U17 U17 - Laczkó János: A játékosok folyamatosan fejlődnek és ami a legfontosabb, hogy akarnak is fejlődni

A 2017-es esztendő befejeztével számot vetettünk akadémiai korosztályainknál. Kíváncsiak voltunk, vezetőedzőink milyen tervekkel vágtak neki nyáron a munkának, miként élték meg az őszi szezon legfontosabb pillanatait, illetve a tavaszi szezon előtt melyek a legfontosabb célok. A mai napon Laczkó Jánossal, az U17-es korosztály vezetőedzőjével beszélgettünk.

A nyári felkészülési időszakban milyen konkrét tervekkel kezdtétek meg az őszi szezont megelőző munkát?

-Az U17-es csapatot a 10. fordulóban vettem át, így számunkra hat bajnoki mérkőzés adta meg a lehetőséget egymás megismerésére. A cél az volt, hogy stabilizáljuk a csapat teljesítményét.

Sikerült-e a keretet ideálisan összeállítani, az érkező játékosok megfelelően be tudtak épülni a csapatba?

-Az érkezésem idején 25 játékos alkotta a keretet. A bajnoki meccseken tudtuk őket kipróbálni, így a téli felkészülés ad majd lehetőséget, hogy mindenki bizonyítson.

Volt a csapat életében olyan pillanat, amely az őszi szezon mélypontjának volt tekinthető, s meghatározó volt a hónapok során?

-Nem volt nehéz pillanat, mert a játékosok nagyon jól dolgoztak, ami esélyt ad a fejlődésnek.

Minden időszakban észrevehetőek olyan játékosok, akik munkája mellett nem mehetünk el szó nélkül. A te korosztályodban - a teljesítményét vagy a fejlődését tekintve - volt-e ilyen szempontból kiemelkedő játékos?

-Nevet azért nem mondok, mert mindegyik játékos hozzátette a magáét: valaki a hozzáállásával, míg mások az eredményes megmozdulásaikkal.

Az őszi szezon lezárultával hogy érzitek, sikerült-e megvalósítani a nyár elején kitűzött célokat: mi az, amit igen, s miben kell még tovább fejlődnötök?

-A játékosok folyamatosan fejlődnek és ami a legfontosabb, hogy akarnak is fejlődni. Legfőképp a helyzetkihasználásban és az egy az egy elleni védekezésben kell fejlődni.

Szakemberként az elmúlt szezon során mi volt az a pont, amely a pályafutásod meghatározó részévé vált?

-Minden pillanat egy tanulási lehetőség és öröm számomra, hogy itt fejlődhetek.

A tavaszi szezonban lesz munkátok bőven, a lehetőség adott megvalósítani mindazt, amit elvártok magatoktól. Milyen feladatokkal, gondolatokkal engedted pihenőre a játékosaidat?

-A három hét pihenőben egy hét teljes pihenő, egy hét aktív sportolás - futball nélkül - és egy hét egyéni program elvégeztével nem a nulláról kezdik a játékosok a felkészülést.

2018.01.04. 10:52

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu