Büszkeségeink

EGYKORI AKADÉMISTÁINK A SIKER KAPUJÁBAN ÉS AZ AHHOZ VEZETŐ ÚTON!

Vida Máté - Vasas FC, felnőtt válogatott labdarúgó:
-Saját döntésem volt, hogy futballista leszek, 3-4 évesen már foci edzésre jártam, mindig is elhivatott voltam, hogy én labdarúgó leszek. Egyik leg- emlékezetesebb pillanatom, amikor az U20-as világbajnokságon szinte telt ház előtt, a nyitó meccsünket 5-1-re nyertük Észak-Korea ellen. Az szenzációs volt, és ezzel egyenrangú, ha nem nagyobb siker a tavalyi NB2-es bajnoki cím a Vasassal, amire nagyon büszke lehetek. Jó érzés volt pályára lépni világbajnoki selejtezőn a magyar válogatottban, nagyon vártam ezt a pillanatot, remélem sok ilyen élményben lesz még részem. Keményen megdolgoztam érte, de nem szeretnék megállni, továbbra is ott szeretnék maradni a csapatban, és egyre nagyobb szerepet vállalni! Nagyon sokat köszönhetek az Akadémiának, hiszen  12 éves koromtól végigjártam a korosztályokat, és rengeteget fejlődtem a csapataimnál megforduló edzőimnél, akik nagyon jól felkészítettek a felnőtt fut- ballra, ráadásul úgy gondolom, hogy nem csak futballistákat nevelnek a Vasas Kubala Akadémián, hanem embereket is. A felnőtt csa- pattal láttuk az akadémisták nekünk készített buzdító videóját, mely nagyon motiváló volt, köszönjük nekik! Reméljük, hogy egyre több fiatal lépked majd a felnőtt a csapat kapujába, ehhez kívánok nekik sok sikert!

Berecz Zsombor - Videoton FC, korábbi Vasas FC játékos, felnőtt válogatott labdarúgó:
-Négy éves voltam, amikor elkezdtem focizni, a szüleim vittek le először edzésre és én már az első edzés után tudtam, hogy futballista szeretnék lenni! Nagyon sokat köszönhetek a Vasas Kubala Akadémiának, hiszen szinte itt tanítottak meg a futball alapjaira, ami később ahhoz segített, hogy mikor a megfelelő korba érek, addigra már a lehető legtöbbet tudjak a labdarúgásról. Az akadémista éveimből rengeteg élményem van, a legemlékezetesebb mind közül az az, amikor az U17-es bajnokságban középpályásként 29 gólt tudtam lőni! Azóta is egy dolog tud motiválni a pályán, az pedig a győzni akarás! Felnőttként már a tavalyi, Puskás elleni hazai meccsünk az egyik legemlékezetesebb pillanatom, mégpedig azért, mert remek volt a hangulat, és tudtunk nyerni, ezáltal pedig nagy lépést tettünk a bennmaradásért. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az akadémistáknak, amiért szurkolnak a meccseinken!

Ádám Martin - Vasas FC, U21-es válogatott labdarúgó:
-Az alapokat és a taktikai elemeket az Akadémián tanultuk meg, hogy amikor a felnőtt csapathoz felkerülünk, akkor már készen álljunk 17-18 éves játékosként a feladatra. Azt gondolom, hogy a Vasas Kubala Akadémia megfelelő ehhez! Amikor először felkerültem a felnőttekhez, akkor gondoltam bele igazán, hogy belőlem akár lehet NB1-es futballista is... Meg tudtam ragadni a felnőtt csapatban, és azóta is folyamatos játéklehetőséghez jutok. Fantasztikus érzés, hogy saját nevelésű játékosként idén új szerződést tudtam aláírni, hiszen nagy öröm számomra, hogy már az ötödik szezonomat kezdem a felnőtt csapatban. Mindössze 22 éves leszek, így mondhatjuk, hogy a Vasas a szívemhez nőtt már ilyen fiatalon. Üzenetem a fiatal akadémistáknak, hogy lássátok: ha vereséget is szenvedtek egy-egy mérkőzésen, mindig 100%-ot adjatok edzésen, a meccseken pedig a dupláját! Nem lehetetlen az Akadémiáról eljutni a felnőtt csapatig, ezért érdemes minden nap 100%-ot nyújtani!

Kleisz Márk - Vasas FC, korosztályos válogatott labdarúgó:
-Egy évet töltöttem a Vasas Kubala Akadémián, és az itt eltöltött idő alatt rengeteget tanultam. Köszönhetem ezt edzőimnek: Schindler Szabolcsnak, Magyari Zoltánnak és Fehér Csabának. Ők voltak azok, akik rengeteg tanáccsal láttak el és egyengették az utamat. Ezen kívül a csapattársaimnak is rendkívül hálás vagyok, hiszen éreztem már az elején, hogy egy nagyon jó közeg van itt. Ők nem csak a csapattársaim lettek, hanem a barátaim is. Egy nagyon szép évet tudhatok magam mögött, és ami külön tetszik az az, hogy látszik a fejlődés, hogy honnan, hova jutottam el. 2016.07.13. A nap, ami valószínűleg örökké emlékezetes marad számomra, hiszen aláírhattam az első profi szerződésemet a Vasas felnőtt csapatánál. Nagyon régóta vártam már erre a pillanatra. Amikor írtam alá a papírokat azon gondolkodtam, hogy az eddigi befektetett munka most végre meghozza a gyümölcsét. Azóta nagyot fordult velem a világ, sikerült többször is pályára lépnem a Vasas felnőtt csapatában, ami 18 évesen egy olyan tanulási lehetőség, amivel élni kell. Az a célom, hogy bizonyítsak!

Szilágyi Zoltán - BFC Siófok, korosztályos válogatott labdarúgó:
-14 éves voltam, amikor a Vasas Kubala Akadémiához kerültem. Az utolsó akadémiai évemet Schindler Szabolcs, Fehér Csaba és Magyari Zoltán kezei alatt tölthettem el. Nagyon sokat tanultam tőlük, ők hárman mindig a maximumot akarták kihozni a csapatból, ezért nagyon nagy örömmel töltött el, amikor profi szerződést írhattam alá a Vasas felnőtt csapatához! A 2016/2017-es idényben a BFC Siófok csapatának tagja vagyok, és hiszem, hogy sikeresek leszünk a bajnokságban! Az akadémistáknak szeretném üzenni, hogy mindig a 100%-ot nyújtsák az edzéseken és a meccseken, valamint rengeteg plusz munkát végezzenek minden egyes nap!
fotó:bfc-siofok.hu
 

Kovács Dávid - BFC Siófok, korosztályos válogatott labdarúgó:
-U16-ban profi szerződést kínált nekem az Akadémia, amit akkoriban nagyon kevesen hagytak volna ki, így én is nagyon örültem és megtiszteltetésnek éreztem! Ennek is köszönhetem azt, hogy sikerült bemutatkozni a korosztályos válogatottakban! Egy mondatot jegyezzen meg minden akadémista, amit mi az utolsó évben sokat hallottunk: „A pálya beszél!” Nagyon boldog vagyok, hogy profi szerződést írhattam alá a Vasas felnőtt csapatánál az idei évben, most indultunk el egy felnőtt vonalon azokkal a volt csapattársakkal, akik szintén profi szerződést kaptak. Egy évig a BFC Siófok NB2-es csapatát erősítem, ahol minden tőlem telhetőt megteszek, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.
fotó:bfc-siofok.hu
 

Bencze Márk - SBV Vitesse, korosztályos válogatott labdarúgó:
-A gyorsaságom és a rúgótechnikám a fő erősségem, de a visszajelzések alapján a kreativitásom, a játékintelligenciám és a technikai-, taktikai érettségem is elnyerte a Vitesse edzőinek a tetszését. Rettenetesen boldog voltam, hogy elérkeztünk az átigazoláshoz! Nem könnyű érzelmileg feldolgozni egy ekkora eseményt, hiszen ezután megváltozik az egész eddigi életem, de ha valamit igazán el akarsz érni, akkor azért áldozatokat kell hozni! A Vasas Kubala Akadémián nagyon jó társaságba kerültem, ami szó szerint olyan volt, mint egy nagy család. Boldogan jártam edzésekre a hangulatnak köszönhetően, jó emberek vettek körül, nagyon szerettem itt futballozni. Ha minden tőlünk telhetőt megteszünk az álmaink érdekében, ha megfelelő önbizalommal és kellő alázattal lépünk pályára, hogy megmutathassuk a tudásunkat, akkor a szerencse is mellénk szegődik! Nekem ez a lehetőség a Vasas Kubala Akadémia nélkül nem jöhetett volna létre, így szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy a Vitesse játékosa lehetek!

Hutvágner Gergely - UC Sampdoria, korosztályos válogatott labdarúgó:
-Egy évet töltöttem a Vasas Kubala Akadémiánál, de ez az egy év az egyik legjelentősebb év volt a fejlődésemben. Maximálisan megbecsültek és ez pont elég volt, hogy magabiztosabb legyek, nagyobb önbizalmam legyen. A kapusok az Akadémián végre megfelelő, sőt annál sokkal jobb törődést kaptak, köztük lehettem szerencsére én is. Megtanultam egy nagyon fontos igazságot, miszerint akkor lesz tökéletes karriered, ha a pályán jól teljesítesz és a pályán kívül, az öltözőben pedig jól érzed magad a társaiddal! Mindenképpen külföldre akartam szerződni a Vasas után, mert a felnőtt futballhoz alkalmassá válást egy európai csapatnál szerettem volna véghez vinni. Úgy érzem, ha nem a Vasas Kubala Akadémiát választom annak idején, akkor most nem lennék a Sampdoria játékosa.

Németh András - KRC Genk, korosztályos válogatott labdarúgó:
-A Vasas Kubala Akadémián eltöltött első évek a technikai felzárkózásról és alapozásról szóltak. A személyes fejlődésemhez később jelentősen hozzájárult, hogy részt vehettem az eggyel magasabb korosztály edzésein és mérkőzésein is. Az akadémiai képzés és a rangos hazai- valamint nemzetközi tornákon szerzett tapasztalat, az egyéni képzések együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a belgiumi első csapatomban kiemelkedően szerepelhessek, majd felhívjam magamra az első osztályú csapat figyelmét. Úgy gondolom, hogy a Vasas Kubala Akadémián szerzett tudással sikerül megállnom a helyemet a Genk csapatában is, és ez jó alapot jelent a további építkezéshez. Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak és a csapattársaimnak a közös munkát, minden segítséget és támogatást.

Bach Botond - FC Viktoria Köln, korosztályos válogatott labdarúgó:
-2007-ben, hét évesen lettem a Vasas csapatának tagja. Támadó pozícióban játszottam, s a Vasasnál eltöltött éveim alatt számos rangos tornán megmérethettem magam, ahol a legtöbbször kiemelkedően szerepeltünk. A csapatsikerek mellett többszörösen voltam a tornák legjobb támadó játékosa és gólkirálya is. 2012 februárjától a Kölni SC West utánpótlásába kerültem, majd egy 2015-ös tornán 250 csapat játékosai közül a legjobb támadó lettem. Ekkor több klub is felfigyelt rám, én pedig az FC Viktoria Köln együttesét választottam. Ugyanebben az évben meghívást kaptam, hogy támadóként erősítsem az U16-os magyar válogatott csapatát, így újra eltölthettem néhány napot a magyar játékosokkal. Hétvégente a Bundesliga West U17-es korosztály bajnokságában játszom, de szerepeltem több alkalommal a kölni válogatottban, illetve az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi válogatottban is. Ezúton is szeretném megköszönni az edzőimnek és a csapattársaimnak a közös munkát, segítséget, támogatást a Vasasban!

Opavszky Balázs - BFC Siófok, korosztályos vláogatott labdarúgó:
-Amikor az Akadémiára kerültem, nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent fogok kapni a klubtól. Nagyszerű embereket ismerhettem meg, illetve a pályafutásom szempontjából is jó döntés volt, mert sokat fejlődtem az itt eltöltött idő alatt. A beilleszkedéssel egy pillanatig se volt problémám, hiszen mindenki rendkívül segítőkész volt, szakmailag és emberileg is rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Siófokon a társak pozitívan fogadtak, a közeg is nagyszerű. Elsődleges célom, hogy minél többet tudjak játszani és ezzel hozzájárulni a klub eredményes szerepléséhez. Szeretném megköszönni az Akadémián dolgozó embereknek és játékosoknak az ott töltött évet, sok sikert kívánok az akadémiai korosztályoknak!
fotó:bfc-siofok.hu
 

 

György Nico - BFC Siófok:
-10 évet töltöttem az Akadémián és rengeteg élménnyel gazdagodtam azóta. Szerettem ott focizni, de mindig bennem volt, hogy előbb-utóbb tovább kell lépni. Megtisztelő volt itt eltölteni ezt a sok-sok évet, rengeteg gyerek vágyhat ide, így én is mindig büszkén vettem fel a piros-kék mezt. Azonban az utánpótlás- és a felnőtt futball teljesen más, hozzá kell szokni. Jól érzem magam Siófokon, a csapattársaim segítőkészek és befogadtak. Vannak ismerős arcok az Akadémiáról, így nem teljesen ismeretlen közegbe kerültem.
fotó:bfc-siofok.hu
 

Borvető Áron - Vác FC:
-Az U19 és az NB2 között nagy különbség van fizikálisan, taktikailag és szinte a foci minden területén. Természetesen ezzel eddig is tisztában voltam, de most a saját bőrömön is megtapasztalhatom. Rutinosabbak a játékosok, ezáltal gyorsabb a játék, a gondolkodás, keményebbek a párharcok és taktikailag is sokkal fegyelmezettebbnek kell lenni, mint az utánpótlásban. Ennek ellenére hamar sikerült beilleszkednem, jól fogadtak a csapattársak, sokat segítenek a pályán és azon kívül is. A csapatban vannak egykori akadémiai csapattársak, akiket jó volt újra látni, illetve jó újra együtt játszani velük az akadémiai évek után. Az edzések eleinte nehezek voltak, de olyan munka folyik itt, amiért örülök, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak. Nem felejtem el, hogy rengeteget köszönhetek az Akadémiának. Szép időszakot tölthettem el ott, rengeteget tanultam. Az ottani évek alatt elvégzett sok munka nélkül biztosan nem tarthatnék most itt, ezért hálával tartozom. Szeretném megköszönni mindenkinek, akivel együtt dolgozhattam ebben az elmúlt pár évben.
fotó:vacfc.com
 

Torvund Alexander - Videoton FC:
-Nagyon jól éreztem magam az Akadémián eltöltött egy évben, sok élményt átélhettem a csapattal. Akadtak hullámzó időszakok is, de többségében pozitív élményeim voltak. A Vasas Kubala Akadémia játékosaként jutottam be a korosztályos válogatottba és játszhattam az Eb-n, ami hatalmas élmény volt. Mindvégig próbáltam a legjobbat nyújtani a pályán és a pályán kívül is, mégis meglepődtem, amikor én kaptam meg a korosztályomban az év játékosa díjat. Örülök neki, hogy ilyen megtiszteltetésben lehetett részem.
fotó:vidi.hu
 

 

További büszkeségeink, akik egykoron Akadémiánkon pallérozódtak: Beliczky Gergő (ETO FC), Bogdán Ádám (Wigan), Bognár István (DVTK), Cseke Benjámin (Újpest), Varga Szabolcs (MTK), Vida Kristopher (DAC), Takács Zsombor (FTC)

 

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu