VKLA U19: Mendebaba Szása értékelése a Vác meccsről

Az előző heti bajnoki mérkőzéseteken 1 pontot sikerült hazahoznotok a Puskás Akadémiától, most pedig a Vác csapatát fogadtátok. Hogyan készültetek a héten, miből állt össze az edzésmunkátok?

-A heti edzésmunkán a csapat minden tagja odatette magát, becsületesen elvégeztük az edzéseket. Nem is volt könnyű hetünk, hiszen a héten fizikai állapotfelméréseken is részt kellett vennünk. Sok dolgon nem kellett változtatnunk az előző héthez képest, mert akkor is jól dolgoztunk és az előző meccsen is helytálltunk. Taktikai elemekben persze kellett változtatnunk, mert minden ellenfélre valamilyen szinten máshogy  készülünk.

Annyit tudni lehetett az ellenfeletekről, hogy a tavaszi felsőház első fordulójában a Budapest Honvéd otthonában 4:1-re kikaptak. Mégsem volt könnyű dolgotok, főleg az első félidőben.

-A Vác ellen rendkívül nehéz játszani, mondhatni - nem megbántva az ellenfelet - remekül ölik a játékot és ezzel sok nagy csapatot meg tudnak lepni. Az előző meccsünkön minket is sikerült ezzel meglepniük, de most az egész csapat sokkal felkészültebben várta a mérkőzést. A szakmai stábnak köszönhetően tudtuk, hogy mit kell játszanunk ellenük a siker érdekében. A tervünk az volt, hogy az első pár percben agresszívan a saját térfelükre szorítjuk őket. Sajnos ebből most a Vác jött ki jobban és a játék elején vezetést tudtak szerezni, így nekünk kellett az eredmény után futni. Bár a kezdet nem sikerült túl jól és az első félidőben kicsit szétszórtan játszottunk, ennek ellenére jól mutatja a mérkőzés képét, hogy a Vác ebből az egy lehetőségéből szerzett gólt, amíg mi veszélyeztettünk és több pontrúgás után is gólt szerezhettünk volna.

A játék második részében sikerült felrázni a csapatot és megfordítani a mérkőzést.

-Rendkívül fontosnak tartom hogy a második félidőben meg tudtunk újulni és képesek voltunk megfordítani a meccset. A második játékrész mar úgy érzem, hogy jobban alakult. Folyamatosan helyzeteket alakítottunk ki és szerencsére az első félidővel ellentétben értékesíteni is tudtunk kettőt. Egy ilyen mérkőzésen a fordítás és a hajrában megszerzett győzelem úgy gondolom, hogy mindenképp megmutatja a csapat mentális erejét. Nagyon fontos, hogy eljutottunk erre a szintre, ahol már a kétes meccseket is a saját javunkra tudjuk eldönteni.

Értékes 3 pontot tudtatok így itthon tartani, hiszen a felsőházban innentől minden héten kiélezett mérkőzéseket fogtok játszani, minimális különbség van a csapatok között.

-A 3 pont nagyon fontos volt nekünk, mindenképp meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, már csak a revans miatt is a Váccal szemben. Valamint a bajnokság tekintetében is komoly terveink vannak, ennek érdekében pedig az ilyen meccseinket meg kell nyernünk és hazai pályán főleg stabilnak maradni. A győzelem kapcsán külön szeretnék gratulálni az összes csapattársamnak, mindenki megdolgozott a három pontért, továbbá ki szeretném emelni a szakmai stáb szerepét is!

2016.03.08. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu