VKLA U19: Interjú Kovács Dáviddal

 
Kovács Dáviddal, U19-es akadémistánkkal beszélgettünk ma délután, az apropót pedig a BFC Siófoknál eltöltött próbajáték eddigi időszaka, valamint a ma délelőtti, RKSK elleni gólja adta. Dávid, mi történt azóta, hogy január 4-én elutaztatok csapattársaddal, Szilágyi Zolival Siófokra? Leköltöztetek mindketten és egy új légkörbe csöppentetek. Milyen körülmények között tudtok készülni, sikerült a beilleszkedés?
 
-Szenzációsan érezzük magunkat, a csapattársaink azonnal befogadtak minket. A körülmények nagyszerűek, a pályán is és azon kívül is kiegyensúlyozottan élünk.
 
Lényegesen megváltozott az életetek, az időbeosztásotok, hogyan telik egy napotok?
 
-A csapat közös reggelivel indítja a napot, utána van egy délelőtti edzés. Szintén közösen megebédelünk, majd két órás pihenő következik. Próbálok ilyenkor pihenni, főleg alvással töltöm ezt az időt. Délután újabb edzésünk van, utána pedig akadémista csapattársammal, Szilágyi Zolival ütjük el az időt, ami ebben a téli időszakban egyértelműen Play Station!!
 
Felnőtt közegbe érkeztetek, hogyan tudtok alkalmazkodni az új elvárásokhoz. Mennyiben másabb a munka az eddigi ifi korosztályhoz képest?
 
-Nagyon jó munka folyik Siófokon, naponta kétszer edzünk a csapattal. Kemények, pörgősek az edzések. Nagy öröm számomra, hogy ilyen rutinos játékosokkal készülhetek. Az elvárások magasak, nekem pedig bizonyítanom kell.
 
Milyenek a visszajelzések a csapaton belül, hogy érzed, az elvárásoknak megfelelően tudtok teljesíteni?
 
-Az itt eltöltött hetek alatt már most nagyon sokat tanultam az edzőimtől és a csapattársaimtól, csapatkapitányunktól, Vasastól kölcsönbe jött játékosoktól egyaránt. Mindenben, még a legapróbb dolgokban is folyamatosan segítenek az edzőink. Legyen szó labdaátvételekről, fejelési mozdulatokról, gyorsaságról, dinamikáról, de akár a pályán kívül az élet egyéb területein is, azonnal jön mindenki és segítenek minket. Érezhető, mekkora figyelemmel foglalkoznak velünk.
 
A bizalmat úgy tűnik, hogy sikerül meghálálnod, hiszen eddig is jó híreket olvashattunk rólad a BFC Siófok honlapján, ma pedig az RKSK ellen góllal tudtad győzelemhez segíteni a csapatodat.
 
-A mai mérkőzésen az utolsó 20 percre szálltam be jobb oldalra. Amit kért az edzőm, azért mindent megtettem, hajtottam, próbáltam sikeresen játszani, hogy betalálhassak. Nagyon fontos volt nekem, hogy most gólt tudjak rúgni.
 
Még néhány hét és befejeződik a felkészülési időszak. Hogyan alakul a hátralévő programotok?
 
-Az alapozás időszaka nagyon kemény, a szombati Vasas elleni edzőmérkőzés után van még jövő héten 3 edzés és szintén egy edzőmérkőzés Székesfehérváron a Videoton FC ellen. Egy hét múlva utazunk edzőtáborba Törökországba, ahol az egy hetes tervezett programban szerepel egy örmény csapat, az FC Alashkert és egy német csapat, a Kickers Offenbach elleni felkészülési mérkőzés.
 
 Szombaton éppen a Vasas ellen léptek pályára. Milyen érzésekkel készülsz egy ilyen találkozóra?
 
-A hétvégi Vasas elleni meccsen is ugyanúgy fogok készülni, mint most a harmadosztályú RKSK ellen vagy az U19-ben a Puskás Akadémia ellen. Minden mérkőzés ugyanolyan fontos nekem, de természetesen éppen a Vasas ellen ez plusz motivációt jelent számomra. Bízom benne, hogy minél több játéklehetőséget kapok, de akármennyi időt is töltsek majd a pályán, azalatt kell bizonyítanom, akárcsak ma.
 
A felkészülés után hogyan tovább, hol folytatódik a munka, Siófokon vagy Angyalföldön?
 
-A tavaszi szezonban Siófokon fogunk edzeni, együtt készülünk a felnőtt csapattal a hétvégi bajnoki mérkőzésekre. Szombaton viszont a Vasas Kubala Akadémia tavaszi U19-es bajnoki mérkőzésein fogunk pályára lépni. A szezon lezárulta után nyártól akár szerződést is kaphatunk Siófokon, de nagyon-nagyon sok munka van még addig, hogy NBII-ben bemutatkozhassunk, ezért rengeteg munka és edzés kell ezután is!
 
Azt utolsó mondataid példát mutathatnak az utánad következő korosztályoknak, hiszen általad elérhetővé vált minden akadémistánk számára egy olyan kézzelfogható és elérhető cél, mely jobban és jobban motiválhatja őket a munkájukban.
 
-Saját tapasztalatból azt mondanám minden akadémistának, hogy soha ne érezzék magukat fáradtnak egy edzéshez, soha ne gondolják azt, hogy lehet félvállról venni egy napot. Amennyit csak tudnak, minél többet eddzenek, maradjanak kint edzés után is a pályán, vállaljanak plusz külön munkát, erősítsenek nagyon sokat! A jó játék és a tehetség mellett ugyanolyan fontos a kitartás, a kemény munka és a küzdelem. Meglesz az eredménye és oda lehet kerülni a céljainkhoz. Schindler Szabolcs U19-es akadémista edzőmtől és most a siófoki edzőimtől is ugyanazt a tanácsot kaptam mindig: "Munka, munka, munka"...és a titok tényleg ebben rejlik, ezt nagyon megtanultam, dolgozni minél többet és soha fel nem adni!
 

2016.01.28. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu