U15 U15 - Pál Zoltán: Nagyon pozitív és tanulságos volt ez a pár nap

U15

Vasas Kubala Akadémia - FC Midtjylland 2-3
Vasas Kubala Akadémia - Feyenoord  0-2
SBV Vitesse - Vasas Kubala Akadémia 3-1

Hollandia, Arnhem, Papendal Sportcentrum, 2017.10.18-19.

Pál Zoltán vezetőedző:

-A héten egy nemzetközi tornán vettünk részt Hollandiában, az SBV Vitesse klubjánál. A házigazda korosztályos csapatán kívül még a Feyenoord és a dán FC Midtjylland együttesével mértük össze erőnket a két nap alatt. A játékosok a mérkőzéseken megtapasztalhatták, hogy milyen gyors és fizikálisan erős az európai futball. Az első napon a dán csapat ellen kezdtük a tornát, ahol az első félidőben jól és szervezetten futballoztunk. Zártan védekeztünk, szép kontrákat vezettünk, aminek eredményeként a szünet előtt a vezetést is megszereztük, Varga Donát okos emelése után. A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Egy szép támadás végén növeli tudtuk előnyünket - a szünetben beállt - Kelemen Laci révén. Sok erőt mozgósítottunk a fizikálisan erős és képzett futballistákból álló dán csapat ellen, de a mérkőzés második szakaszában  már nagyobb területek voltak a csapatrészek között. Ezáltal nem tudtunk labdát szerezni a középpályán, így ellenfelünk sorra alakította ki a helyzeteit. Az utolsó másodpercekben, egy szöglet után fordítani tudtak, ezzel megnyerték a mérkőzést.
A második összecsapáson a Feyenoord csapatával játszottunk. Itt is jól kezdtük a mérkőzést, már a második percben vezetést szerezhettünk volna, viszont a kapuson is túljutva - hatalmas helyzetben - az oldalhálóba rúgtuk a labdát. Ezután átvette az irányítást a Feyenoord. Az első mérkőzéshez hasonlóan, nem zártunk rendesen, sokszor elcsúszott a védekezésünk, amit az ellenfél technikás támadói magabiztosan kihasználtak. Kétgólos hátránnyal fordultunk, ami már a mérkőzés végéig nem változott.
A szerdai napon a házigazda ellen játszottunk, itt már az 5. percben megszereztük a vezetést, viszont a félidő végéig megfordította ellenfelünk az eredményt. A mérkőzés végén, egy lecsúszott beadásból tudta növelni előnyét a Vitesse, mi pedig a sok kidolgozott helyzet ellenére nem tudtunk válaszolni a mérkőzés végéig. Úgy érzem, hogy az utolsó meccsen játszottuk azt, amit szerettem volna: szűken védekeztünk, csapatként együtt mozogva, voltak párharcok a középpályán, amit hiányoltam is az előző meccseken. A támadó játékunk is határozottabb volt ezen a mérkőzésen, sorra alakítottunk ki létszámfölényes helyzeteket, amit jó százalékkal lejátszottuk. Viszont a befejezések nem sikerültek, hatalmas helyzeteket hagytunk ki. A sikerélmény ezúttal elmaradt, de nagyon pozitív és tanulságos volt ez a pár nap. Láttuk a hiányosságainkat is: agresszivitásban, gondolkodásban, fizikálisan van hova fejlődnünk. Nagy élmény volt a srácoknak ez a túra, hiszen megismerkedhettek más futballkultúrával, a modern labdarúgás sajátosságaival, valamint utolsó este találkozhattak Bencze Márkkal, aki élménybeszámolót tartott számunkra az itteni életéről és pályafutása alakulásáról.

2017.10.19. 19:45

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu