U14 U14 - Hámori Ferenc: Kiváló lehetőség volt számunkra, hogy nemzetközi tapasztalatot, rutint szerezzenek játékosaim

U14

Vasas Kubala Akadémia - FC Midtjylland 0-1 (0-1)
Vasas Kubala Akadémia - Feyenoord  0-1 (0-1)
SBV Vitesse - Vasas Kubala Akadémia 1-0 (0-0)

Hollandia, Arnhem, Papendal Sportcentrum, 2017.10.18-19.

Hámori Ferenc vezetőedző:

-Ezen a héten holland partnerklubunknál vendégeskedtünk, ahol a Vitesse által szervezett, négy csapatos nemzetközi tornán vettünk részt. Ellenfeleink - a hazai együttes mellett - a szintén holland Feyenoord és a dán FC Midtjylland volt. Csapatomnak ez a minitorna kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy nemzetközi szinten tapasztalatot szerezzünk, nálunk erősebb bajnokságokban szereplő együttesek ellen.
Első mérkőzésünkön azzal a dán csapattal játszottunk, akik a torna nyitómérkőzésén legyőzték a Feyenoord játékosait 2-0 arányban. A csapatom ezen a találkozón nyújtotta a torna legjobb teljesítményét, mert mind a két félidőt végig irányítva, magabiztosan játszva, helyzeteket kidolgozva hoztuk le a mérkőzést, úgy, hogy minden pályára lépő játékosom a maximumot hozta ki magából. Sajnos a futball igazságtalansága, hogy míg ellenfelünk két kontratámadása közül egyet kihasznált, addig nekünk hat-hét lehetőség közül sem sikerült gólt szereznünk.
A második összecsapáson - a Feyenoord ellen - két teljesen ellentétes félidőt produkáltunk. Az első játékrészben nem tudtuk felvenni az ellenfél által diktált iramot - és talán a második percben kapott gól is megzavarta a fejeket - beszorultunk saját térfelünkre, a labdakihozatalaink nem sikerültek. Rengeteg technikai hibával játszottunk, ezért csak ritkán jutottunk el az ellenfél kapujához. A második félidőben végig ugyanazon a térfélen folyt a játék, ahol az elsőben, csak most mi támadtunk és a Feyenoordnak voltak nehéz pillanatai a saját kapujuk előtt. Sajnos ezen a mérkőzésen sem sikerült helyzeteinkből értékesítenünk, így ismét egygólos vereséget szenvedtünk.
Utolsó ellenfelünk a házigazda Vitesse csapata volt, ahol sikerült lekopírozni az előző napi, Feyenoord elleni mérkőzést. Azzal a különbséggel, hogy ezen a találkozón az első félidő volt a miénk, három-négy hatalmas helyzetet is kialakítva, míg a második játékrész a hazai csapatnak sikerült jobban, ha máshogy nem is, de a gólok számát tekintve biztosan.
Ez a torna kiváló lehetőség volt számunkra, hogy nemzetközi tapasztalatot, rutint szerezzenek játékosaim, valamint egy kicsit saját bőrükön érezzék, milyen a labdarúgás sebessége, ritmusa a nálunk - futballban - magasabban jegyzett országokban. Úgy érzem, hogy a három egygólos vereség ellenére sem vallottunk szégyent, mert ha a jól sikerült négy félidőben mutatott játékot, hozzáállást, helyzetkialakítást nézem, csak gratulálni tudok a keret minden egyes játékosának.
Szerda este meglátogatott minket Bencze Márk, aki nemrég még Akadémiánkon pallérozódott, s aki jelenleg a Vitesse U19- es csapatának tagja. Márk nagyon sokat mesélt az itteni tapasztalatairól, érdekes és hasznos információkat osztott meg velünk, a Vitesse-nél eltöltött időszakáról. Remélem, hogy ebből a beszélgetésből is sokat tudtak tanulni a játékosaim. Bízom benne, hogy a hétvégi, soron következő nyíregyházi bajnoki mérkőzésünkre átmentjük az itt mutatott formánkat.

Szép volt fiúk, Hajrá Vasas Kubala!
 

2017.10.19. 18:40

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu