VKLA U19: Kis szerencsével győzelem is lehetett volna

Vasas Kubala Akadémia - Honvéd 2-2 (1-0)

Fáy utca, műfüves pálya 2016.03.19. 9 óra 30 perc

Tomori Z.  -  Tóth O., Durso G., Szilágyi Z., Major M. - Molnár E. - Kleisz M., Micsinai M., Mendebaba Sz. - Erdélyi Zs., Borvető Á.

Cserék: Kovács D. - Borvető Á. helyett a 61. percben, Pápai M. - Mendebaba Sz. helyett a 61. percben, Horváth P. - Erdélyi Zs. helyett 70. percben, Danyis J. - Micsinai M. helyett a 81. percben és Pataki R. - Durso G. helyett a 81. percben

Gólok: Borvető Á. 30. perc, Tóth O. 91. perc, illetve Pratsler Benjámin 70. és 76. perc

Vezetőedző:

Jó erőfelmérő volt ez a mérkőzés az eddig veretlen Honvéd ellen, akik a bajnokság egyik legerősebb csapata ebben a korosztályban. Számunkra minden mérkőzés rangadónak számít, mert hétről-hétre erős csapatok ellen léphetünk pályára, ahol apróságok döntenek a mérkőzések végeredményét illetően. Közepes iramban indult a mérkőzés, mert mindkét csapat biztonsági játékkal kezdett. Az előző hetekhez képest átalakított szerkezettel léphettünk pályára, mert többen sérüléssel, és betegséggel bajlódtak a héten. A Honvéd többet birtokolta a labdát, de igazi nagy helyzetet nem tudott kialakítani, mert szűken védekeztünk, jól zártuk a területeket, igaz nem tudtunk elég hatékonyan váltani védekezésből támadásba. Borvető Áron először kezdett ebben a szezonban és jelezte, hogy lehet rá számítani, mert Micsinai Miklós remek szögletéből a kapuba fejelte a labdát. A gól jót tett a csapatnak, a félidő második felében kiegyenlített játék folyt.

A második félidőben sokkal nagyobb iramban kezdődött a mérkőzés, mert mindkét csapat győzni szeretett volna. Sajnos kétszer hibáztunk védekezésben, s azonnal gólokat szereztek a vendégek, talán ezért is vezethetik a bajnokságot. Utólag kiderült, hogy a két gól jót tett a mérkőzésnek - sajnos mi nem örültünk neki -, mert bizonyíthattuk, hogy nemcsak védekezni, de támadni is tudunk. Hátrányban elkezdtünk focizni, sorra vezettük a támadásokat, a Vasas igazi stílusjegyei domináltak. A végjáték drámaira sikeredett, vesztes állásnál büntetőt hibáztunk, majd nem sokkal később Szilágyi Zoltán gólba tartó fejese a saját játékosunkról pattant ki. A 91. percben viszont sikerült egyenlítenünk, Kovács Dávid tökéletes beadása után Tóth Olivér fejelte a labdát a vendégek kapujába. Esélyesebb csapattal játszottunk döntetlent, ami bravúr, de mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mert a 90 percből 84 percet fegyelmezetten játszottunk, 6 percet nem.

Gratulálok mindkét CSAPATNAK a jó mérkőzéshez!

Hajrá Vasas Kubala! 

2016.03.21. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu