U16 U16 - Varga Donát: Mindig jó lesz visszagondolni erre a pár napra

Varga Donát az egyik olyan labdarúgó a Vasas Kubala Akadémián, aki egy korosztállyal följebb is meghatározó tagja tud lenni csapatának. Nem csupán kezdő játékos, de a gólgyártásban is aktívan kiveszi a részét Horváth Gábor vezetőedző U16-os legénységében. Donát múlt héten saját korosztályával, az U15-ös csapattal utazott Hollandiába, ahol szintén sikeres tudott lenni, hiszen a dán FC Midtjylland és a holland SBV Vitesse kapujába is betalált.

-A holland látogatás több szempontból is tanulságos volt. Ezen a tornán megtapasztalhattuk, hogy milyen az európai top futball. Azt gondolom, az összes meccs első félidejében partiban tudtunk lenni az ellenfeleinkkel, azonban a második félidőre elfogytunk mind szellemileg, mind fizikailag. Hasonló játékstílust képviseltünk mint az ellenfeleink, bár az agresszivitás eltért. Az FC Midtjylland ellen vezetni tudtunk 1-0-ra, majd 2-0-ra is, de az előnyünket sajnos nem tudtuk megtartani. A Feyenoord elleni mérkőzésünkön kicsit fáradtak voltunk, hiszen az első meccs után csupán húsz perc pihenőnk volt, így sajnos ezen a mérkőzésen is vesztesen hagytuk el a pályát. Másnap az SVB Vitesse volt az ellenfelünk, ahol ismét vezetést szereztünk, viszont megtartani újfent nem tudtuk az eredményt.

Varga Donát Hollandiában is megtapasztalhatta, hogy milyen érzés idősebb játékosokkal készülni, játékosunk a holland partner U16-os keretével edzett.

-Csütörtök délelőtt regeneráló edzésre készült a csapatom, amikor szólt az edzőm, hogy a Vitesse U16-os korosztályával fogok aznap tréningezni. Nagyon meglepődtem, hogy egy  élvonalbeli klub idősebb korosztályával edzhettem. Rendkívül jól éreztem köztük magam, maximálisan befogadóak voltak velem. Számomra ez a négy nap egy olyan felejthetetlen élményt adott, amit az itthoni bajnokságban is szeretnék majd kamatoztatni, a saját csapatomban. Mindig jó lesz visszagondolni erre a pár napra. Hajrá Vasas Kubala!

Varga Donát a héten újra kiemelt programon vesz részt: az U15-ös válogatott meghívására Telkiben léphet pályára Norvégia együttese ellen.

2017.10.24. 13:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu