U19 U19 - Malkócs Marcell: Lassan körvonalazódnak az erőviszonyok

U19-es korosztályunk három ponttal vezeti a legidősebbek bajnoki tabelláját, ám nem ez az egyetlen dobogós helyezés Tóth László vezetőedző csapatánál. Házi gólkirályunk, hat találattal a góllövő lista harmadik helyén álló Malkócs Marcell mindkét újpesti klubnak, illetve a PMFC-nek, a gyirmótiaknak és Nyíregyháza együttesének is betalált a hálójába. A 11 összecsapásból 9 alkalommal győztesen kikerülő keret meghatározó gólfelelőse nyilatkozik ezen a héten az elmúlt forduló találkozójáról, valamint a szombati bajnoki mérkőzésről.

-A bajnokság előrehaladtával lassan körvonalazódnak az erőviszonyok. Csapatunk tiszteletet parancsoló eredményt ért el eddig, három ponttal vezetjük a tabellát. Ennek köszönhető, hogy ellenfeleink az utóbbi mérkőzéseken többször szinte feladják a támadás lehetőségét, valamint beállnak keményen védekezni. Így tette ezt a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata is az elmúlt hétvégén, zártan és fegyelmezetten védekeztek. Az első félidőben többször áttörtük ezt a védelmet, helyzeteink is voltak, viszont sajnos ezeket rendre elpuskáztuk. Fontos, hogy egy ilyen - védekező - csapat ellen minél előbb gólt szerezzünk, hiszen akkor egyrészt még jobban a védekezésre összpontosítanak, s így akkor esélyük sem lesz a gólszerzésre, vagy feladják a sündisznóállást és futnak az eredmény után. Ebben az esetben viszont feladják a zárt védekezést is, megkönnyítve ezzel azt, hogy további találatokat érjünk el. Ez utóbbi történt a békéscsabaiak ellen is: a 70. percben góllá érett a fölényünk, rá pár percre pedig már 2-0 volt az állás, ami aztán a végeredmény is lett.

Hétközi programként egymás elleni játék volt napirenden két legidősebb korosztályunk számára, hétvégén viszont már a tabella 6. helyén tanyázó kaposváriakhoz utaznak Malkócs Marcellék.

-A keddi, házon belüli edzőmérkőzés egy lendületes, jó iramú csata volt, melyen a papírforma szerint alakult az eredmény. Szombaton azonban már nagyobb összecsapás vár ránk, hiszen ellenfelünk a tavalyi bajnok, a Kaposvári Rákóczi BFLA csapata lesz, akik az idén eléggé rapszodikus játékot mutattak. Több esetben is kaptak öt gólt, viszont legalább ugyanennyi mérkőzésen rúgtak 3-4-et. Ők biztosan nem fognak beállni védekezni ellenünk, hiszen ha a tavalyi eredményükhöz méltó helyen szeretnének végezni a bajnokságban, akkor nekik is minden mérkőzésen a győzelemre kell törekedniük. Nehéz megjósolni, hogy a hétvégén melyik Kaposvárral találkozunk, a gyengélkedő vagy a kitűnő formát mutató csapattal... Mindegy is melyik formáció jut nekünk belőlük, a lényeg, hogy tőlük is elhozzuk a három pontot.

2017.11.09. 16:22

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu