U13 U13 - Nagy Gábor: A srácok tanulják meg a győzni akarást, természetesen az akadémiai filozófiát szem előtt tartva

A 2017-es esztendő befejeztével számot vetettünk korosztályainknál. Kíváncsiak voltunk, vezetőedzőink milyen tervekkel vágtak neki nyáron a munkának, miként élték meg az őszi szezon legfontosabb pillanatait, illetve a tavaszi szezon előtt melyek a legfontosabb célok. A mai napon Nagy Gábor, az U13-as korosztály vezetőedzője osztotta meg velünk gondolatait.

A nyári felkészülési időszakban milyen konkrét tervekkel kezdtétek meg az őszi szezont megelőző munkát?

-A célunk az volt ősszel, illetve a tavaszi szezon is erről fog szólni, hogy a srácok minél jobban megszokják és elsajátítsák a - nagypályára való áttéréssel járó - taktikai és fizikai különbségeket. A félpályás - keresztbe - játékból átlépni a nagyobb pályára óriási különbséget jelent a 11-12 éves játékosok számára. Ebben próbálunk nekik segíteni azért, hogy jövőre egy ütőképes csapatot alkothassanak az U14-es bajnokságban. Másodlagos célunk az - ha már úgy alakult, hogy nem egy országos bajnokságban indultunk - , hogy az aktuális bajnokságot nyerjük meg, igenis a srácok tanulják meg a győzni akarást, természetesen az akadémiai filozófiát szem előtt tartva. Annak érdekében, hogy a céljainkat elérjük, a bajnoki mérkőzések mellé - erős csapatok ellen - edzőmérkőzéseket kötöttünk le.

Sikerült-e a keretet ideálisan összeállítani, az érkező játékosok megfelelően be tudtak épülni a csapatba?

-Az újonnan érkező játékosoknak időre volt szükségük, hogy beilleszkedjenek a csapatba. A szezon második felére már gólokkal és jó játékkal bizonyították, jó úton járnak ahhoz, hogy idén is a csapat hasznos tagjai lehessenek.

Volt a csapat életében olyan pillanat, amely az őszi szezon mélypontjának volt tekinthető, s meghatározó volt a hónapok során?

-Talán a legnehezebb azt volt megélni, ahogy az UTE ellen kikaptunk, hiszen a bajnoki mérkőzés előtt egy hónappal - edzőmérkőzés keretében - nagyszerű játékkal vertük meg őket a Megyeri úton. A bajnoki mérkőzés itt is hasonlóan kezdődött, vezettünk is, aztán a végén nekünk kellett gratulálnunk ellenfelünknek…

Minden időszakban észrevehetőek olyan játékosok, akik munkája mellett nem mehetünk el szó nélkül. A te korosztályodban - a teljesítményét vagy a fejlődését tekintve - volt-e ilyen szempontból kiemelkedő játékos?

-Nem igazán szeretnék játékost kiemelni! Minden csapatrészben voltak olyan labdarúgók, akiknek a teljesítménye arra enged következtetni, hogy - a jövőben - a csapat vezéregyéniségei lehetnek.

Az őszi szezon lezárultával hogy érzitek, sikerült-e megvalósítani a nyár elején kitűzött célokat: mi az, amit igen, s miben kell még tovább fejlődnötök?

-A csapat jó úton jár, de rengeteget kell dolgoznunk nap, mint nap, hogy fél év múlva elégedetten tudjunk visszatekinteni az együtt eltöltött évünkre. Kombinatív, sokpasszos játékban látunk nagyszerű dolgokat, de az év végi, Nyíregyháza elleni edzőmérkőzésünk bizonyította, hogy fizikálisan mindenképpen fejlődnünk kell! Meggyőződésem, hogy csak "szép focizgatással" sem csapatszinten, sem egyénileg nem lehet érvényesülni a futballban.

Szakemberként az elmúlt szezon során mi volt az a pont, amely a pályafutásod meghatározó részévé vált?

-Talán a legemlékezetesebb momentum a Népligetben játszott, FTC elleni győzelmünk volt. Hátrányból fordítva, csapatként, egymásért küzdve, a második félidőben jó játékot bemutatva hoztuk haza a három pontot. Biztos vagyok benne, hogy erre a győzelemre még sokáig fognak emlékezni a srácok!

2018.01.08. 15:20

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu