VKLA Villám McQueen és Pókember is piros-kékben rúgja a bőrt

Szalad, átugrik, elindul, visszafordul, belerúg, megáll, ível, sétál, passzol, lehajol, felugrik, fut, irányt változtat, cselez, lelassít, szökdel, gyorsít, csúszik, vetődik, egyensúlyoz, elkap, gurít, pattogtat, gurul, sprintel, megkerül… A kifejezések egymásutánja nyelvtani tekintetben csupán egy egyszerű felsorolás, konkrét esetünkben viszont a Vasas Kubala Akadémia legfiatalabb játékosainak délutáni edzéseit szemlélteti.

Egy kisgyermek - akár a piros-kék színekben futballozó labdarúgó palánták - egyik legalapvetőbb tulajdonsága a kíváncsiság. A különböző korosztályokban máshogy és máshogy megmutatkozó fejlődési igényt pedig mi mással elégíthetnénk ki, mint a gyermekkor egyik legfontosabb megnyilvánulási formájával: a játékkal. A játékok a gyermekek fejlődési folyamatában olyan fontossággal bírnak, amelyek semmi mással nem pótolhatóak. A megszerzett tapasztalatok, átélt ingerek, érzelmi élmények pedig olyannyira meghatározóak a gyermekkor során, hogy azok nagymértékben befolyásolni fogják a későbbiekben számos képességünket, érzelmi életünket, kreativitásunkat, hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki.

Akár szakemberként, akár szülőként tekintünk a körülöttünk élő gyermekek mindennapjaira, egyértelműen kijelenthetjük: játékformák és játékeszközök jönnek-mennek az évek során... Mindig lesz, amit kinövünk, amit megununk. Bizonyos "univerzális" darabok és "örökéletű" szerelmek viszont végig fogják kísérni az életünket. Nézzünk körül egy játszótéren a hatévesek között, a kisiskolás gyermekünk kuckójában, egy tizenéves kollégiumi szobájában, vagy akár a saját munkahelyünk öltözőszekrényében: mi az, amit - ha már játéknál tartunk - mindenhol meg fogunk találni? Ilyen, vagy olyan formában, de a gömbölyű játékszer, az a bizonyos labda mind közül meghatározó szerepet tölt be az ember életében.

Miért is? Persze, segít a testi egészség megőrzésében, aktivizál... Amellett viszont kiváló örömforrás életünk minden korszakában, hiszen önfeledt kikapcsolódást és sikerélményt nyújt - nem csoda tehát, hogy bizonyítottan az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz!

Most már láthatjuk, hogy a kimeríthetetlen mozgáskombinációk - és a gyermekkor legfontosabb tevékenysége, a játék, illetve annak elengedhetetlen eszköze, a labda - életkortól függetlenül boldoggá teszik az egyébként is folyamatos mozgásra vágyó gyermeket. A szakavatott szemeken túl a kívülállók számára is egyértelműen kirajzolódik, hogy a testmozgások milyen változatosak, a lehetőségek tárháza pedig végtelen. Amellett, hogy a személyiség számos területén a sport önmagában is pozitívan formáló hatással bír, valamint a különböző mozgásformák is adottak, mindezzel párhuzamosan képzésünkben olyan további tényezők is hangsúlyt kapnak, melyek megvalósítása az Akadémián dolgozó szakemberek feladata:

- olyan kedvező légkör kialakítása, mely érzelmi biztonságot nyújt a különböző tanulási folyamatok elsajátításához
- ideális feltételek megteremtése, melyek a mindennapokban az 5–7 éves korú gyermekek motivációját és mozgásfejlődését irányítottan elősegítik, támogatják
- a megfelelő szakmai program összeállítása, mely professzionálisan illeszkedik a kiemelt akadémiai struktúrába.

A fentebb leírt bevezetésből mindenki számára kiderül, hogy nem csupán tudományosan és statisztikailag alátámasztott tény, de sokéves személyes tapasztalatunk alapján is bizton állítjuk és hiszünk abban, hogy a sporttal - és azon belül is a labdával, estünkben pedig a futballal - való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni... Ennek érdekében a Vasas Kubala Akadémia a 2018/19-es évadban életre hívta a korábbiakban nagy sikerrel működő Ovifoci Programot, viszont idén már új köntösbe öltöztetve azt.

Programunk egyik fontos célja továbbra is a mozgás megszerettetése a gyerekekkel. A foglalkozásokat már egészen fiatalon lehetőségük nyílik elkezdeni annak érdekében, hogy a későbbiekben a sport önmagában is mindennapjaik szerves részét képezze. A felnövő generáció szemléletének kialakításában, a lehetőségek kiaknázásában, a jövő piros-kék tehetségeinek felfedezésében tehát óriási szerepük van az Akadémián dolgozó szakembereknek. Az újragondolt programot Nagy Miklós, az Akadémia tulajdonosa megálmodta, a megvalósítást marketing részlegünk megtervezte és formába öntötte, scout területünk hatékonyságával pedig mára jelen vagyunk a 13. kerület összes óvodájában. Az idei ovifoci programot csapatmunkával hívtuk életre, mely - a gyakorlatban, a mindennapok során - továbbra is együttműködésben zajlik: szakmai stábunk - edzőink, scoutjaink, kapusedzőink - közvetlenül foglalkozhatnak a legfiatalabb korosztállyal, s fedezhetik föl azokat a csiszolatlan gyémántokat, akik immáron a Vasas Kubala Akadémia kötelékébe tartoznak. Hatékonyságunkat igazolja, hogy U6-7-es csapatunk a programnak köszönhetően 40 labdarúgóval, újabb edzésidőpontokkal és stábtagokkal gazdagodott, a létszámunk pedig folyamatosan nő...

- A programunknak - és általa a beáramlásnak - köszönhetően már két csoportban foglalkoztatjuk a legkisebb játékosainkat - mutatja be a legfiatalabb korosztályt átfogó munkát Angyal Péter, a Vasas Kubala Akadémia kis szekciós vezetője, aki nem mellesleg a civil életben gyakorolt testnevelő tanári hivatásának tapasztalatait is kamatoztatni tudja a fiatalokkal és a stábtagokkal való közös munka során.
-  Akadémiánk kiemelt hangsúlyt fektet a kis korosztályos képzésre, ezért nagy öröm számunkra, hogy folyamatosan fogadhatjuk az új jelentkezőket. Szeretnénk, ha minél több óvodás korú kisgyermek megszeretné ezt a sportágat, ezáltal megismerkedne Akadémiánk korosztály specifikus képzési modelljével. Jelenleg a legkisebbeknél is 2-3 magasan képzett pedagógus, illetve UEFA licence végzettséggel rendelkező szakember foglalkozik a gyerekekkel. Az edzések kialakításánál - figyelembe véve az életkori sajátosságokat - nagy hangsúlyt fektetünk a játékosságra, a sikerélményre, hiszen az a célunk, hogy minden gyermek mosolyogva, pozitív élményekkel gazdagodva menjen haza edzés után a Fáy utcából.

Küldetésünknek tekintjük, hogy - a mai rohanó, mégis mozgásszegény világban - egy olyan korosztály nőjön fel, akiknek hozzátartozik a mindennapi életéhez az aktív sport, hiszen - többek között - ez is az egészséges, boldog élethez való kulcs. Ebben szeretnénk mi segítő kezet nyújtani. A Vasas Kubala Akadémia legfiatalabb korosztályának „edzésein” - mivel itt nem csak kifejezetten labdarúgás specifikus gyakorlatok szerepelnek a repertoárban, ezért indokolt az idézőjel - a gyerekek felszabadultak, örömüket lelik a fociban. A játékos formának köszönhetően olyannyira megszeretik magát a sportot, hogy azt egyfajta kikapcsolódásként élik meg, ahol ráadásul a barátaikkal lehetnek. Ehhez próbálunk egy olyan légkört teremteni, ahol mindez könnyen megvalósulhat, ezért a foglalkozásaink felépítése is ennek szellemében történik: szakembereink változatos, minden esetben az adott korosztálynak megfelelő edzéseket tartanak. Ebben az életkorban a legfontosabb célkitűzésünk, hogy a gyerekek elsősorban megszeressék a játékot. Fontos, hogy már ennyi idősen, tehát az óvodás időszakban kialakuljon a sport iránti elköteleződésük, mely által a napi mozgásigényük kielégítése abszolút ideálissá és megoldottá válik. Mindezen felül természetesen kiemelten foglalkozunk a gyerekek alapvető mozgáskultúrájának kialakításával, illetve figyelmet fordítunk a mozgáskoordináció fejlesztésére is, melyekből egyértelműen következik a folyamatos sikerélmény, a pozitív megerősítések által pedig a gyerekek egészséges és kiegyensúlyozott önbizalmának kiépítése. A feladatra nem is találhatnánk Csoszor Gergelynél alkalmasabb szakembert, hiszen U6-7-es korosztályaink vezetőedzője hosszú évek óta foglalkozik az Akadémia legfiatalabb növendékeivel, nem is akárhogyan:

- Kollégáimmal az az elsődleges célunk, hogy megszerettessük a mozgást, a labdarúgást a hozzánk érkező gyerkőcökkel. Azon dolgozunk, hogy a srácok jól érezzék magukat az Akadémia edzésein, hiszen így kialakul a klubhoz való kötődésük. Mindeközben pedig észrevétlenül is elsajátítják a sporthoz szükséges - és az élet más területein is fontos - alapvető és elengedhetetlen viselkedésbeli szabályokat. Az önfeledt érzés megteremtése érdekében az edzésmunkában rengeteg játékos, labda nélküli, de természetesen főként labdás feladatot alkalmazunk. A foglalkozásokon megjelennek például - az életkoruknak megfelelően méltán népszerű - szerepjátékok is, melyek során a gyerekek autókká, kishajókká, állatokká alakulnak át, de ne csodálkozzunk azon se, ha éppen kedvenc szuperhősük vagy példaképük bőrébe bújnak...

Így már biztosak lehetünk abban, ha Lacika nem is mer első nekifutásra belevágni abba, hogy Karcsi mellett elvigye a lasztit, Pókemberként biztosan nagyszerűen és bátran fog manőverezni... Fekete Gyöngyként a kalózok között nem csupán a Karib-tenger hullámain tud majd stabilan egyensúlyozni... Villám McQueen gyorsaságával sprintel majd a kapuig... és el fogja hinni magáról, hogy ha David de Gea kesztyűjét húzza a kezére, akkor nincs az a lövés, amit ne tudna hárítani....

2019.03.07. 12:54

Vissza

 •   M GY D V P
  1 MOL VIDI FC 19 15 2 2 47
  2 PMFC 19 15 2 2 47
  3 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 15 1 3 46
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 19 13 2 4 41
  5 ZTE AKADÉMIA 19 11 3 5 36
  6 UTE 19 10 0 9 30
  7 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 19 9 1 9 28
  8 ÚFC 19 8 4 7 28
  9 PAKSI FC 19 8 3 8 27
  10 SZOLNOKI MÁV UP. FC 19 7 2 10 23
  11 GYIRMÓT SE GYŐR 19 6 2 11 20
  12 BUDAI FUTBALL CLUB 19 5 4 10 19
  13 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 18 5 1 12 16
  14 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 18 4 3 11 15
  15 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 19 3 0 16 9
  16 SZEKSZÁRDI UFC 19 0 4 15 4
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 12 6 1 42
  2 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 19 12 6 1 42
  3 UTE 19 12 2 5 38
  4 PAKSI FC 19 11 3 5 36
  5 MOL VIDI FC 19 10 5 4 35
  6 ÚFC 19 8 7 4 31
  7 ZTE AKADÉMIA 19 8 5 6 29
  8 SZOLNOKI MÁV UP. FC 19 8 5 6 29
  9 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 19 8 4 7 28
  10 PMFC 18 7 4 7 25
  11 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 19 7 3 9 24
  12 GYIRMÓT SE GYŐR 19 5 3 11 18
  13 BUDAI FUTBALL CLUB 19 5 2 12 17
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 18 3 5 10 14
  15 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 19 3 3 13 12
  16 SZEKSZÁRDI UFC 19 0 1 18 1
 •   M GY D V P
  1 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 19 16 1 2 49
  2 MOL VIDI FC 19 13 1 5 40
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 19 12 1 6 37
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 11 2 6 35
  5 UTE 19 10 3 6 33
  6 SZEGED-GROSICS AKADÉMIA A 19 10 2 7 32
  7 BUDAI FUTBALL CLUB 19 9 3 7 30
  8 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 19 9 3 7 30
  9 ÚFC 19 8 5 6 29
  10 ZTE AKADÉMIA 19 7 3 9 24
  11 PAKSI FC 19 7 3 9 24
  12 PMFC 19 7 2 10 23
  13 GYIRMÓT SE GYŐR 19 7 2 10 23
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 19 5 2 12 17
  15 SZOLNOKI MÁV UP. FC 19 3 0 16 9
  16 SZEKSZÁRDI UFC 19 0 3 16 3
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 19 17 2 0 53
  2 HONVÉD-MFA 19 12 4 3 40
  3 MOL VIDI FC 19 12 3 4 39
  4 MTK BUDAPEST 18 11 5 2 38
  5 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 19 9 2 8 29
  6 FERENCVÁROSI TC 19 8 5 6 29
  7 DVSC-DLA 19 8 3 8 27
  8 UTE 19 7 2 10 23
  9 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 6 3 10 21
  10 DVTK 19 6 3 10 21
  11 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 18 6 3 9 21
  12 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 19 5 6 8 21
  13 ETO FC GYŐR 17 4 7 6 19
  14 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 18 5 1 12 16
  15 PMFC 18 3 3 12 12
  16 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 19 3 2 14 11
 •   M GY D V P
  1 HONVÉD-MFA 19 14 2 3 44
  2 VASAS KUBALA AKADÉMIA 19 13 3 3 42
  3 PUSKÁS AKADÉMIA FC 18 12 4 2 40
  4 FERENCVÁROSI TC 18 11 2 5 35
  5 DVSC-DLA 19 10 3 6 33
  6 MTK BUDAPEST 18 10 3 5 33
  7 DVTK 19 9 1 9 28
  8 ILLÉS AKADÉMIA-HALADÁS 18 8 3 7 27
  9 ETO FC GYŐR 17 8 1 8 25
  10 MOL VIDI FC 19 6 4 9 22
  11 UTE 19 6 1 12 19
  12 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 19 4 6 9 18
  13 PMFC 18 4 3 11 15
  14 BÉKÉSCSABA LABD. AKADÉMIA 19 4 3 12 15
  15 KTE LABDARÚGÓ AKADÉMIA 19 4 2 13 14
  16 KAPOSVÁRI RÁKÓCZI BFLA 18 4 1 13 13
 •   M GY D V P
  1 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 13 1 0 40
  2 FERENCVÁROSI TC 14 11 1 2 34
  3 BUDAÖRS 14 10 1 3 31
  4 DUNAHARASZTI MTK 14 8 2 4 26
  5 VIADUKT SE BIATORBÁGY 14 7 0 7 21
  6 KELEN SC 14 6 2 6 20
  7 SOROKSÁR SPORT CLUB 14 5 3 6 18
  8 REAC SPORTISKOLA SE 13 5 2 6 17
  9 BVSC-ZUGLÓ 14 4 1 9 13
  10 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 13 2 2 9 8
  11 DOROGI FC 14 2 0 12 6
  12 UTE 14 1 3 10 6
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 FERENCVÁROSI TC 14 12 2 0 38
  2 UTE 13 10 1 2 31
  3 DUNAKANYAR SE-SZENTENDRE 13 9 2 2 29
  4 KELEN SC 13 7 3 3 24
  5 VASAS KUBALA AKADÉMIA 14 6 2 6 20
  6 VIADUKT SE BIATORBÁGY 13 6 0 7 18
  7 DUNAHARASZTI MTK 14 5 3 6 18
  8 BVSC-ZUGLÓ 14 5 3 6 18
  9 SOROKSÁR SPORT CLUB 14 5 1 8 16
  10 BUDAÖRS 14 2 3 9 9
  11 REAC SPORTISKOLA SE 13 1 3 9 6
  12 DOROGI FC 13 1 1 11 4
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 11 8 2 1 26
  2 VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA 11 8 0 3 24
  3 FC HATVAN 10 7 1 2 22
  4 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10 5 0 5 15
  5 VÁC VLSE 10 4 1 5 13
  6 BALMAZÚJVÁROSI FC 10 4 1 5 13
  7 VASAS KUBALA AKADÉMIA 10 3 1 6 10
  8 DVTK 10 2 2 6 8
  9 KAZINCBARCIKA 8 0 0 8 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
  1 PUSKÁS AKADÉMIA FC 11 9 2 0 29
  2 AIRNERGY FC-BMTE 10 8 1 1 25
  3 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10 8 1 1 25
  4 VASAS KUBALA AKADÉMIA 9 4 2 3 14
  5 DLA-DEAC 9 4 0 5 12
  6 MERCEDES-KLC 10 2 2 6 8
  7 DVTK 10 2 1 7 7
  8 ÚFC 10 2 1 7 7
  9 KŐBÁNYÁÉRT FNLA 9 0 0 9 0
               
               
               
               
               
               
               
 •   M GY D V P
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 Budapest, Fáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu