VKLA U11: I. SZEOL Téli Kupa 2016

Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnoka, 2016.02.06.

Az elmúlt hétvégén a SZEOL meghívásának eleget téve Algyőn vettünk részt egy színvonalas teremtornán. A torna 7 csapat részvételével, körmérkőzéses rendszerben került lebonyolításra, ahol sorrendben a Fradi, Mészöly Focisuli, Baja, SZEAC, SZEOL, Kecskemét várt ránk ellenfélként. A csapatokat látva, már előre megjósolható volt, hogy nem éppen sétagalopp vár ránk, ami aztán be is igazolódott.

Mint az már jó néhányszor történt, most is hullámzó teljesítménnyel sikerült előrukkolnunk. Az első két mérkőzésünkön – Fradi, Mészöly FS – nem sokat sikerült megvalósítanunk az előre eltervezettekből, mint azt az eredmények is hűen tükrözik. Támadásainkat elég körülményesen építgettük a mérkőzések első felében, kevés volt a vállalkozó szellem és a labda nélküli mozgás, illetve belülről szemléltük az eseményeket! Amikor mégis sikerült létszámfölényt kialakítani, akkor pedig vagy rossz döntést hoztunk, vagy pontatlan volt a kivitelezés. Védekezésben pedig gyámoltalanok voltunk, időt és teret adva ellenfeleinknek, hogy átjátszanak minket. Mindkét mérkőzésen mikorra „felébredtünk”, már eldőlt a találkozó sorsa.

A torna folytatásában némileg rendeztük sorainkat – és gondolatainkat –, és bár folyamatosan sérülések hátráltattak minket – gyakorlatilag csere nélkül játszottunk – mégis ekkortól kezdtek futballozni a srácok. Jelentősen többet futottunk mind támadásban, mind védekezésben, és gyorsabban, harcosabban, nagyobb akarattal játszottunk. Ennek köszönhetően, először egy ki-ki mérkőzésen 2-1-es vezetés után egyéni hibákból 3-2-re kaptunk ki a későbbi torna győztes SZEAC csapata ellen, majd sikerült 2 győzelem mellett egy döntetlen eredményt elérnünk. Védekezésünkről sokat elárul, hogy 6 mérkőzésen 16 gólt kaptunk – egyszer sem maradt érintetlen a hálónk -, míg támadásban mindenkinek sikerült gól lőnünk, ezzel 10 találatig jutva, de rengeteg támadásunk maradt befejezetlenül, vagy pontatlanul befejezve, ezzel is rávilágítva, hogy igazi góllövő, befejező támadó területén nem állunk éppen jól.

A torna összképét látva tanulságként levonható, hogy gyorsabban kell gondolkodnunk és cselekednünk, mert „nem fér bele, hogy mozizzunk a pályán”, míg az erősebb ellenfelek cselekszenek, illetve pontosabban kell játszanunk, hogy hatékonyabbak legyünk.

A torna beszámolójához hozzá tartozik, hogy míg a csapat fele Szegeden vendégszerepelt, addig a keret másik része az U10-ből kiegészülve, edzőmérkőzésen 2-1-re legyőzte a Fradi együttesét a Fáy utcában!

Ellenfeleinknek további sikereket kívánok!

Hajrá Vasas Kubala!

Algyői eredmények:

FTC – Vasas Kubala Akadémia 4-1
Gólszerző: Burger B.

Vasas Kubala Akadémia – Mészöly FS. 4-1
Gólszerző: Burger B.

Vasas Kubala Akadémia – Baja 2–1
Gólszerzők: Holdas J., Czakó B.

SZEAC – Vasas Kubala Akadémia 3-2
Gólszerzők: Holdas J., Vass L.

Vasas Kubala Akadémia – SZEOL 2-2
Gólszerzők: Vass L., Burger B.

Vasas Kubala Akadémia – Kecskemét 2–1
Gólszerzők: Burger B., Necula K.

Játékosok:

Csaplár G. – Kis D, Vass L.– Holdas J., Necula K., Czakó B., Burger B.

 

Fáy utcai edzőmérkőzés:

Vasas Kubala Akadémia – FTC 2 -1
Gólszerzők: Kovács I., Litz Á.

Játékosok:

Busa – Farkas Á., Pállai B. – Kovács I., Kalmár D., Bárány G., Farkas B., Almeida M., Lukács B., - Forgó M., Litz Á.

2016.02.08. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu