VKLA U12: Vasas-Football Factor Kupa edzőink szemével

Vasas-Football Factor Kupa, U-12

2016.02.27-28. (Szombat-Vasárnap)

Helyszín: VKLA, Fáy utca

Szabályok: 5+1 játékos, 5x2 m kapu, pálya: 40x20 m, játékidő: 18 perc

 

Vasas Kubala Akadémia - Pasarét

Eredmények:

Vasas KA „Pasarét” – Videoton FC 3-3

Vasas KA  „Pasarét” – Kecskeméti TE 1-1

First Vienna FC – Vasas KA „Pasarét” 1-2        

Vasas KA „Pasarét’’- Puskás Akadémia 2-6      

Grund FC- Vasas KA „Pasarét” 4-1

Vasas KA „Fáy’’- Vasas KA „Pasarét’’ 2-1

Keret: Csenterics A. - Lux G., Gáspár B., Király S. D., Schindler Sz., Janse R., Várhidi T., Farkas Z., Zsigmond Z., Fogarassy B., Biri M.,

Vezetőedző:

A hétvégén részt vehettünk egy nagyon színvonalas, nagyon jól szervezett tornán a Fáy utcában, amin 16 jó csapat vett részt. Nagyon motiváltan érkeztünk meg szombaton reggel a csarnokba, szerettünk volna egy nagyon szép eredményt elérni.

Első mérkőzésünket egy nagyon jó Videoton ellen játszottuk (akik végül megnyerték a tornát). Egy kapott gól után szépen felállt a csapat és 3-1-re átvettük a vezetést, de a végére sikerült a Vidinek kiegyenlíteni. A második mérkőzésen a Kecskemét csapatával mértük össze tudásunkat. 1-1 lett a mérkőzés vége. Jó iramú mérkőzést játszottunk, sok helyzettel mindkét oldalon. A harmadik mérkőzésünkön sikerült végre a győzelmet megszerezni, amit a csapat meg is érdemelt a teljesítménye alapján. 2-1-re legyőztük a First Vienna csapatát. A legjobb négy közé jutásért a Puskás Akadémiával játszottunk. Sajnos alulmaradtunk 6-2-re, de a srácok mindent megtettek a pályán! Sajnos a pontatlanságot és hibákat az ellenfél kegyetlenül kihasználta. Vasárnap az első mérkőzésünket a Grund FC csapatával játszottuk. A tét az volt, hogy az 5. vagy a 7. helyért játszhatunk majd. Sajnos elaludtuk a meccs elejét, így az ellenfél gólokkal elhúzott. A mérkőzést mi uraltuk főleg a mérkőzés második részét, de a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. Ennek ellenére nagyon jó mérkőzést játszottunk, a pontos befejezés hiányzott csak. A 7. helyért a Fáy utcás kollégák ellen játszottunk. Egy jó mérkőzésen alulmaradtunk 2-1-re.

Az egész torna során nagyon szépen teljesített a csapat, és egy szép eredményt értünk el! Büszke vagyok a srácokra, mert megpróbálták a maximumot kihozni magukból, mindenki nagyon szépen teljesített egytől-egyig!

 

Vasas Kubala Akadémia - Fáy utca

Keret: Bán, Bánfalvi kapusok – Gyuráki, Sárközi, Bánkuti, Szogolovszkij, Bebők, Tuboly, Földeák, Czakó, Kovács, Angyal-Tóth, Dalnoki

Csoportmeccsek

Vasas Kubala Akadémia – Kelet Szlovák válogatott 4–2
gól: Tuboly2, Földeák, Szogolovszkij

Vasas Kubala Akadémia – UTE 5–2

Vasas Kubala Akadémia – Puskás Akadémia 2–2
gól: Sárközi, Angyal-Tóth

A csoportból pontazonossággal, rosszabb gólaránnyal 2. helyen jutottunk tovább.

A legjobb 4 közé jutásért

Vasas Kubala Akadémia – Videoton 1–2
gól: Angyal-Tóth

Ezüst ági elődöntő

Vasas Kubala Akadémia – Debreceni VSC 0–4
gól: -

Hetedik helyért

Vasas Kubala Akadémia Fáy – Vasas Kubala Akadémia Pasarét 2–1
gól: Tuboly, Szogolovszkij

 

Vezetőedző: A kétnapos rendezvényen már az első nap négy meccsből három igazi parázs, kiéletezett meccset játszhattunk, ami egyértelműen szolgálta a gyerekek fejlődését. Nagyon jó érzéssel töltött el, ahogy összeállt a csapatjáték, jók voltak a játékhelyzet megoldások. Ennek köszönhetően a gólok sem maradtak el, és az egyéni plusz is jött 3-4 játékostól folyamatosan. Sajnálom, hogy az első meccsen 4–0-nál kiengedtünk, mert ennek köszönhetően lettünk csak másodikak a csoportban, így az ország egyik legjobb 2004-es csapatával, a Vidivel kellett farkasszemet néznünk a legjobb négy közé jutásért. Erre a meccsre vagyok az egyik legbüszkébb, az első 5-6 percben olyan minőségi futballt produkáltak a gyerekek, hogy öröm volt nézni. Sajnos jött a „saját árnyékunk”, olyan helyzeteket hagytunk ki, amiket más szituációban, kisebb tétnél, vagy kisebb nyomás alatt biztosan belőnek a srácok. Ez azért fájó, mert 6 perc alatt pontosan 7 helyzetünk volt, abból 3 sakk – mattra kijátszva, mégis csak 1–0 volt az állás, a hatodik helyzetünket gólra váltva. Sajnos a kihagyott helyzetek meg is bosszulták magukat, hiába játszottak nagy erőbefektetéssel a srácok, a Vidi rákapcsolt a végén, és meg is fordították a mérkőzést. Nagy volt a csalódottság a fiúkban, érthető módon. Viszont másnap reggel csak a pozitív oldalt kihangsúlyozva igyekeztem a fiúkkal beszélni, ezáltal felrázni őket. Sajnos nem volt elég foganatja, így a Loki, nagy erőket mozgatva, megérdemelten győzött le minket. A sors összehozta a két Vasas Akadémia csapatot, így Arnold Zoli bácsi kollégámmal karöltve játszottunk egy békés találkozót. Azonos stílusok mérkőztek meg, és mi voltunk egy picivel gólérzékenyebbek. Azt gondolom, bár a vasárnappal kapcsolatosan csalódott érzéseim vannak, a szombati napon megmérkőztünk mind 2 döntős csapattal, a Vidivel és a Felcsúttal, és játékban egyik csapat sem, hatékonyságban is csak a Vidi múlt minket felül, de csak egy pici gólocskával. Valamint gratulálok Zoli bácsiéknak is, akik nagyon szépen, hatékonyan futballozva jutottak el a 8. helyig. A csapatomból voltak olyan meghatározó teljesítmények, melyek mellett nem mennék el szó nélkül, kiemelve Tuboly Máté, Angyal-Tóth Ákos és Sárközi Zalán extra teljesítményét, valamint Földeák Levente és Kovács Kristóf teherbírását.

Hajrá Vasas Kubala!

 

 

 

 

 

 

 

2016.03.04. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu