Női 6. hely a BLSZ női teremtornán

Az elmúlt hétvégén Budafokon, az évente megrendezésre kerülő BLSZ női teremtornán vettünk részt. Csapatunk újabb szintet lépett, hiszen tavaly nem sikerült a csoportból továbbjutni, most azonban igen, és a felsőházban nagyon szoros és izgalmas mérkőzéseket tudtunk játszani, amely végül a 6. helyre volt elég!

Első nap

Szombaton a csoportmeccsekkel kezdődött a torna, ahol 11 csapat két csoportban mérte össze erejét, és az első 4-4 került be a másnapi egyenes kiesés szakaszba. Mi az "A" jelű csoportba kerültünk, ahol négy másik gárdával kellett megküzdeni a továbbjutásért. Első összecsapásunk a Kelen SC csapata ellen kezdődött. Deja vu érzésem volt, hiszem tavaly ugyanitt, a legelső meccsen szintén velük találkoztunk, és akkor az álmos kezdésnek egy vereség lett a vége, ahol számos helyzetünk mellett másképpen is alakulhatott volna az a meccs. A mostani felkészültebben ért minket, azonban a győzelem elmaradt, a végeredmény 3:3 lett. Sajnos az ellenfél góljait a kapu előtti tehetetlenségünk hozta össze, így futnunk kellett az eredmény után, amelyet végül sikerült egalizálni, de a játék képe alapján talán mi álltunk közelebb a győzelemhez, így rossz szájízzel vonultunk le a pályáról. Góljainkat Horváth Dóri, Tóth Kriszti és Zágonyi Csilla szerezték.

Második összecsapásunk a Kormányőr gárdája ellen következett, ahol mindenképpen győznünk kellett, hogy egy nagy lépést tegyünk a továbbjutás felé. A mérkőzés nagy részében egyenlő felek küzdelme zajlott, de mivel a Kormányőr két meccset játszott egymás után így a végére előjött a fáradtság, és egyre jobban föléjük tudtunk kerekedni, a helyzetek viszont kimaradtak. Végül a szó szoros értelmében az utolsó pillanatban sikerült a döntő gólt berúgnia Tóth Krisztinek. A középkezdésre már nem volt idő. Első gólunkat Tomasovszky Anna jegyezte.

Ezzel még nem volt biztos a továbbjutás, de igen közel kerültünk hozzá. Ezek után két sima vereséget szenvedtünk, előbbi meccsen a Metis első csapata ellen 3:0-ra míg utóbbin a Komárom gárdája ellen maradtunk alul 4:0 arányban. A másik csapatok találkozói számunkra kedvezően alakultak, így a csoport negyedik helyén mentünk tovább négy ponttal. A torna előtt a minimális cél a továbbjutás volt, amit sikerült teljesíteni.

Második nap

A másik csoport meccseinek alakulása a Metis II. gárdáját sodorta az utunkba az egyenes kiesés szakasz első találkozóján. A mérkőzésen végig jól és élesen játszottunk. Nagyon izgalmas, pörgős meccs volt, rengeteg helyzettel. Sajnos a Metis egy nagyon okos góllal vezetést szerzett. Egy kapura tartó labdát a kapunak háttal álló támadó csak finoman megpöccintett és a hirtelen irányt váltó labdát már a kapusunk nem tudta lereagálni. Ezek után nagyobb fordulatszámra kapcsoltunk, de nem sikerült a helyzeteinket gólra váltani, így ez maradt a végeredmény. Nagyon bosszantó volt, és csalódottan jöttünk le, hiszen éreztük, hogy ez meg lehetett volna egy jóval erősebb gárda ellen.

A vereségünkkel az 5-8. hely közötti helyosztók ágára kerültünk, ahol első párharcunk a BVSC csapat ellen következett. A találkozót remekül kezdtük, uralni tudtuk a játékot, sok helyzetünk volt. Türelmesen dolgoztuk ki a helyzeteket, amelyek szépen lassan gólokká értek. Horváth Dóri, Tomasovszky Anna és Tóth Kriszti góljaira csak eggyel tudott az ellenfél válaszolni, így ezt a találkozót magabiztosan húztuk be.

A 5. helyért vívott csatában a Kelen SC-vel kerültünk ismét szembe, akikkel tegnap már játszottunk. A cél egyértelműen a győzelem volt, nem akartuk a tegnapi nap döntetlenjét megismételni, ekkor ugyanis orosz rulett következett volna a büntetőkkel.  Az összecsapás hasonlón alakult, mint tegnap, két hasonló erősségű gárda ki-ki meccse. Szerencsére nem adtuk meg azt a luxust ellenfelünknek, mint előző nap, így sokkal jobban védekeztünk. A mérkőzés vége felé azonban az ellenfél egyik játékosa egy remek egyéni megmozdulás után szépen fordult le a védőnkről, majd a kapus mellett higgadtan húzta el a labdát, és az üres kapuba gurított. Hiába volt sok helyzetünk, nem tudtunk rá válaszolni. Olyan tiszta gólhelyzeteket is kihagytunk, amiket nem lehet büntetlenül.

A találkozó után nagyon csalódottak voltunk, hiszen győzelmet vártunk, és meg is tettünk érte mindent, de egy hiba elég volt az ellenfélnek. Az eredményhirdetésre már azonban jobb kedvel álltunk fel, hiszen sikerült erősebb csapatokat is megelőzni, és a torna előtti kitűzött célunkat sikerült elérnünk! A serleget és az oklevelet Kiss László a Vasas korábbi válogatott labdarúgója adta át, a BLSZ szakmai bizottságának elnökeként.

Sajnálatos módon a szombati napon egyik játékosunk súlyos sérülést szenvedett. Térdszalag szakadás miatt egy hosszabb pihenőre kell vonuljon Bujdosó Flóra. Kitartást és mielőbbi felépülést kívánunk neki!

Keret: Arleitner Flóra, Bányai Cseperke, Bujdosó Flóra, Horváth Dóra, Kalácska Szilvia, Kovács Borbála, Lóczi Dorottya, Metykó Vivien, Németi Szilvia, Tomasovszky Anna, Tóth Krisztina, Zágonyi Csilla

Gólok: Tóth Krisztina (3), Horváth Dóra (2), Tomasovszky Anna (2), Zágonyi Csilla

 

2017.01.24. 16:44

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu