MLSZ U15 válogatott: Svájc ellen lépett pályára a csapat két mérkőzésen

fotó: mlsz.hu

Az U15-ös magyar válogatott Telkiben játszott felkészülési mérkőzéseket Svájc együttese ellen, keretben tehetséges kapusunkkal, Németh Márkkal és korábbi játékosunkkal, a Belgiumban futballozó Németh Andrással. Márk az első összecsapás után nyilatkozott honlapunknak is:

-Vasárnap délután érkeztünk meg Telkibe, ahol kiváló körülmények között készülhettünk a svájci csapat ellen. Hatalmas élmény volt újra magamra ölteni a címeres mezt, de ugyanilyen fontos, hogy ezúton is szeretnék gratulálni az U17-es magyar válogatottnak az óriási sikerükhöz, amit elértek a horvátországi Európa-bajnokságon!

Magyarország–Svájc 2–3 (2–1)

Gól: Major (8.), Zuigéber (33.), illetve Becir (14.), Abiran (52.), Bung Tsai (75.)

Magyarország: Németh Márk (Vaits Marcell 41.) – Hosszú Zétény, Bekker Roland (Csige Zsolt 41.), Balogh Botond, Török Kevin (Kovács Gergő 41.), Kata Mihály (Németh András 58.), Zuigéber Ákos (Szalay Szabolcs 66.) , Kalmár Benedek (Kenderesi Dávid 41.), Major Sámuel (Mari Zoltán 77.), Mester Csaba (Komáromi György 41.), Ominger Gergő (Kosznovszky Márk 41.)

- Két ellentétes félidőt láthattunk a csapattól. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, uraltuk a mérkőzést, további gólokat szerezhettünk volna. A második félidőben szinte kicserélődött a csapat, a stáb szeretne minél több fiatalnak lehetőséget adni, és nemzetközi meccseken tesztelni az egész keret versenyképességét. Szépen formálódik a csapat, de olykor talán hiányzik az összhang a játékosok között, és emiatt nem mindig teljesítünk stabilan. Hasznos, jó mérkőzést játszottunk Svájccal – nyilatkozott a mérkőzést követően Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Svájc 0-2 (0-1)
 
Magyarország: Németh Márk (Bencze Antal, 41.) - Szabados Attila, Balogh Botond, Iyinbor Patrick, Bekker Roland (László Dávid, 41.) - Kosznovszky Márk (Ominger Gergő, 63.), Szalay Szabolcs (Orsós Tamás, 56.), Németh András (Kata Mihály, 41.) - Zuigéber Ákos, Major Sámuel, Mester Csaba
 
- Erre a mérkőzésre nem tudtuk a legerősebb csapatot pályára küldeni, több futballistát is vissza kellett engednünk klubcsapatához, ennek ellenére az első félidőben szervezetten játszottunk, kiegyenlített volt a játék, és a második félidő elején sem volt nagyobb probléma a teljesítményünkkel. A svájciak első gólját fegyelmetlenség és figyelmetlenség előzte meg, nem tudtunk levédekezni egy szabadrúgást. A végére elfáradtunk, a nemzetközi mérkőzések magas iramát még nem bírják a játékosaink, így nem kerülhettük el a vereséget - értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző. 

2017.05.19. 10:45

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu