VKLA U15P BLSZ mérkőzés beszámolók

U15P

2015.03.14. Pasarét

VKLA – HIDEGKÚTI SC 12:2 (7:0)

Vasas Kubala Akadémia:

Mészáros D – Demeter Á (Tóth M 41’), Ladányi K (Valkó B 50’), Bózsik D (Garai L 41’), Sagáth Z (Veress D 41’) – Barizs M, Bakonyi Á, Hámori Á – Ivády Cs (Engler B 50’), DeleaZs, Pigler B (Tamáska P 50’)

Gólszerző:Barizs M 4 / DeleaZs 2 / Tóth M 2 / Hámori Á / Ivády Cs / Tamáska P / Valkó B

Bernáth Tamás, vezetőedző: A tavasz első bajnoki mérkőzését hazai környezetben játszottuk. Hamar elkezdtük a gólgyártást, és a félidő közepére már megnyugtató előnyt szereztünk – gyakorlatilag eldöntve a három pont sorsát. Szerencsére nem csak a kapuk előtt, hanem a mezőnyben is uraltuk a játékot, így a hátralévő időben felszabadult, és helyenként látványos futballt mutattunk be.

 

2015.03.19. Kolozsvári T.u.

II.KER.UFC - VKLA 4:1 (2:0)

Vasas Kubala Akadémia:

Koplányi K – Demeter Á,  Ladányi K,Bózsik D (Garai L 65’), Sagáth Z (Veress D 47’) – Barizs M, Bakonyi Á, Hámori Á(Valkó B 65’) – Tamáska P (Delea Zs. 41’), Ivády Cs, Pigler B (Tóth M 47’),

Gólszerző: Ivády Cs.

A második fordulóban a tabella éllovasához látogattunk. Sajnos hamar, már a 3. percben hátrányba kerültünk egy szögletrúgást követően. Örömteli módon a korán bekapott gól egyáltalán nem zavarta meg a sorokat, sikerült egységesen, és hatékonyan együttműködve futballoznunk a továbbiakban.

A két védővonal között - lényegében a mezőnyben - a mi játékunk érvényesült: többet birtokoltuk a labdát, és kétszer, háromszor annyi pontos átadást könyvelhettünk el, mint ellenfelünk. Jól reagáltunk a váltásokra, hatékonyak voltunk a labda visszaszerzésében is.

Problémáink a védelmi vonalakon kezdődtek. Amíg ellenfelünk támadói a védelmünk mögé juttatott labdák nagy részéből veszélyt, helyzetet alakítottak ki, vagy gólt szereztek, addig a mi támadóink az áttörés után nem tudták megtartani a nehezen megszerzett előnyüket, erejükből helyzetre alig futotta, inkább csak néhány beadás után veszélyeztettük a kaput.

Ez az állapot csak a mérkőzés utolsó 20 percére változott meg, ekkor többször törtünk át gólveszélyesen kombinatív játékkal. Ebben az időszakban szépítettünk is, azonban négygólos hátrányunk már ledolgozhatatlannak bizonyult.

Összességében emelt fővel távozhattunk, mert játékunkkal egyáltalán nem vallottunk szégyent, sőt, mezőnyben időnként a listavezető fölé is nőttünk, ám ez a futballban csak erkölcsi siker.

Amíg ezt a játékot gólra játsszák, addig a mérkőzések a kapuk előtt dőlnek el!Ott sajnos ellenfelünk feltétlenül jobb volt nálunk, mert mindkét kapu előtt az ő szándékaik érvényesültek, így győzelmük teljesen megérdemelt.

 

2015.03.29. Pasarét

VKLA - IKARUS6:2 (1:1)

Vasas Kubala Akadémia:

Mészáros D – Demeter Á (Valkó B 58’), Ladányi K,Bózsik D (Engler D 65’), Veress D (Vörös Zs 53’) – Barizs M, Bakonyi Á, DeleaZs (Balla P 65’)  –Tamáska P (Garai L 41’), Tóth M (Ivády Cs 41’),Pigler B

Gólszerző:Ivády Cs 3, Bakonyi Á, Demeter Á, Pigler B

A futballban gyakran előfordul, hogy a végeredmény nem tükrözi kellően a játék képét, és csalóka következtetéseket enged levonni annak, aki nem látta magát a mérkőzést. Ez is egy ilyen meccs volt. A 6:2-es eredmény azt sugallja, hogy „diadalmenet” és „örömfutball” volt számunkra a mérkőzés, holott…

Ellenfelünk kezdettől fogva bátran és pontosan futballozott a mezőnyben, agresszív labdaszerzési kísérleteivel legtöbbször már a labdakihozatalainkat is hatékonyan zavarta. Játékosaink többségét ez a fellépés mintha váratlanul érte volna, úgy látszott, kissé furcsállják, hogy az Ikarus meg szeretne minket verni, és nem csak az áldozati bárány szerepét szeretné eljátszani.

Mireezt ésszel felfogtuk, akkora zavar lett belőle, hogy a csapatjátékunk kezdett atomjaira hullani. Futballunkat rengeteg rossz megoldás jellemezte: pontatlan átadások, borzasztó átvételek, az együttműködés teljes hiánya labdabirtoklásban, illetve labdaszerzésben. Leggyengébbek a labdabirtoklás váltásokra történő reakciókban voltunk, szinte az összes párharcból lecsorgó/lepattanó labdát ellenfelünk gyűjtötte be. Sokszor percekig nem tudtunk kijönni a térfelünkről - ez azok után nem csoda, hogy az Ikarus jól, mi pedig rendkívül rosszul játszottunk. A félidei döntetlen állás ránk nézve volt hízelgő, jóformán értékelhető támadás nélkül, a semmiből egyenlítettünk.

A második félidő két részre osztható. Az első húsz percben hasonlóan csapongó játék zajlott, mint az első félidőben, annyi különbséggel, hogy kapura jóval veszélyesebbek voltunk, mert a támadósorunk gyorsaságban és agresszivitásban javult a szünetben eszközölt változtatások hatására. Ennek, és a csereként beállók (Ivády Csongor, Valkó Bence, Vörös Zsombor)jó teljesítményének köszönhetően szereztünk néhány megnyugtató, és a meccset eldöntő gólt, amelyek után az utolsó 20 percre végre megtaláltuk egész nap keresett önmagunkat, és a hátralévő időben futballoztunk is egy keveset.

A futballt gólra játsszák, így az eredmény miatt természetesen nem kell szégyenkeznünk, ám a mutatott játék egyáltalán nem alkalmas arra, hogy bármelyik eleme is a célirányos fejlődésünket szolgálta volna. Persze tanulsága mindennek van, hiszen nincs előre, megnyert mérkőzés, vagy megvert ellenfél, ha van tudásbeli különbség, azt mindig a pályán kell tudni érvényesíteni.

2015.03.31. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu