VKLA Vasas 105!

Március 16-án ünnepli alapításának 105. évfordulóját a Vasas Sport Club. A születésnaphoz kapcsolódóan március 19-én, szombaton a női kézilabdázóik 16 órától a Szentendre együttesét fogadják a Fáy utcai csarnokban, és mindenképpen érdemes már erre az eseményre kilátogatni, hiszen az első 105 érkezőnek meglepetéssel készül a klub! Az esemény után a stadionban igazi rangadóra számíthatunk, Vasas–FTC meccs lesz 18 órától!

Magyarországi Vas- és Fémmunkások Szövetsége már megalakulásától kezdve igyekezett megtalálni a megfelelő kereteket a szabadidő minél tartalmasabb eltöltésére. Így alakult meg 1911. március 16-án a több ezer főt aktív, több tízezer főt passzív sportolásra ösztönző Vas- és Fémmunkások Sport Clubja. 

A sportegyesületnek a hagyományos sportágak mellett (labdarúgás, atlétika, birkózás, kézilabda, vízilabda, ökölvívás, röplabda, vívás, sakk, tenisz) olyan kuriózumnak számító szakosztályai is alakultak, mint a gyeplabda, motorcsónak, motorkerékpár-autó. Ma a Vasas Sport Clubbon belül az Alapszabály értelmében 18 szakosztály működik. A piros-kék egyesület sportolói az évtizedek során közel másfélezer országos bajnoki címet, 45 olimpiai aranyérmet, 46 világbajnoki, valamint 43 Európa-bajnoki címet nyertek. Olyan kiválóságok öregbítették a Vasas Sport Club hírnevét, mint Illovszky Rudolf, a "Vasas ikonja", aki haláláig, 2008. szeptemberéig mindennap bejárt a Fáy utcába dolgozni.

2016.03.16. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu