U14 Visszatekintés: Nagy-Kolozsvári Dániel díjjal érkezett haza Gyuláról

U14-es csapatunk a legfiatalabb akadémiai korosztály, a játékosok a nyár folyamán kerültek be a képzésbe. A felkészülési időszakban az algyői edzőtábor volt az első nagy program, ahonnan máris mély vízbe kerültek a játékosok, hiszen a Bajót Kupán való részvétellel az első megmérettetésen is átestek az ifjú akadémisták. Nagy-Kolozsvári Dániel számára különösen emlékezetes volt a torna, Gyuláról a különdíjasok egyikeként tért haza a Fáy utcába.

-Egy elég jól sikerült algyői edzőtábor után utaztunk Gyulára, ahol egy négy csapatos minitornán, a Bajót Kupán vettünk részt. Jól ment a játék a csapatnak, a három mérkőzésen 21 gólt rúgtunk és csak egyet kaptunk. Én kaptam a gólkirályi címért járó serleget, de Pál Ricsi barátommal megosztom az elismerést, hiszen mindketten 4 gólt rúgtunk.

A díj pikantériája, hogy Dani nem csatárként van jelen a csapatában, hanem a pálya hátsó szekciójában vállal szerepet.

-Védekező középpályás poszton játszom, nem a góllövés az elsődleges feladatom. Inkább úgy szoktam helyzetbe kerülni, ha a második hullámban felérek a tizenhatos környékére, és a társaim visszapasszolják a labdát lövésre. Most is két gólom ilyen átlövésből született.

Tehetséges játékosunk nem először nyerte el a gólkirályi elismerést, sőt egy alkalommal még egy igazán merész posztot is kipróbált.

-A Bajót Kupán megszerezett díjam életem harmadik ilyen címe. Korábban, még a II. Kerület UFC színeiben Nyergesújfalun, illetve egy pesthidegkúti teremtornán lettem gólkirály. Az a teremtorna azért is különösen emlékezetes számomra, mert a döntőben büntetőkre került sor és miután sikerült a saját büntetőmet értékesíteni, én álltam be a kapuba a megsérült kapusunk helyett. Az utolsó rúgásnál az ellenfél játékosa pont belém lőtte a labdát, ezzel mi győztünk. Szerencsére nem ragadtam bent a kapuban! Tavaly ősszel is volt egy jó góllövő sorozatom, amire büszke vagyok. Akkor az U14-es másodosztályú bajnokságban sikerült 15 meccsen 15 gólt rúgnom, az egy évvel idősebbek között. Örülök, hogy ezt a sorozatot tudtam folytatni a Vasas Kubala Akadémia színeiben is.

2017.08.09. 13:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu