VKLA U19: Értékes 3 pontot szereztünk a Váctól

Vasas Kubala Akadémia - Vác 2-1 (0-1)

Fáy utca műfüves pálya 2016.03.05. 9 óra 30 perc

Lőrincz P. -  Szilágyi Z., Pápai M., Durso G. - Danyis J.,  Kleisz M., Micsinai M., Major M.  - Horváth P. - Erdélyi Zs., Kovács D.

Cserék: Kerék A. - Danyis J. helyett a 46. percben, Borvető Á. - Horváth P. helyett a 46. percben, Molnár E. - Micsinai M. helyett a 81. percben, Mendebaba Sz. - Kleisz M. helyett a 81. percben és Fodor D. - Kovács D. helyett a 84. percben

Gólok: Kovács D. 50. perc, Mendebaba Sz. 83. perc, illetve Niedermüller Á. 7. perc

Vezetőedző:

Kiegyenlített az U19-es bajnokság, mert fizikálisan jól felkészített csapatok ellen kell összemérnünk a tudásunkat hétről hétre, ahol apróságok dönthetnek a végeredményt illetően. A felnőtt foci kapujában sokkal agresszívebben és keményebben kell játszanunk, mint tettük azt az első félidőben. Nehezen lendültünk játékba, mert nem volt megfelelő összhang a csapatrészek között, ami kihatással volt a játékunkra. Keveset tartózkodtunk a támadó harmadban, ami meghatározta a mérkőzés ritmusát, egyedül a pontrúgásaink jelentettek veszélyt a vendégek kapujára. A Vác az első védekezési hibánkat azonnal kihasználta és megszerezte a vezetést, ami megfogta a csapatot. Közben Horváth Patrik is megsérült egy ütközésnél, aki a támadásépítések egyik kulcsfigurája.

A félidőben kettőt cseréltünk annak érdekében, hogy felrázzuk a csapatot, és megfordítsuk a mérkőzés állását. Jól kezdődött a második játékrész, mert azonnal két nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, amit sajnos elpuskáztunk. Motiváltabbak voltunk, több párharcot sikerült megnyernünk, és feljebb toltuk a védelmi vonalunkat, ami döntőnek bizonyult. Borvető Áron remek labdaszerzésének, és indításának köszönhetően Kovács Dávid léphetett ki a védők közül, aki higgadtan kilőtte a hosszú sarkot. Tovább fokoztuk a tempót, de az utolsó passzaink nem sikerültek igazán. Az akarással viszont nem volt gond, mert mentünk előre a győzelem reményében. Az utolsó tíz percben friss játékosokat hoztunk be a középpályára, hogy tovább fokozzuk a tempót. Szerencsére bejött az elképzelésünk, mert Kerék András remek beadását, az egy perccel korábban pályára lépő Mendebaba Szása a kapuba bombázta. Utóbb kiderült, hogy nemcsak a vezetést, de a győzelmet is megszereztük ezzel a góllal.  A felnőtt foci kapujában már nincsenek könnyű mérkőzések, ezért is kell minden mérkőzésből levonni a megfelelő tanulságot, hogy fejlődjünk, még jobbak legyünk!

Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez!

Hajrá Vasas Kubala! 

2016.03.07. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu