VKLA A sérülések megelőzésére alkalmazott módszereink

Akadémiai korosztályaink tavasszal a bajnokság felsőházában folytatják az összecsapásokat. Ezt szó szerint érthetjük, hiszen innentől minden hétvégén rangadókat fogunk játszani, ezen csapatoknál pedig a fokozottabb iram és az agresszívabb játék mindennapossá válik. Kiemelt feladat a sérülések megelőzése, szakembereink erre különböző módszereket alkalmaznak.

-A sérülések megelőzése a csapat közös bemelegítésével kezdődik. A FIFA11+ bemelegítő programot használjuk, ebben több stabilizációs, mobilizációs és keringésfokozó gyakorlat van. Ezt a programot tavaly vezettük be, szignifikánsan csökken a sérülések száma ennek megfelelően. Ezen felül a játékosok igénye szerint használhatnak SMR hengert vagy bemelegítő masszázst is, illetve tehermentesítő kötéseket és Kinezio Tapet szoktunk alkalmazni izom és ízületi bántalmak elkerülése érdekében.

Éppen egy ilyen kötést teszel föl a játékosnak (képünkön látható).

-A játékoson egy rigit tape kötést alkalmazok. A bokasérülések teljes rehabilitációja után - ha már visszatérnek a csapathoz - ezt a rigit kötést használjuk, hogy fixáljuk az ízületet. 

Ezzel a módszerrel teljes értékű munkát tudnak végezni a játékosok és megelőzhető a visszaesés?

-Ez a kötés csökkenti a boka mozgástartományát, de jelentősen segít az újrasérülés megelőzésében. A stabilitás mellett a bőrt érő ingerek fokozottan aktiválják a láb izmainak proprioceptorait. A kötés a játékosoknak is biztonságérzetet ad, hogy az edzéseken és mérkőzéseken teljes bevetéssel dolgozhassanak.

Nem csupán a megelőzéssel foglalkoztok, hanem legalább ugyanekkora hangsúlyt kap a megfelelő regenerálás is. 

-Az edzések és mérkőzések után is fontos a gyors és szakszerű ellátás: lazító masszázs, kimozgatások vagy adott esetben a kisebb-nagyobb sérülések gyors ellátása, hogy elkerüljük a sérülések krónikussá válását. Ide sorolnám a jegelést, jégmasszázst, nyomókötés alkalmazását is. 

2016.03.02. 00:00

Vissza

Tabella

VASAS KUBALA AKADÉMIA TV

Női toborzó
Infók
Új stadion

Vasas Kubala Akadémia (Vasas Akadémia Kft.)

H-1139 BudapestFáy utca 58.

Telefon: +3620/378-48-80

E-mail: info@vkla.hu