi M.

Cs: Győr A., Forgács B., Vogel M., Márk V., Lesták M.

Edző: Késedi Gábor

Nagyon rég nem láttam nemzetközi szinten jegyzett csapat ellen ennyire jól játszani bármilyen Vasast. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Nagyon szépen és gyorsan játszott a gárda. Rengeteg helyzetet dolgozott ki, de a legnagyobbakat se tudta kihasználni. Többször már csak a kapus volt hátra, de szinte az üres kapuba se tudtunk betalálni. Ellenfelünk semmit sem tudott tenni a játékunk ellen. Érezhető volt, hogy ismét, immár ezredszer nem lehet ennyi helyzetet büntetlenül kihagyni!!! Persze meg is történt a baj. A záró sípszó előtt kicsivel elrontottunk egy középpályás védekezést, majd az egyik szélsővédőnk rendkívül rosszul helyezkedett, a hazaiak csatára pedig nem hibázott. 0-1. A megmaradt kis időben nem tudtunk váltani és újat húzni. Ennél bosszantóbb vereséget nagyon ritkán látni. A mérkőzés után ebédeltünk, majd ebéd után sétálni mentünk a belvárosba. Este vacsora következett, majd szabad programot adtunk a srácoknak. Reggel jöhetett a következő mérkőzés. A másik csoportban mind a Rijeka, mind a Crvena megverte a rendező csapatot, így mi velük játszottunk. A csoportot egyébként nálunk a Zeljeznicar, a másik oldalon pedig a Rijeka nyerte.

Vasas Kubala Akadémia – ND Slovan Ljubljana 4-0 (3-0)

Összeállítás:

Lékai S. – Lesták M., Hesz O., Kubicza P., Marcsek Á. – Tóth Cs., Simon K., Forgács B. – Zoltay M., Szilágyi M., Vogel M.

Cs: Győr A., Márk V., Gálfi L., Kollár M., Busa S.

G: Vogel M.(2), Forgács B., Lesták M.

Edző: Késedi Gábor

Mivel minkét mérkőzésen jól játszottunk, de nem tudtunk jó eredményeket elérni, a csapat egyértelműen az ellenfél legyőzésére törekedett. Végre nagyon nagyon jól kezdtünk. Szinte megszámlálhatatlanul sok passzal operáltunk. Gyorsak voltunk és pontosak és rögtön az első percekben sikeresen lebontottuk az ellenfelet. Marcsek Ákos kiváló beadását fejelte be Forgács Bence. Pár percre rá Lesták Milán tekerhetett be szabadrúgást oldalról, ami meglepve a kapust a rövid oldalon utat talált a kapuba. Nem sokkal később Simon Krisztián fantasztikus indítását fejezte be zseniális módon Vogel Márk. 15 perc alatt vezettünk 3 góllal. Bármennyire is kértük a srácokat kicsit kiengedtek és veszítettek az előny birtokában a pontosságukból. Volt még helyzetünk, de már nem tudtunk úgy dominálni. A második félidőben vártuk, hogy folytassák a srácok a megkezdett folyamatot, de helyette inkább az ellenfél cukkolásával, buta külsőségekkel és felesleges dolgokkal foglalkoztak. Fegyelmezetlenül próbáltak eredményesek lenni. Élvezték a meccset nagyon, de nem jól közelítették meg a dolgot. Az utolsó 10 percben megint jó volt minden, akkor egyből tudtak is egy nagyon szép gólt rúgni ismét Vogel Márk révén. A könnyelmű időszak ellenére jól játszottak és magabiztosak voltak. Ennek nagyon örültünk. A 3.helyért zajló csatát bűntetőkkel a Crvena Zvezda nyerte meg, majd jöhetett a döntő, ahol a végig jobban játszó Zeljeznicar diadalmaskodott. Ha belegondolunk, hogy mi kb 10 perc kivételével végig jobbak voltunk a bosnyákoknál, akkor igazán sajnálhatjuk az elszalasztott lehetőséget… A helyzetkihasználásunk egészen gyengére sikerült az első két mérkőzésen. A játékunk minősége magas szintű volt. Védelmi pontatlanságok voltak megint, de már korántsem olyan nagy egyéni hibákat láttunk. Átlag alatti teljesítmény nem volt és ez jó dolog.  Ebéd után elindultunk hazafelé. Este 8 óra magasságában értünk a Fáy utcához. A vendéglátóinknak köszönünk mindent, a torna színvonalas volt, a szállás hangulatos volt, a kaják fantasztikusak voltak.

Gratulálunk srácok!

2013.09.30. 00:00

Vissza

 •   M GY D V P
  1 PMFC 24 18 4 2 58
  2 MOL VIDI FC 24 18 2 4 56
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 17 4 3 55
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 17 2 5 53
  5 UTE 24 14 1 9 43
  6 ZTE AKADÉMIA 24 11 6 7 39
  7 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 11 2 11 35
  8 PAKSI FC 24 9 6 9 33
  9 ÚFC 24 9 4 11 31
  10 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 9 3 12 30
  11 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 8 2 14 26
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 24 7 3 14 24
  13 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 7 2 15 23
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 24 5 5 14 20
  15 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 5 1 18 16
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 1 5 18 8
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 15 7 2 52
  2 UTE 24 16 3 5 51
  3 MOL VIDI FC 24 15 5 4 50
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 14 7 3 49
  5 PAKSI FC 24 12 5 7 41
  6 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 11 4 9 37
  7 ZTE AKADÉMIA 24 10 7 7 37
  8 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 10 7 7 37
  9 ÚFC 24 9 7 8 34
  10 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 9 6 9 33
  11 PMFC 24 9 5 10 32
  12 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 5 8 11 23
  13 GYIRMÓT SE GYŐR 24 6 4 14 22
  14 BUDAI FUTBALL CLUB 24 5 3 16 18
  15 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 4 4 16 16
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 0 2 22 2
 •   M GY D V P
  1 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 20 2 2 62
  2 MOL VIDI FC 24 16 1 7 49
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 14 2 8 44
  4 UTE 24 13 5 6 44
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 24 13 3 8 42
  6 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 24 11 4 9 37
  7 BUDAI FUTBALL CLUB 24 10 6 8 36
  8 PMFC 24 10 4 10 34
  9 GYIRMÓT SE GYŐR 24 10 4 10 34
  10 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 9 6 9 33
  11 ÚFC 24 9 6 9 33
  12 PAKSI FC 24 9 5 10 32
  13 ZTE AKADÉMIA 24 8 6 10 30
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 6 3 15 21
  15 SZOLNOKI MÁV UP. FC 24 3 0 21 9
  16 SZEKSZÁRDI UFC 24 1 3 20 6
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 24 20 3 1 63
  2 HONVÉD-MFA 24 16 5 3 53
  3 MTK BUDAPEST 22 14 5 3 47
  4 FERENCVÁROSI TC 24 13 5 6 44
  5 MOL VIDI FC 24 12 5 7 41
  6 DVSC-DLA 24 10 5 9 35
  7 ETO FC GYŐR 23 8 8 7 32
  8 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 23 9 4 10 31
  9 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 8 7 9 31
  10 DVTK 23 8 3 12 27
  11 UTE 24 8 3 13 27
  12 VASAS KUBALA AKADÉMIA 24 7 4 13 25
  13 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 7 3 14 24
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 6 1 17 19
  15 PMFC 23 5 3 15 18
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 4 4 16 16
 •   M GY D V P
  1 HONVÉD-MFA 23 18 2 3 56
  2 VASAS KUBALA AKADÉMIA 23 16 3 4 51
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 23 15 4 4 49
  4 DVSC-DLA 24 14 4 6 46
  5 FERENCVÁROSI TC 23 13 4 6 43
  6 MTK BUDAPEST 22 12 4 6 40
  7 DVTK 24 12 1 11 37
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 24 11 3 10 36
  9 ETO FC GYŐR 22 9 2 11 29
  10 UTE 24 7 3 14 24
  11 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 24 7 2 15 23
  12 MOL VIDI FC 24 6 5 13 23
  13 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 23 5 6 12 21
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 24 6 2 16 20
  15 PMFC 23 5 4 14 19
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 24 5 3 16 18
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 18 1 0 55
  2 FERENCVÁROSI TC 19 15 1 3 46
  3 BUDAÖRS 19 14 2 3 44
  4 DUNAHARASZTI MTK 19 11 2 6 35
  5 SOROKSÁR SPORT CLUB 19 8 4 7 28
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 19 8 1 10 25
  7 KELEN SC 19 7 4 8 25
  8 REAC SPORTISKOLA SE 19 7 3 9 24
  9 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 19 4 3 12 15
  10 BVSC-ZUGLÓ 19 4 3 12 15
  11 UTE 19 2 4 13 10
  12 DOROGI FC 19 2 0 17 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 19 16 3 0 50
  2 UTE 19 14 1 4 43
  3 KELEN SC 19 12 3 4 39
  4 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 19 11 6 2 39
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 11 2 6 35
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 19 7 4 8 25
  7 DUNAHARASZTI MTK 19 6 5 8 22
  8 SOROKSÁR SPORT CLUB 19 6 3 10 21
  9 BVSC-ZUGLÓ 19 5 3 11 18
  10 BUDAÖRS 19 4 4 11 16
  11 REAC SPORTISKOLA SE 19 1 3 15 6
  12 DOROGI FC 19 1 3 15 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 13 10 2 1 32
  2 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 13 9 0 4 27
  3 FC HATVAN 12 7 2 3 23
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 13 6 1 6 19
  5 VÁC VLSE 12 5 2 5 17
  6 VASAS KUBALA AKADÉMIA 12 4 2 6 14
  7 BALMAZÚJVÁROSI FC 12 4 2 6 14
  8 DVTK 12 3 3 6 12
  9 KAZINCBARCIKA 11 0 0 11 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 13 11 2 0 35
  2 AIRNERGY FC-BMTE 12 10 1 1 31
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 13 9 1 3 28
  4 DLA-DEAC 12 7 0 5 21
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 12 5 2 5 17
  6 DVTK 12 3 1 8 10
  7 MERCEDES-KLC 13 2 2 9 8
  8 ÚFC 11 2 1 8 7
  9 KŐBÁNYÁÉRT FNLA 10 0 0 10 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu