VKLA U18 válogatott: Játékosaink Telkiben készülnek

A vasárnapi napon megérkeztek akadémistáink az U18-as válogatott összetartására Telkibe. Lőrincz Péter, Szilágyi Zoltán, Kovács Dávid és Micsinai Miklós részvételével egy közös ebéd volt a nyitó program, majd egy kisebb pihenőt követően egy regeneráló edzés került napirendre. Hétfő délelőtt az edzésben már szerepelt stabilizáció és koordináció, a labdás részben pedig voltak technikai jellegű gyakorlatok is. A tréninget egy 6:3 elleni labdatartás zárta.

Akadémistáink a Telkiben folyó munkát már a 39 éves, spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochanoval, az U19-es válogatott új szakvezetőjével kezdték meg.

A spanyol származású szakember az Eintracht Frankfurt korosztályos csapatainál kezdte meg edzői pályafutását, majd 2012-ben, UEFA Pro licences edzői képesítéssel a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője lett. Az U21-es válogatott másodedzője lett a 2013-as U21-es Európa-bajnokság végéig, majd a Frankfurt Bundesliga I-es együtteséhez került Armin Veh vezetőedző segítőjeként. Tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékosmegfigyelőként, innen szerződött a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. 

A szakember jelenleg Telkiben edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára.

- Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak - mondta az mlsz.hu-nak a frissen kinevezett szövetségi edző. - A magyar labdarúgásnak mindig is voltak nagyszerű játékosai, szeretnék segíteni abban, hogy az utánpótlás a jövőben is kiemelkedő labdarúgókat adhasson a válogatottnak. A korosztályos csapatomnál jövő héten kezdjük a közös munkát, az első napokban a játékosok megismerése, a személyes kapcsolatok kialakítása lesz a legfontosabb feladat, a későbbiekben pedig az Eb-selejtező sikeres megvívása kerül középpontba. 

- Nagy öröm számomra, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, az utánpótlásfutballban jártas szövetségi edző érkezett az MLSZ alkalmazásába, aki örömmel vállalta a feladatot, és igazi kihívásként tekint a rá váró munkára - mondta a szakember kinevezéséről Bernd Storck sportigazgató az mlsz.hu-nak. - Oscar Corrochano elsődleges feladata a jelenlegi U18-as válogatott felkészítése az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre, de emellett természetesen részt vesz a többi korosztályos csapat munkájában is.

2016.02.23. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu