VKLA Vancsa Miklós utánpótlás koordinátori szerepe meghatározó lesz az Akadémián

Az elmúlt néhány nap alatt a médiában több helyen is felröppentek olyan hírek, melyek a Vasas Kubala Akadémia szakmai stábjának lehetséges tagjaként említik a Vasas FC eddigi ügyvezető igazgatóját, Vancsa Miklóst.

Jelenleg tárgyalások zajlanak az Akadémia szakmai stábjának kialakításával kapcsolatban, s mint minden új szezon kezdetén, minden bizonnyal idén is várhatóak változások. Az egyik ilyen újítás lesz egy - hazai viszonylatban is talán egyedülálló - pozíció kialakítása, ahol a fő feladat az utánpótlás korosztály és a felnőtt csapat közötti koordináció lesz. Vancsa Miklósnak a múltban is számos tehetséget köszönhetett a Vasas FC labdarúgása, az új klubmodellnek megfelelően pedig adott lesz a lehetőség, hogy a Vasas Kubala Akadémia fiatal labdarúgói megfelelően integrálódjanak a felnőtt csapatba. Vancsa Miklós utánpótlás koordinátori szerepe meghatározó lesz abban a tekintetben, hogy az előttünk álló évek alatt minél több - saját nevelésű - fiatal legyen tagja a Vasas FC felnőtt csapatának.

-Bizonyos utánpótlás korosztályokkal - országos viszonylatban is - napi szinten vagyok tisztában, hiszen amellett, hogy szakemberként figyelemmel kísérem a tehetséges fiatalok fejlődését, édesapaként is jelen vagyok a pálya szélén. A fiam U14-es korosztályú labdarúgó, többek között az ő bajnoki mérkőzésein is tapasztalható, hogy nem lehet elég fiatalon elkezdeni a felnőtt pályafutás felé vezető út megalapozását. Nagy a merítési lehetőség, a mi felelősségünk pedig az lesz, hogy megfelelően felépítsük ezeket a tehetséges fiatalokat. Jelenleg az U19-es korosztályunkban is szerepelnek olyan játékosok, akikkel számolni tud a felnőtt csapat, nem csupán edzéseken, hanem akár bajnoki mérkőzéseken is, de a fiatalabb generációkból is azok a játékosok, akik meg tudják mutatni a tehetségüket, az új koncepciónak köszönhetően áramlani fognak a felnőtt keretünkbe. A következő évek alatt azon leszek, hogy minél több tehetséges akadémistát inetgráljunk a felnőtt csapatba, természetesen egyeztetve mindezt a tulajdonosokkal és a szakmai vezetőkkel - osztotta meg velünk a részleteket Vancsa Miklós.

Hamarosan véglegesítésre kerül a stáb összetétele, a konkrét információkat az Akadémia honlapján tesszük majd közzé, addig türelmet kérünk mindenkitől.

2018.06.20. 13:40

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu