VKLA U12: Nagyon sikeres volt a Vasas-Football Factor Kupa

 
Hétvégén, február 27-28-án egy két napos rendezvény keretében került sor Budapesten a Vasas Sportcsarnokban a Vasas-Football Factor U12-es Nemzetközi Labdarúgó Teremtornára. A Football Factor a Vasas Kubala Akadémia hivatalos partnereként, mint az Adidas felszerelések beszállítója, idén névadó szponzorként jelent meg a rangos eseményen. A Football Factor társadalmi szerepvállalása aktívan jelen van a hazai labdarúgás területén. Fontos számukra a közös együttműködés, gyermek és felnőtt labdarúgótornákat egyaránt látogatnak és támogatnak. Most sem történt ez másként, ugyanis a torna eredményhirdetésénél Szélesi Ágnes, a Football Factor cégvezetője volt az egyik olyan díszvendég, aki átadta a díjakat. A Football Factor felajánlásában az I. helyezett csapat 150.000 Ft, a II. helyezett együttes 100.000 Ft, a torna III. helyezett klubja pedig 50.000 Ft értékű vásárlási utalványt kapott, a különdíjas játékosok pedig trófeájuk mellé 10.000 Ft-os vásárlási utalványt vehettek át.
 
A jubileumi 10. alkalommal, immáron hagyományosan megrendezett nemzetközi tornán hazai elit egyesületek és a határon túli kiemelt klubok versenyeztek két napon át. A Fáy utcai sportcsarnokba kilátogató érdeklődők a Vasas Kubala Akadémia mellett olyan csapatoknak szurkolhattak, mint a Videoton FC, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémia, a DVSC, az UTE, az FTC, az MTK, vagy a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, a SZEOL SC és a Grund FC. Külföldi csapatként Dunaszerdahelyről, Kassáról és Bécsből érkeztek játékosok a nemzetközi programra, valamint jelen volt a Kelet-Szlovák U12-es válogatott csapata is. A tornán garantáltan jól érezhették magukat játékosok, edzők, szurkolók egyaránt, hiszen a hangulat fantasztikus volt. A csarnok megtelt a két nap alatt, a szurkolás pedig példaértékű volt, hiszen egy-egy élesebb összecsapásnál az éppen a lelátón pihenő csapatok is úgy buzdították a pályán lévő játékosokat, hogy szó szerint zengett a csarnok. Tapsvihar, hangos dudaszó, dobpergés, indulók éneklése, gólörömök, óriási bravúrok, fergeteges cselek, vesztes meccsek bánata… ezen a két napon mindent megélhettek a csapatok, ami a focit szerethetővé, csodálhatóvá teszi, amiért rajongunk ezért a sportért.
 
A labdarúgás népszerűsítése mellett a torna nagyszerű alkalom volt a hazai és nemzetközi sportkapcsolatok ápolására, ugyanakkor kiemelkedő versenyeztetési lehetőség is a téli időszakban. A meghívott 16 csapat előzetes sorsolás útján 4 csoportba került, ahol ezután hivatalos futsal labdával 1x18 perces körmérkőzéseket játszottak egymással az ellenfelek. Döntetlen esetén 3-3 büntetőrúgás döntötte el a továbbjutás sorsát, ennek köszönhetően pedig hol megállt a levegő is a sportcsarnokban, hol pedig hatalmas örömmámort csodálhattunk a csapatok és szurkolók előadásában.
 
A torna végét díjátadó ceremónia zárta, melynek fényét meghívott díszvendégeink emelték. Szélesi Ágnes Football Factor cégvezető mellett Ihász Kálmán olimpiai bajnok Vasas legenda, Raduly József és Puskás Lajos magyar bajnok, válogatott labdarúgóink, Rabatin József, Akadémiánk egyik tulajdonosa, Kovács Norbert a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója, Kovács Szilveszter MLSZ Grasroots-igazgató és Csúri Csaba Akadémiánk ügyvezetője adták át a díjakat, valamint akasztották dobogósaink nyakába az érmeket. Gratulálunk az összes résztvevő csapatnak és játékosoknak, a díjazottaknak!
 
A meghívott csapatoknak köszönjük a részvételt, a szülőknek, hogy egy újabb hétvégét áldoztak a futballra, a Football Factornak a támogatás mellett a nagyvonalú díjakat, a szervezőknek és a stábnak pedig köszönjük, hogy 10. alkalommal is ilyen színvonalas rendezvényt sikerült összehozniuk! Jövőre találkozunk!

2016.02.28. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu