MLSZ 12 éves sportriporter kerestetik

Az MLSZ is támogatja azt a programot, melynek keretében pályázatot hirdettek 12 éves sportújságírók számára. A „Foci a Barátságért” nemzetközi társadalmi gyermekprogram immáron ötödik éve zajlik, az ebben résztvevő országok száma megduplázódott, vagyis a tavalyi 32 helyett már 64 nemzet kap helyet. A résztvevő országok labdarúgói 8 nemzetközi válogatottat alkotnak. Magyarország a „Kék csapathoz” került sorsolás útján, ami azt jelenti, hogy hazánkból középhátvéd játékosra számítanak a világbajnokságra. A labdarúgókat a „Foci a Barátságért” program szervező bizottsága választja ki, az országos labdarúgó szövetségekkel együttműködve. A csapatok júniusban Szentpéterváron léphetnek pályára, ahol a kiválasztott magyar ifjú labdarúgó Franciaország, Belgium, Görögország, Észtország, Kazahsztán és Mozambik futballistáival alkot majd egy csapatot.

- Ez a program évek óta egyedülálló lehetőséget biztosít a tehetséges, fiatal labdarúgóinknak arra, hogy nemzetközi bajnokságon mutassák meg tehetségüket. Az idei ötlet egy szakmai szempontból is nagyon érdekes próba: hogyan tud együtt dolgozni a pályán 8, különböző országokból érkező és különböző háttérrel rendelkező játékos. Minden országból a lehető legjobb játékosokat várják, érdekes lesz nyomon követni a meccseket – mondta Kovács Szilveszter, a programot itthon elvi támogatásában részesítő Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots programjának igazgatója az mlsz.hu-nak.

Több éves hagyomány,hogy minden alkalommal Nemzetközi Gyermek Sajtóközpont is működik az aktuális helyszínen, ezáltal az ifjú újságírók minden kulcsrendezvényen a felnőtt tudósítók társaságában vehetnek részt a munkában. A magyar játékost is elkíséri országunkból egy 12 éves újságíró, az egyedülálló lehetőségre pedig nem máshogy, mint pályázat útján jelentkezhetnek a lehetséges jelöltek. A versenyre angol nyelven készített, minimum 300 szavas írott vagy legalább 2 perces videó interjúval illetve riporttal lehet nevezni, amelynek témája „Foci és barátság”. A kiírás és pályázat részletei a www.premiercom.hu/download/F4F oldalon érhetők el. A program magyarországi médiapartneri a Nemzeti Sport Online és a Képes Sport.

2017.04.09. 14:01

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu