VKLA U18 válogatott: Egygólos győzelem Szerbiában

 
Az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott a héten összetartáson vesz részt. Labdarúgóink Szerbiában két idegenbeli mérkőzést játszanak a szerbek ellen, ebből a keddi első összecsapás - a pályán kezdő játékosként bizonyító akadémistánkkal, Kovács Dáviddal - győzelemmel zárult.
 
A keddi első összecsapás első félidejében nagyszerű futballal rukkolt elő az Oscar Corrochano vezette együttes, agresszíven letámadta a szerbeket, a megszerzett labdákból pedig sorra vezette támadásait, több nagy helyzetet is kialakítva. A 24. percben góllá érett a fölényünk, egy szabadrúgást követően a kapufáról, majd az ismétlés után a kapusról kipattanó labdát Patik Márton továbbította a kapuba (0-1). A 33. percben ismét szabadrúgáshoz jutottunk, Tajti Mátyás pedig nagyszerűen tekerte a kapuba a labdát (0-2), így kétgólos előnyünknél érkezett el a játékrész vége. 
 
A második félidőben a szerbek feljöttek, főleg azok után, hogy Kamarás Györgyöt második sárgával kiállította a játékvezető. A 63. percben sikerült is megszerezniük a szépítő gólt a hazaiaknak, egy jobb oldali beadásba egy támadó még beleért, a visszafutó Szalai Andrásra pöckölte a labdát, amely így a hálóba pattant (1-2). A folytatásban mezőnyfölényben játszottak ugyan a hazaiak, védekezésre kényszerítették a mieinket, mégsem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani, nem is változott az eredmény a lefújásig, válogatottunk nagyot küzdve megnyerte a találkozót. 
 
- Megküzdöttük ezért a győzelemért, az első félidőben támadásban, a másodikban a védekezésben nyújtottunk jó teljesítményt. A csapat mentális erejét mutatja, hogy emberhátrányban nagyot harcolva sikerült megtartani az előnyt, és végig jó szellemben futballozva megnyertük a találkozót - nyilatkozta Oscar Corrochano a lefújás után. 
 
Szerbia-Magyarország 1-2 (0-2)
Magyarország: Demjén Patrik - Tóth Dávid (Nagy Zsombor, 77.), Szalai András, Patik Márton, Gergényi Bence - Bayer Bence, Tajti Mátyás (Bíró Bence, 60.), Szabó Bence - Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 77.), Kamarás György, Takács Ronald (Hinora Kristóf, 77.) G.: Patik a 24., Tajti a 33. percben
 
forrás: mlsz.hu

2016.04.20. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu