U16 Új igazolásaink: Kovács Dávid

-2007-ben, 6 évesen kezdtem el focizni Egerben, a Plútó SE-ben, ahol Balogh László és Balogh Attila voltak az edzőim. Ezzel a csapattal rendszeresen vettünk részt különböző labdarúgó tornákon, melyek közül számomra az Egerben megrendezésre kerülő, XVIII. Nemzetközi Rexroth Kupa megnyerése, a IV. Nemzetközi Agriapipe Kupa I. hely, valamint a 24 csapatos debreceni Télapó Kupa győzelem volt a legemlékezetesebb 2011-ben.

A pályafutásom elején csatár voltam, de hamar rájöttem, hogy a középhátvéd lesz az én posztom.

2012-ben igazoltam át az Eger SE-be, ahol két idényen keresztül egy korosztállyal följebb játszottam a kiemelt U13-as és U14-es csapatban Jakab Sándor és Sípos Lajos irányítása alatt.

Az Egri Sportcentrum SE-hez a 2014/2015-ös szezonban kerültem, szintén egy korosztállyal följebb, az NB II-es U15-ös csapatba, ahol Székely Károly volt az edzőm, aki révén az U17-es csapattal eljutottam Svédországba, a Gothia Cup 2014-re. Abban az időszakban szerepeltem a Heves-Nógrád-Borsod megyei regionális U14-es válogatottban is.

A 2015/2016-os idényben a saját, U15-ös korosztályomban játszottam az NB II. északi csoportjában, valamint több mérkőzésen szerepeltem az U17-es csapatban is, szintén az NB II-ben, Sípos Lajos és Pápai Zoltán edzők kezei  alatt. A bajnokság végén a második helyet szereztük meg és ugyanebben az évben szerepeltem a Heves megyei korosztályos válogatottban, melynek a csapatkapitánya voltam, mielőtt a Vasas Kubala Akadémiához kerültem.

A Vasas Kubala Akadémiára azért jelentkeztem, mert szerettem volna magasabb osztályban kipróbálni magam. Számomra fontos volt, hogy az akadémia nyílt rendszerben működjön, mivel nem szerettem volna bentlakásos akadémiára menni. Így tökéletes választásnak bizonyult a Vasas, ahol nem szakadtam el a családomtól, barátaimtól, valamint a tanulmányaimat is a saját igényem szerint választhattam meg. A Vasasnál így ténylegesen megvalósul a "Család az első" szlogen.

Júliustól veszek részt az Akadémia edzésein és mérkőzésein, valamint részt vettem az algyői edzőtáborban is. Úgy érzem, hogy gyorsan sikerült beilleszkednem a csapatba, ahol mindenben segítségemre vannak a csapattársaim, edzőim és a Vasas Kubala Akadémia munkatársai, vezetői. A professzionális edzések és edzésmódszerek nagyon elnyerték a tetszésemet, valamint, hogy az edzésmunkát a legmodernebb eszközök segítik. Nagy élmény volt a felkészülési időszakban, hogy játszhattam a Rapid Wien, a Slovan Bratislava, az SBV Vitesse, a FC Spartak Trnava és az FC Vojvodina csapatai ellen. Külön öröm volt számomra, hogy a Győri ETO ellen sikerült megszereznem a csapat szezonbeli első gólját!

Szeretnék minél jobban szerepelni a Vasas Kubala Akadémia U16-os csapatában, valamint bekerülni a korosztályos válogatottba. Későbbiekben pedig célom a felnőttek közt játszani. A kedvenc játékosom éppen ezért Sergio Ramos, akitől sokat tanulhatok.

2016.10.06. 13:01

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu