MLSZ U16 válogatott - Németh Márk védte kapunkat Ausztria ellen

Az U16-os korosztályú magyar válogatott két mérkőzésen lépett pályára a héten, mindkét alkalommal Ausztria volt a mieink ellenfele Telkiben. A második összecsapáson - mely 3-3-as döntetlennel zárult - Akadémiánk tehetséges hálóőre, Németh Márk védte a kaput. A keretben szerepelt egykori akadémistánk, a KRC Genk színeiben futballozó Németh András is.

-Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy magamra húzhattam a címeres mezt. Két meccset játszottunk Ausztria ellen, én a csütörtöki mérkőzésen jutottam szerephez. Egy erős és erőszakos ellenféllel játszottunk, ami azt eredményezte, hogy rövid időn belül háromgólos hátrányba kerültünk. A csapat mentalitását tükrözi, hogy innen felállva, 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a csapat eredményességéért! - foglalta össze fiatal kapusunk, Németh Márk a Telkiben szerzett tapasztalatait.

-Mentálisan sikerült rendbe hozni a csapatot, az eredmény is azt mutatja, hogy miután átestünk a holtponton, egyenrangú ellenfele voltunk az osztrák csapatnak, egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a találkozót - értékelt a mérkőzést követően Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. -Ahhoz azonban, hogy ilyen erősségű csapatok ellen győzni tudjunk, még sokat kell tenniük a játékosoknak, ami többek között azon is lemérhető volt, hogy három félidőre volt szükség ahhoz, mire felvettük a nemzetközi iramot. Ez a két mérkőzés megmutatta, kik azok a játékosok, akikre számíthatunk a későbbiekben is.

Magyarország-Ausztria 3-3 (2-3)

Magyarország: Németh Márk - Vita Dániel (Bischoff Marcell, 40.), Ilyonbor Patrik (Horváth Milán, 69.), Török Kevin (Wágenhoffer Márton, 54.), Bekker Roland - Godányi Dominik (Kata Mihály, 40.), Kosznovszky Márk - Major Sámuel (Szalay Szabolcs, 40.), Mester Csaba (Zuigéber Ákos, 40.), László Dávid (Csányi Ádám, 69.) - Németh András

2017.10.20. 09:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu